hidrotubatie?
Salut trupa de aspirante!!!.De multa vreme am tras chiulul si nu v-am mai scris.Dar acum vin cu intrebari...ca deh' de la voi am invatat tot ce stiu.Am schimbat medicul...Ei si dansul zice ca ar fi momentul sa fac o hidrotubatie(cred ca am retinut bine)...procedeu care verifica daca sunt trompele desfundate, si ca e primul pas inaintea HSG-ului.Ei, voi ce stiti despre asta? Stiu doar atat ca se injecteaza un fel de solutie formata din ceva medicamente(printre care xilina, ampicilina parca...si habar n-am de care inca).Efecte secundare cica nu sunt.Imi povestiti voi un piculetz mai multe? va rog.Va pup
Raspunsuri
Tia spune:
Doly, eu am facut intai HSG si cum trompele erau infundate am trecut la faza a doua: instilatiile care cred ca sunt totuna cu hidrotubatiile. Potiunea mea avea: xilina, penicilina si hidrocortizon.. si dup'aia 2 ore cu picioarele-n sus
scuze daca raspunsul meu a venit asa tarziu, sper sa-ti ajute
asi spune:
Doly la ce medic te duci?
Din cate imi aduc eu aminte te duci in Cluj.Te rog sa ma ierti daca gresesc.Hidrotubatia e o procedura prin care se introduce lichid in uter si se urmareste ecografic daca ajunge lichidul in cavitatea uterina.Asta inseamna ca trompele sunt permeabile.Si eu am facut asta la un an de la HSG pentru ca solutia iodata care se introduce poate produce o iritatie care duce la ingustarea sau obturarea trompelor.
ASI
doly spune:
Tia, cam asa suna si la mine solutia.Insa mie mi-a recomandat sa o iau inainte de un HSG cum ca e mai bine asa.Ca are si medicamente si ca se vede daca sunt permeabile trompele, daca nu sunt cumva lipite ...ce stiu eu...Ideea e ca mie mi-a recomandat procedeul asta inainte de HSG.Ca daca iese bine asta nu mai trebuie HSG si ca nu doare asa tare si ca nu are efecte secundare si ca alea, alea.Ma intreb...daca se vad la hidrotubatie trompele, de ce mai trebuie facut HSG-ul.Nu-i destul de clar ca sunt infundate? sau de ce?Ei, in fine, m-am zapacit de-a binelea de data asta.
Tia spune:
Doly, sa ne povestesti si noua cum merge treaba, chiar sunt interesata.. la chestia cu durerile m-am lamurit, la HSG n-am avut nimic, in schimb la instilatii in a treia zi am crezut ca il trag de par pe Ancar
iti tin pumnii
doly spune:
chiar m-am zapacit la cap.Mie mi-a zis ca-mi face doar o singura data, nu mai multe sedinte.si asta probabil mai pe la anu....