SERBAREA DE CRACIUN

SERBAREA DE CRACIUN | Autor: RALUCA SI RUXY

Link direct la acest mesaj

PENTRU MAMICILE CARE DEJA AU O EXPERIENTA DE ACEST GEN.
UNDE AU FOST ORGANIZATE SERBARILE DE CRACIUN ,IN CAZUL IN CARE SPATIUL DE LA GRADI ESTE NU ESTE CORESPUNZATOR? SI CUM S-A PROCEDAT?
IN PRIVINTA CADOURILOR SI PENTRU CEI MICI SI PENTRU EDUCATOARE ETC.,FIECARE A DAT CE A VRUT SAU A-TI STRANS BANI?
LA GRADINITA NOASTRA SE VEHICULEAZA DIVERSE IDEI SI M-AR INTERESA DIN EXPERIENTA VOASTRA CE AR FI O.K.

MULTUMESC

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Buna. La gradinita Catincai serbarile s-au organizat la sala de festivitati a liceului Caragiale, s-a inchiriat sala, am platit o suma nu prea mare, vreo 3-400.000 din care s-au cumparat si prajiturele si sucuri pentru copii(si de Craciun si la serbarea de sf de an, in vara). La serbarea de Craciun am dat si o suma de bani din care educatoarea a cumparat cadouri copiilor si s-a "inchiriat" un Mos Craciun care a aparut la sf. serbarii si le-a dat cadourile. Fiind la gradinita particulara cadoul pentru educatoare a fost ceva simbolic, un buchet de flori, o cutie de bomboane etc, fiecare parinte a dat ce a vrut. Mie mi-a placut tare mult cum a iesit, surpriza cadoului a fost si pentru mine fiindca habar n-aveam ce urma sa primeasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinabr spune:

Am auzit ca la gradinita unde duc eu baiatul organizeaza serbarile si micile petreceri de dupa serbari se dau la piterie sau la restaurant(unde le place mult copiilor _ca sa nu ii fac reclama); in locuri care pot fi inchiriate cateva ore dupa masa; sau la casa de cultura... ceva care sa aiba scena.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina Paraianu spune:

Gradinita unde este fetita mea este particulara si ei se ocupa de tot. De fiecare data fac niste serbari fantastice si mereu inchiriaza sala de la Teatrul de Opereta (nu stiu cat platesc). Acolo vine si Mos Craciun si aduce cadouri, tot din partea gradinitei, si destul de consistente (poate chiar de 400-500.000 pentru fiecare). Teodora a primit de exemplu o papusica, o trusa de doctor si un puzzle anul trecut. Toti copiii au primit absolut la fel, cu diferenta ca baietii au primit masini in loc de papusi.
Tratatii nu se fac, ar fi prea complicat la teatru.
cu prietenie,
Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Noi suntem la o gradinita de stat si am sa va spun cum a fost anul trecut.
Prin bunavointa unei mamici am organizat serbarea intr-o sala de balet de la opera.Copiii si-au adus de acasa cate o pernita pentru a sta jos,iar parintii au stat pe bancute.S-a impodobit un brad mare,a venit Mosu'si Omul de Zapada(2 parinti deghizati)La sfarsitul serbarii s-a servit suc si prajituri.Toti copiii au facut poze cu personajele serbarii.
Totul a iesit super,deoarece copiii au fost incantati ca nu s-a produs evenimentul intr-o sala obisnuita de gradinita,ci intr-una plina de oglinzi.Mizerie s-a facut din belsug la caderea fulgilor din baloanele de deasupra,nu va pot spune ce senzatie s-a produs cand s-au reflectat in oglinzi.
Pentru fiecare copil,parintii au dat 200.000 lei.Fiecare copil a primit aceleasi obiecte,cu mici diferete ca de la fetite la baieti.
FETELE:papusica(imitatie Barbie),ou Kinder,3 carticele,2 clame si dulciuri.
BAIETI:o masinuta,ou Kinder,3 carticele,un breloc,dulciuri.
Din restul de bani ramasi s-au luat sucuri si prajituri.

