De cand poate sa manance oul intreg?

De cand poate sa manance oul intreg? | Autor: raducu

Link direct la acest mesaj

Pana acum i-am dat lui Raducu numai galbenusul de la ou fiert tare.
Cand am incercat sa-i dau si albusul fiert i-a iesit cateva bubitze pe la guritza. De unde am dedus ca o fi facut alergie. Nu i-am dat nimic pentru ca a doua zi au disparut.
De la ce varsta poate sa manance si albusul de la ou? fie ca omleta sau fiert sau in prajituri sau creme?
Va multumesc!

Mamica lui Raducu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Nu ne-ai spus ce varsta are raducu. Da, albusul poate sa dea alergie.
Ana mea, are aproape 10 luni si a inceput sa pape si albusul... dar, nu simplu.. ci gatit!... in kek, in ciobitza, in budinca.. etc.

Cu respect,
Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Noua ne-a recomandat medicul sa nu-i dam albus pana la 1 an. Deci pana la 1 an Vladut a papat doar galbenusul, pasat bine si amestecat cu piureul de cartofi, de obicei; ii mai faceam si supa cu galusti, la galusti puneam doar galbenusul sau il amestecam cu un pic de smantana si faceam zdrente la ciorbita. Dupa 10 luni i-am mai dat si cate o prajiturica facuta in casa, care avea si albus, nu era speciala pt. bb, dar nu a patit nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Shi eu i-am dat Naomiei ou cu tot cu albush,prima data la 1 an shi de atunci tot papa o data sau de doua ori pe saptamina ou fiert tare,ii dau ciorba in care am pus oua intregi,i-am dat putzina omleta shi cam atit pina acum.

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Eu abia dupa un an jumatae i-am dat albus.Am inteles caeste alergenic.

Gabi si Simonica de 2 anisori .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

si noi tot dupa un an am inceput sa mancam oul intreg; pana atunci ii mai dadeam albusul in mancare (zdrente in ciorba, de exemplu); acum ii place foarte mult si chiar am inceput sa-i dau oul un pic mai cleios (atentie, sa fie oul proaspat!); e drept ca nici nu a parut prea sensibila (alergica) si nici n-a refuzat vreodata

sanatate,
anda (un an si jumatate) si daniela (ceva mai multi ani :) )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Se poate da in jurul varstei de un an. Plus/minus doua luni (mai bine plus).
Incearca la fel ca si cu celelalte alimente, sa introduci intr-o zi cand nu are altceva nou, si sa vezi daca da vreo reactie nasoala (te poti astepta la bubulite), asa cum au mai scris fetele poate fi alergic. Cel mai sigur e sa incepi in prajiturici, unde e bine copt, apoi in budinci la cuptor si apoi in ou fiert pur si simplu.

Sanatate si pofta mare!
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_antoaneta spune:

Buna!!!
Doctora ne-a recomandat alubusul dupa 2 ani asa am facut si e ok

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

dupa 1 an poti incerca o bucatica de albus si daca nu are nimic atunci ai unda verde. E drept ca e alergenic, dar daca copilul nu face alergie atunci... no problem!

Cristina, mamica cu burtoaie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

Fetelor multumesc mult
Raducu are un an si trei luni acum. O sa incerc sa-i mai dau albusul si sub forma de zdrente sa vad cum tolereaza.

Sa avem bebei papaciosi!!!

Mamica lui Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

quote:
Originally posted by alina_antoaneta

Buna!!!
Doctora ne-a recomandat alubusul dupa 2 ani asa am facut si e ok

alina

Alina ai intrebat cumva Dr de ce de la doi ani poti incepe cu albusul(oul intreg)? Mi se pare cam mult doi ani dar uite ca la tine nu s-a intamplat nimic.

Pupici,

Mamica lui Raducu

Mergi la inceput