lapte de vaca la copiii de pana la 3 ani
![](images/user_woman.png)
Buna
Am o fetita de 11 luni si in curand, va trebui sa-i schimb laptele. Si inca nu m-am hotarat daca sa-i dau lapte de vaca sau nu. Am citi prin unele carti si pedriatul ei mi-a spus ca daca dai lapte de vaca la copii pana la 3 ani pot face o intoleranta la lactoza si sa refuze sa-l mai consume. Pe de alta parte mi se pare tare ciudat sa-mi hranesc copilul numai cu lapte din pungi pana la trei ani.
Voi ce stiti de chestia asta?
Raspunsuri
danielac spune:
Eu nu cred o iota din chestia asta. Stiu ca pana la 1 an nu e bine sa ii dai lapte de vaca si cauzele sunt explicate in carti, dar dupa... nici un caz, decat daca copilul are deja probleme cu lactoza... Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
alexxia spune:
Buna moana,
Fetita mea are 2 ani si 3 luni si de la un an am trecut-o pe lapte de vaca ( noi ii dam Dorna ). N-am avut nici o problema pana acum , dimpotriva ii merge foarte bine cu laptele asta.
Alexxia
Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste
Banti spune:
Si eu le-am dat la copii lapte de vaca de la aproximativ 1 an si nu au avut nici o problema.
Ioana
mamica dulce spune:
la 9 luni Marc a refuzat total sa mai bea lapte formula si dupa vreo doua saptamani de pauza in care am incercat toate metodele posibile am trecut direct pe lapte de vaca pasteurizat,fara nici un efect secundar.
Slava Domnului bea acum bine(cam 500 ml pe zi)si cand e baiat cuminteii dau lapte Hipp,Milupa(nu formula) care e plin de arome si mai dulce.
eu stiu de la mama ca trecerea la lapte de vaca era un proces mai lent ,parca zeama de la orez fiert amestecat cu lapte,noi am sarit etapa.
oricum,sa tii copilul pana la 3 ani pe formula ...n.am mai auzit asa nazdravanie
nadina spune:
Noi am schimbat cam pe la un an laptele formula cu parmalat pentru copii de la 1 la 3 ani (Bebi ne-a invatat).Apoi am inceput sa amestecam parmalatul cu LaDorna albastru/Papaceste mandarina fara nici o problema.
Pupici,
Nadina
"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)
ellys spune:
Laptele La Dorna cu 1.5% grasime (albastru) il mananca excelent bb-ul de la 1 an si 2 luni. Acum are aproape 2 ani (in decembrie) si ii merge f.bine. Am increcat si Brenac la cutie si Parmalat. Dar nu prea i-a placut. Se mai si deranja la burtica.
&
Vlad
manu0202ro spune:
Eu ii dau bebelusei lapte varsat pe care il fierb si nu a avut nici o problema pana acum si chiar ii place f mult. Bea cam 300ml pe zi, fara sa excludem laptele formula de la 7 luni si acum are aproape un an in decembrie.
ancadm spune:
Medicii americani recomanda sa treci la lapte de vaca de la 1 an. Pina la 2 ani se recomanda lapte "intreg", nedegresat, iar de la 2 ani recomanda lapte cu 2% grasimi. Ca sa nu le cresca prea mult colesterolul. Noi am urmai indicatiile astea si Andreei (2 ani si 11 luni) ii merge foarte bine.
Sanatate,
Anca
mamica dulce spune:
Anca,laptele recomandata de la 1 la 2 ani este deci cel u 3,5% grasimi??
eu de asta ii dau lui Marc,nu m.a invatat nimeni,am facut asa ca m.am gandit ca e mai consistent si ii tine de foame mai bine,mai bogat in..tot ce are.
pipici Anca si bebelusul cel mancacios,Marc