Remedii pentru tuse in USA

Remedii pentru tuse in USA | Autor: Andrada

Link direct la acest mesaj

Orice naturist, homeopat sau homemade (ceaiuri, sucuri pe care le pot face eu) daca stiti va rog sa ne ajutati. (Marcu are 3 ani),
Multumesc,
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabrianah spune:

noi aicea primim sirop de iedera cind e vorba de tuse.
Am o carte foarte faina despre sfaturile unei doctorite in legatura cu bolile la copii.
te rog scrie-mi daca stii despre impachetari( se zice sa sint foarte eficace). daca are febra, se fac cu brinza de vaca crema si daca nu are, se fac cu ceva cald( cartofi sau ulei).
ceai de tuse:cimbru, fenicul, patlagina.este faorte bun expectorant !. se paote pune si in cada cu apa cind face baie, pentru ca cimbrul relaxeaza si are efect antiinflamator . ( poti cumpara din farmacie un ulei de baie cu extract de cimbru? noua n-a facut tare bine)

Pentru ceai amesteci 1 lingurita de cimbru, 1 de fenicul, si jumatate de patlagina, si torni 250 ml apa fierbinte. lasi 5 minute sa infuzeze, apoi strecori. de trei ori pe zi cite 1 ceasca.( la bebei se dau doar citeva lingurite). eu nu am avut patlagina, dar am facut daor cu cimbru si e faorte foarte bun medical.
Alta reteta: iei 2 cepe , le tai marunt, si pui peste ele 2 linguri de miere. lasi sa stea peste noapte, apoi a doua zi treci totul printr-o sita ,si dai din sucul ala 1 lingura mre de 3 ori pe zi.asta iarasi e foarte bun expectorant. il pui la frigi intr-o sticla si il tii maxim 2 zile, apoi faci altul.Inloc de ceapa, poti folosi ridiche neagra razalita.
in general, trebuie sa bea mai mult decit de obicei, ca mucusul sa devina mai lichid si sa il poata elimina mai usor.
Aerul in camera trebuie sa fie umed, ca mucoasa sa nu ii fie iritata.
Ce am mai folosit noi sint un fel de crema balsam mentolat care se unge pe pieptut, din ulei de eucalipt. seara ii punem prosoape ude pe gardutul patului si calorifer, cu apa in care am pus ulei volatil de cimbru .
Cu speranta si urarile ca Marcu sa se faca repede bine, ana
A!mama mea ne mai punea seara pe pieptut un saculet de sare calda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Multumesc mult de tot Gabrianah.
Tocmai pierdusem orice sperantza ca cineva imi va raspunde (ajunsese deja pe a 3-a pagina). Da sint foarte interesata in orice remediu, dar mai ales impachetarile pentru febra.
Multumesc anticipat,
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Inhalatii (seara, inainte de culcare), urmate de o frectie (de ex. solutie de alcool in apa 50%) energica pe piept si pe spate si de o usoara ciocanire pentru despriderea secretiilor... Asta e ce mi-a recomandat pediatra din Ro cand Matei a avut bronsita asmatiforma...
A trebuit sa fac asta cam o luna, in fiecare zi...

Aaa, si copilul sa doarma pe perne, eventual cu un plasture cald pe piept (sau un ciorap umplut cu malai sau sare calda).

Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrianah spune:

impachetari in tusea cu febra:
ai nevoie de : 1 prosop gros de frotee( flotirat), 1 cirpa mare de bumbac ( ca un scutec mai gros), 1 scutec subtire de bumbac( cred ca e bun si de tifon mai compact).
Fa ca prosopul de frotee sa fie atit de lat cit este de lata jumatatea superioara a corpului copilului( de al ultimele coaste pin sub axile).Pune pe prosop cirpa mare de bumbac. ca si strat interior pune scutecul subtire.intinde pe treimea din mijloc brinza de vaca crema ( e ca o smintina aicea) , la temperatura camerei, in strat de 1 cm pina la 1,5 cm, apoi pliaza marginile scutecului peste ea.pune copilul sa se culce cu spatele pe cirpe, apoi infasoara-i piptutul in scutece, rind pe rind.
Impachetarea trebuie sa tin 10-15 minute, timp in care sa stea in pat.Copilul nu are voie sa inceapa sa aiba frisoane!
va doresc multa sanatate.
Noi nu am incercat impachetarile astea, dar avem cunostinte care au facut, si cu efect faorte bun.
daca nu are febra, in loc de brinza de vaca se pune ulei de masline, sau unt sau cartofi fierti in coaja si zdrobiti cu furculita.

Mergi la inceput