uniforma la gradinita?!
Dragele mele, va rog sa ma ajutati in clarificarea unei mici probleme: la gradinita unde merge Dragos (grupa mica) directoarea are o manie cu acesta uniforma; se cere insistent la fiecare grupa, inclusiv la grupa mica sa facem uniforma la copii.
Motivele sunt:
- e gradi unde vin si fac practica elevele de la liceul pedagogic din oras si deci trebuie sa arate ca la ora deschisa;
- arata mai bine copiii in uniforma si nu se creeaza diferente intre ei.
Eu personal sunt impotriva ei, in special la grupa mica, unde copilului meu iar trebui 5 uniforme pe saptamana, ca asta e; zilnic eu "citesc" meniul pe bluzita lui.
Dar, sunt "open mind" si astept parerile voastre despre subiect, sau va rog sa-mi spuneti cum este pe la gradinitele unde sunt puiutii vostri.
Multumesc
Lacramioara & Dragos (3 ani, pe 17 oct 2003)
Raspunsuri
iuliacm spune:
Mie personal nu-mi place ideea de uniforma. Poate pentru ca am purtat atatia ani o uniforma terna, urata.
La grupa mica ar trebui uniforma de vara si uniforma de iarna, cate 4-5 perechi din fiecare, o cheltuiala in plus pentru parinti.
Lacramioara, mie mi se pare ciudata directoarea asta. Nu cumva va recomanda si unde sa confectionati sau sa cumparati aceste uniforme?
Iulia
jordash spune:
Intr-un mod voalat, da ni se recomanda si acest lucru. In Comitetul de parinti la nivelul gradinitei (unde m-am inscris si eu, asta sa vad ce mai pun la cale :)), este o mamica care e foarte preocupata mai mult de regulamentele gradinitei decat de copilul ei, si la sedinta cu toate comitetele de parinti de la fiecare grupa ne-a sugerat ca stie ea o croitoreasa care face repede, ieftin si bine.
cl spune:
NU! Nu vor cumva si culoarea portocalie, sortulete albastre si cravata rosie? Sunt copii si niste treninguri frumos colorate si vesele mi se par foarte potrivite pentru varsta lor! Cand intra la scoala, da, uniformele sunt potrivite, dar nu la gradinita! Eu as spune ca nu-mi permit sa cumpar uniforma! N-am bani! Iar chestia cu "sa arate bine la lectiile deschise" mi sa pare tare trasa de par. Cred ca daca va adunati toti parintii si sunteti majoritatea pentru nu, nu o sa va impuna uniforme.
Claudia
jordash spune:
Pai grevistii suntem numai cei de la grupa mica. Restul grupelor au uniforme. Sunt de acord cu trening din bumbac, nu m-ar deranja culoarea de nici un fel, ca lui Dragos ii sta bine in orice culoare, dar tot nu cred ca-i pot cumpara 5, sa-i ajunga toata saptamana.
Mai vedem.