d-l Dr. Stanescu,
imi cer zeci de scuze daca va deranjez. poate ca ati mai vorbit pe site de aceasta problema, insa eu nu am gasit.
Pe scurt: am fost depistata pozitiv urealpasma la test. Iubitul meu, nu a facut testul in tara. Aici in Romania, medicul ginecolog ne-a indicat sa facem amandoi tratamentul.
El s-a intors in tara lui Elvetia si si-a facut analizele din urina, la o super clinica de acolo.
Testul lui a iesit negativ, lucru care mie imi pare imposibil de crezut, deoarece si dupa ce am fost depistati si inainte am avut contact sexual neprotejat. Doctorii din Elvetia i-au spus ca nu are de ce sa faca tratamentul chiar daca eu am fost depistata pozitiv. Medicul din romania mi-a repetat ca sipartenerul meu trebuie sa faca tratamentul, deoarece poate sa fie purtator si la barbati e foarte greu de depistat si ar exista riscul reinfectarii.
Care este adevarul?
si o alta problema- ureaplasma se contacteaza numai prin contact sexual? am citit intr-un studiu pe internet ca microbul/bacteria (ce-o fi ea) rezista 2 ore pe capacul toaletei.
si in cat timp se manifesta de la contactare?
Dl doctor,
apelez la dumneavostra tocmani fiindca ceilalti medici intalniti nu sunt dispusi sa vorbeasca. ne dau o reteta si gata. va rog sa ma ajutati.
Draga Lix,
Tratamenul se poate face cu Doxiciclina sau Eritromicina sau Ofloxacina sau Ciprofloxacina sau Azitromicina. Avand in vedere ca se poate transmite pe cale sexuala, apare logic ca si partenerul sa faca o cura scurta cu unul din aceste antibiotice.
Mult succes!
Dr. Romeo Stanescu