Lapte praf: Lactovit sau.......?
![](images/user_woman.png)
Buna fetelor,
am un baietel de 7 luni si de ceva vreme am observat ca nu se mai satura cu laptele de la mine. Cateva zile am incercat lapte praf Milumil, iar intr-o seara cand mi s-a terminat punga (tati era responsabil cu rezervele de lapte praf), nu am avut de ales si am incercat Lactovit (laptele pe care il primim gratuit). L-a baut fara nici o problema. Ce sa fac mai departe? Continui cu Lactovit sau cu Milumil? Ce parere aveti despre Lactovit avand in vedere ca pe cutiile acestor tipuri de lapte praf apar unele diferente destul de mari de compozitie?
Astept cu nerabdare raspunsurile voastre.
Elena si Alexandru (7 luni)
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lilib72/lilib72.jpg)
lilib72 spune:
Buna Ioana, sa-ti traiasca baietelul si sa fie sanatos.
Laptele praf lactovit il ai gratis,nu? milumil il cumperi, daca tu crezi ca poti face fata (la bani ma refer) mergi tot pe milumil, fetita mea are 7,5 luni si i-am dat o luna bebelac apoi l-au schimbat cu vitalact, i-a mers bine nu am avut probleme.Nu trebuie sa schimbi tot timpul laptele bb-ului, ramai la o singura marca.
Pupici.
http://community.webshots.com/user/lilib72
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Elena C spune:
Nu era neaparat vorba de bani, desi nu este un aspect de neglijat.
Intr-adevar este laptele primit gratuit. Am observat pe cutii ca este mult mai slab in Ca, Fe, Iod, Vitamine decat Milumil, dar ma gandesc ca Alex il mananca si nu stiu daca nu o sa fie anemic sau daca nu o sa avem alte probleme daca ii dau un lapte slab. Cred ca acel lapte este de fapt un inlocuitor al laptelui de mama, dar daca ne permitem sa ii dam ceva mai bun, e cu atat mai bine.
Vroiam sa vad daca alte mamici folosesc laptele gratuit pe care il primesc sau ... fac ciocolata cu el .
Multumiri, Elena
petruta spune:
Pina la 10 luni i-am dat Milumil, dupa care l-am trecut pe Lactovit( primit gratis ). Nu a fost nici o problema. In urma analizelor efectuate la un an, nu a fost depistata nici o deficienta de Fe, calciu etc. Din Lactovit ii preparam si brinzica.
Sanatate !
Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil
Ioana Colt spune:
DACA AI POSIBILITATEA CUMPARA-I LAPTE DE CALITATE. MACAR INCA VREO 2-3 LUNI.
CRESTE BINE DE CAND II DAI LACTOVIT SAU NU I-AI DAT ASA DE MULT INCAT SA ITI DAI SEAMA?
UITA-TE PE GRILA DE COMPOZITIE, E FOARTE SLAB IN FIER, CALCIU, IOD.
BAIETELUL MEU NU A CREDSCUT DELOC CAT TIMP AM FOST LA PARINTI SI NU AM GASIT MILUMIL SAU NAN SI A TREBUIT SA FOLOSESC SI EU MINUNATUL LAPTE OFERIT GRATUIT DE STATUL ROMAN.
FA CIOCOLATA DIN EL SAU DA-L GRATIS LA MAMICI CARE NU ISI PERMIT SI NU AU CU CE SA ISI HRANEASCA PRUNCII.
IOANA
gio spune:
Fetelor, am comparat si eu laptele Vitalact cu Similac si sunt ~ la fel in compozitie. Vitalact are fier 6,1, dublu decat Similac. Aproape toate tipurile de lapte au ~ 3 - 3,5 fier (cel putin Similac si NAn).