Va doresc petrecere frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Eu cred ca nu are importanta locul unde se organizeaza serbarea. Importanta e sarbatoarea in sine, sa-i invatam pe copii sa fie mai deschisi, mai prietenosi, mai zambitori. Datorita unor anumite conjuncturi am organizat cateva astfel de serbari si intotdeauna am pus accentul pe comunicarea dintre copii si nu pe poleiala. Am organizat si serbari pentru copii cu parinti bogati si serbari pentru copii cu parinti mai putin bogati. Copiii sunt aceeasi, ei se bucura pentru orice daca simt in jurul lor dragoste si caldura. Si asta e cel mai frumos cadou, cred eu. Si cel mai greu de daruit. Sentimentul ca esti iubit si ocrotit.

Nu certati copiii cand viseaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristiana-Carla spune:

Noi tocmai am avut o intalnire parinti-educatoare pentru a discuta despre serbarea de Craciun. Ea va avea o tematica, educatoarele deja au distribuit rolurile, iar copiii repeta in fiecare zi orice "intrare". Ne-am hotarat sa cumparam un brad (ornamentele existand deja) si sa strangem o suma pt inchirierea unui Mos, daca nu vom gasi alta solutie. Cat despre cadourile copiilor, a ramas ca fiecare parinte va cumpara cate ceva, solutie pe care o gasesc usor riscanta. Nu sunt adepta egalitarismelor, dar fiind vorba de grupa mica s-ar putea sa iasa scantei.
Dilema mea este legata de costumele pe care parintii trebuie sa gaseasca. Ele nu sunt neaparat f sofisticate, dar, daca stie cineva vreun magazin de profil sau are vreo alta idee mi-ar fi de mare ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jackie spune:

Depinde de costum, rochite pentru serbare sint deja in magazine, dar daca ai nevoie de ceva gen animale, e mai greu. Ori mergi la o croitoreasa, ori incerci sa te descurci pe acasa!
Cit despre cadouri, eu m-am cam pacalit cind eram la grupa mica, ca mi-a fost teama sa nu fie cadoul modest si am spart o groaza de bani, dar copiii nu au mai stat se le desfaca la serbare si sa le compare. Si nu de bani mi-a parut rau, ci de faptul ca ar fi stat mai bine la brad.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristiana-Carla spune:

Multumesc Jackie pentru raspuns. In cazul fetitei mele, este vorba de un "costum" de papusica; asa cum mi-ai sugerat, cred ca ar fi momentul sa incep sa caut prin magazine. Sunt si parinti care vor trebui sa faca rost de costume gen animale.
Cat despre cadouri, exact de situatia aceasta incerc sa ma feresc. Oricum e foarte stresata de ideea de a se intalni cu Mosul; asa ca ma gandesc ca bucuria si surpriza vor fi cu atat mai intense cand va gasi sub brad cadoul dorit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jackie spune:

Nu stiu cum trebuie sa fie "papusica", dar pot sa-ti spun ca am vazut ieri pe la "Cocorul", niste rochii foarte dragute.. e un magazin la etajul trei si i-am luat fetei mele o rochie alba (a fost simplu anul asta ca are rol de "steluta"), dar aveau si unele rosii la fel de frumoase. Si mai sint prin Unirea pe la magazinele de copii. Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RALUCA SI RUXY spune:

AM AVUT SI NOI SEDINTA CU PARINTII LA GRADI SI AM HOTARAT URMATOARELE:
350.000LEI PENTRU SERBARE SI CADOUL COPILULUI
250.000LEI PENTRU EDUCATOARE SI INGRAJITOARE.
SERBAREA VA AVEA LOC LA TEATRUL TANDARICA DIN CALEA VICTORIEI,UNDE AM INCHIRIAT SALA,IAR CADOURILE COPIILOR VOR FI TOATE LA FEL.FETITELE PAPUSI ,IAR BAIETEII ROBOTEI SI DULCIURI.
BRADUL SI MOSUL NI LE OFERA TEATRUL.
NOI CUMPARAM JUCARIILE DIN EUROPA SAU PE ACOLO... PENTRU CA SUNT MULT MAI IEFTINE SI SUNT LA FEL CU CELE DIN MARILE HYPERMARKETURI.
COPIILOR NU LI S-A CERUT O COSTUMATIE SPECIALA,POATE PENTRU CA SUNT SI GRUPA MICA,IN SCHIMB LA GRUPELE MAI MARI AM VAZUT CA AU TOT FELUL DE COSTUME.
SUCCES!

Mergi la inceput