Vaccinuri

Vaccinuri | Autor: furni

Link direct la acest mesaj

Va rog sa-mi spuneti ce vaccinuri au facut copii vostri? Cele obligatorii, din Carnetul de sanatate sau le-ati mai facut si suplimentar. Care ar mai fi acelea si la virste? Ce reactii au avut? Se merita?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catalinab spune:

Cpilul nostru a facut numai vaccinurile obligatorii. Nu i-am facut alte vaccinuri (ca cel anti-gripal de exemplu) pentru ca a suportat foarte greu vaccinurile obligatorii (la 10 luni dupa ce a facut vaccinul de la 9 luni, doctorii prea ii dadeau 20% sanse de supravietuire). Din acest motiv noi si pediatrul copilului am considerat ca nu merita sa-i mai facem alte tipuri de vaccinuri.
Copii prietenilor nostri au suportat bine toate vaccinurile obligatorii, deci eu au considerat ca merita sa-i faca si alte vaccinuri ca cel antigripal sau cel anti-rubeolic, otic, oreion, pojar si ce anti o mai fi fost.
Tu iti cunosti cel mai bine copilul si vei lua decizia cea mai buna, sper ca cei de pe forum sa te ajute mai mult
deci... sanatate muuuulta
Cata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Master Draciel spune:

Baiatul meu a facut pina la virsta de doi ani toate vaccinurile obligatorii,suportind f greu antipolio.La fiecare doza, a doua zi eram nevoia sa ma internez cu el in spital din cauza vomismentelor si a diareilor care nu se mai opreau.Din pacate, la indicatia unui medic cretin, la virsta de doi ani a luat un medicament care l-a bagat direct in stare de soc anafilactic, cu oedeme cit palma (inclusiv glotic!!!!)si de atunci capitolul medicamente, vaccinuri, etc, s-a incheiat.Intre timp (acum are aproape 6 ani) a facut un tratament homeopat de lunga durata si i-am testat paracetamolul si amoxicilina,pe care acfum le poate lua.Dar am prins gustul plantelor si a medicamentelor homeopate, din care cauza , pastram medicamentele alopate in rezerva.Iar ptr gripa, prefer sa ii dau tincturi si bobite, decit sa ii fac vaccinul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Parerile sunt destul de impartite. Noi nu le-am facut decat pe cele obligatorii. Cand l-am intrebat pe pediatru de vaccinurile optionale, mi-a spus ca n-are sens, pentru ca nu dau imunitate pe viata. Decat sa faca bolile copilariei la batranete, mai bine le face acum. Fiecare face cum crede ca e mai bine pentru copilul lui.
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

V-am intrebat pt. ca, intamplator mi-a cazut ochii pe fisa unei policlinici particulare unde erau trecute vaccinurile pt. 2 luni - 4 ani. Si erau acolo vaccinuri pe care baiatul meu nu le-a facut (si el a facut tot vaccinurile obligatorii). Si m-am ingrozit gandidu-ma ca nu am fost atenta cu nevoile medicale ale copilului. dar citind mesajele voastre m-am mai linistit. Printre altele era unul contra varicelei (dar el a facut deja, asa ca nu mai are rost) si mai era unul (parca Varilix) contra hepatitei A. Asta m-ar fi tentat dar nu stiu ce sa fac. Ce reactii o da? Daca nu da imunitate pe termen f. lung, merita? Stie cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

quote:
Originally posted by furni

V-am intrebat pt. ca, intamplator mi-a cazut ochii pe fisa unei policlinici particulare unde erau trecute vaccinurile pt. 2 luni - 4 ani. Si erau acolo vaccinuri pe care baiatul meu nu le-a facut (si el a facut tot vaccinurile obligatorii). Si m-am ingrozit gandidu-ma ca nu am fost atenta cu nevoile medicale ale copilului. dar citind mesajele voastre m-am mai linistit. Printre altele era unul contra varicelei (dar el a facut deja, asa ca nu mai are rost) si mai era unul (parca Varilix) contra hepatitei A. Asta m-ar fi tentat dar nu stiu ce sa fac. Ce reactii o da? Daca nu da imunitate pe termen f. lung, merita? Stie cineva?Varilrix e pentru varicela. Pentru hepatita A se numeste Havrix junior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Sorry pt. incurcatura. Si totusi, merita facut vaccinul pt. hepatita A?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Eu zic ca da. De fapt eu le-am facut toate vaccinurile copiilor (la sfatul pediatrului bineinteles).

Mergi la inceput