culcarea in timpul zilei -prilej de scandal maxim
Theodora are 5 luni , niciodata nu a dormit prea mult in timpul zilei, noaptea in general e ok , dar de o luna cand vrea nani in timpul zilei am scandal monstru!
se joaca , rade, e bine dispusa dar, normal, oboseste si vrea sa doarma.daca o pun in patut urla in disperare,uneori am scandal si o ora.
am incercat si s-o pun sa doarma la primele semne de oboseala dar si sa o las pina cade de oboseala si situatia e aceeasi...
e un copil super energic si ultra dulce si vesela dar eu am zile atat de extenuante de nu mai vad bine, devin irascibila si nu vreau asta.
de cateva zile doarme ceva mai repede in carucior leganata...sa continui pe ideea asta daca functioneaza sau va deveni un obicei prost?
astept sfaturi si idei, toate vor fi binevenite.
va multumesc
cristiana si bb Theodora Alexia
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
Raspunsuri
alssa spune:
Parerea mea este sa continui asa o vreme. Categoric n-o s-o tzina mult... La noi cel putin, a avut atitea feluri in care adormea ziua (initial tot cu scandal) de nici nu-mi mai aduc aminte. Daca adoarme asa, e bine. Cam de pe la 4 luni pina pe la vreo 5 jumate 6, tot in carucior o adormeam, si ziua si seara. Pina intr-o seara cind n-a mai tzinut vraja si-am trecut la alte modalitati :)
Alssa si Clara (11 luni)
http://trinity.bucharest.roedu.net/cgi-bin/photo/index.cgi
Marox spune:
Buna,
Si eu am aceleasi probleme cu Alex (5 luni fara o saptamina), e foarte agitat si in timpul zilei nu doarme mai deloc. Cind e foarte obosit incepe sa plinga si nu se mai opreste. In general il apuca dupa-masa, de la 1-2 pina pe la 3-4. Eu nu suport sa-l aud cum urla si sa nu-i pot face nimic, nimic, nu inceteaza nici leganat, nici in sezlong, nici pe jos, nici cu suzeta, nici in scaunelul de la masina. Si dupa ce-l tin un sfert de ora in brate timp in care urla incontinuu imi vine sa ma urc pe pereti. Asa ca il pun in patut si-l las sa urle. Din pacate nici asa nu se calmeaza si-ar fi in stare sa urle ore in sir, asa ca il iau din nou in brate, il legan un sfert de ora, iar il pun in patut un sfert de ora, etc, etc, dupa care vine ora de masa si dupa aia cu putin noroc e calm pina vine taica-su de la serviciu...si i-l pasez lui. Eu inca n-am gasit solutia minune, mult curaj si nervi de otel iti doresc!
trisha spune:
Am adormit-o luni intregi plimbata in brate. Am adormit-o dupa aceea alte luni intregi leganata in carut. Nici una, nici cealalta dintre metode nu a dat dependenta. Pur si simplu, a venit o zi, sau mai bine zis o seara in care s-a cerut singura la patut, dupa biberon, si s-a culcat singura, fapt care se intampla si in zilele noastre. Dar am inteles ca depinde de copil, si ca noi ne-am cam jucat cu focul. Asta e. Am preferat sa doarma, indiferent prin ce metode, decat sa nu doarma deloc.
Si inca ceva. Am fost total impotriva leganatului pe picioare, care am auzit ca e mai rau decat cocaina. Sarmanul tatal meu imi povesteste si acum ca urlam de trezeam toata mahalaua dca nu ma punea EL pe picioare sa ma legene sa adorm. Nu acceptam sa adorm pe alte picioare decat pe ale lui. Din respect pentru calvarul prin care a trecut tatal meu, am hotarat sa-mi tai mai degraba picioarele, decat sa-mi adorm copilul in modul asta (de fapt am avut noroc c-au functionat celelalte metode,hi,hi,hi)
Si inca ceva! Fata mea adormea cava mai usor singura (la inceput) daca ii puneam o muzica relaxanta, asa, in surdina.
Bafta si nani-nani!
Trisha
July spune:
Draga Cristiana,
Primele luni am adormit-o in brate,am continuat cu leganatul in marsupiu pe o melodie lenta,apoi cu plimbatul in carucior si acum,la 1 an,sta cuminte in poala mea,o mangai 1 minut pe cap dupa care adoarme bustean.Dupa cum vezi,niciunul n-a fost un obicei prost.Sunt copii care nu suporta stresul si oboseala prea bine,asa ca trebuiesc calmati intr-un fel.Eu am recurs la orice metoda,mai putin la cea cu lasatul in patut sa planga.Am lasat-o o data si mi-a varsat,dupa care n-am mai continuat.Daca ai patut care se leagana pune-o pe burtica in pat si leagan-o.Poti sa-i si canti.Asa mai scutesti din nervi.Chiar iti trebuiesc nervi de otel.Dar o sa treaca!Cand va fi mare si vei privi in urma,vei zambi.
Nani-nani si somn usor!
July si bb.Teodora-Cristiana
ajax spune:
Buna fetelor,
E bine ca macar bebeii vostri dorm noaptea, daca nu era asa va asteptam in clubul mamicilor nedormite.
Cum va spuneam tragedia mare la noi era noaptea cand pe parcursul a cel putin un an se trezea de 4-5 ori pe noapte din x motive. Singurul mod de a-l calma atat ziua cat si noaptea era biberonul cu lapte sau ceai care il linistea dupa care incepeau plimbarile prin casa cu el in brate ore intregi dar nu oricum ci intr-un anumit ritm si cu anumiti pasi(cred ca am facut transee). Plimbatul in carucior pe piatra cubica si plimbatul cu masina aveau deasemenea efectul dorit. Acum avem 2 ani si 2 luni adormim in patut dar cu mami sau tati alaturi si ne mai trezim doar odata pe noapte de control.
In concluzie din experienta noastra de parinti nedormiti si de victime ale leganatului in brate, va sfatuiesc sa incercati sa aflati in primul rand motivul acestei probleme pentru ca in mod sigur ei incearca sa va spuna ca ceva nu le convine iar apoi sa incercati sa-i lasati in patutul lor sa-i calmati cu mangaieri, cu cantece de leagan, schimbati pozitia patutului, puneti un carusel muzical, faceti mai intuneric in camera de dormit etc., orice numai nu insistati cu tinutul in brate. De regula dupa masa de pranz o completare cu lapte cald la biberon le produce starea de somnolenta.
Va urez mult succes si rabdare
Cristina si Serban
carrie spune:
multumesc mult de sfaturi, acum ne distram si noaptea cand din dorinta de a dormi pe burtica se intoarce de 10 ori , si cum nu a dormit in viata ei asa, se trezeste instant si se ridica in 4 labe si urla in noapte.
oare va invata sa doarma pe burtica ?ca acum chiaunesc si noaptea nu numai ziua....
Marox, si tie nervi tari draga mea ca se pare ca suntem numa la ultra inceput de drum:)
va pupam
cristiana si bb Theodora Alexia
http://photos.yahoo.com/thea_alexia