please, o informatie!

please, o informatie! | Autor: flaviutza

Link direct la acest mesaj

fetele(si baietii), is trista rau de tot...acum am aflat ca pt a beneficia de acel concediu ingrijire copil tre sa am 10 luni cotizatie cas..si eu in mom nasterii voi avea numai 8..ce vreau eu sa aflu si nu gasesc pe niciunde : daca dupa cele 42 zile obligatorii de concediu post-natal pot lucra in continuare inca doua luni , mai pot lua apoi acel concediu? sa nu?
si daca nu se poate si nu se poate, tatal copilului poate beneficia el de acel concediu in situatia in care el are trei ani neintrerupti de munca?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Flaviutza eu nu stiu ce raspun sa iti dau, dar am vazut ca s-a discutat mult pe tema la "probleme legislative". Cred ca pt un raspuns avizat ar fi bine sa iti muti subictul acolo!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

sigur ca sotul are tot dreptul!!
si eu stiam ca trebuie sa fii cotizat 6 luni si nu 10, dar poate s-a schimbat legea in ultima vreme...

Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Flaviutza,
Am vazut saptamana trecuta o emisiune pe B1Tv in care s-a discutat exact despre subiectul ridicat de tine. Am inteles ca la lunile de contributie la asigurarile sociale (la tine cele 8 luni) se adauga si cele de concediu de maternitate (fostul prenatal) care este de 4 luni de zile. Asa ca tu vei face in total 12 luni de contributie, deci vei avea dreptul sa primesti indemnizatia pt. cresterea copilului.
Daca nu ai avea cele 10 luni poti contribui cu bani din propriul buzunar inca doua luni (tr. sa te interesezi la Casa Asigurarilor Sociale) dupa care vei beneficia de plata indemnizatiei.
Idee principala este ca in concediul de maternitate, de 126 de zile, tu asti considerata asigurat. Deci ti se vor adauga la cele 8 luni de contributie.
Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taty spune:

Nu stiu exact ce si cum, nu sunt in tema, ce pot sa-ti spun doar este ca fratele meu insusi beneficiaza de acest concediu in locul cumnatei din aceleasi motive. Deci, se poate!
Multa multa sanatate tie si la bb
Tatiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voinea spune:

Nu stiu care e treba cu asta dar sigur s-a schimbat legea ca pana de curand era de 6 luni. Cred ca totusi se poate. Incearca prin toate mijloacele sa obtii tu ca e mai bine de crescut un copil de mama decat de tata. In general nu se pricep la diversificarea alimentatiei, si alte treburi mai delicate

Adina si dragalasii ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Din pacate raspunsul in cazul dvs. este unul negativ. Legea este clara 10 luni anterioare datei nasterii copilului. Ceea ce se poate ar fi cu tatal copilului dar va trebui sa nu mai mearga la serviciu in timp ce dvs. va trebui sa mergeti.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

hai ca mai am o intrebare, daca nu va suparati!
concediu fara plata in mom in care se termina cele 126 zile , din punct de vedere legal, e posibil? bineinteles , in situatia in care firma resp e dispusa (si chiar este) sa imi pastreze postul?
stiti ce am aflat azi? ca imi vine sa iau de gat pe domnii de la conducere. ca daca as fi fost somera inainte de angajare, lunile de somaj ar fi fost considerate contributie la cas! deci daca eu am fost si sunt studenta nu voi primi resp drept, daca eram somera primeam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Ese adevarat.

Mergi la inceput