PRT. D-NUL DR. STANESCU...HISTEROSCOPIE

PRT. D-NUL DR. STANESCU...HISTEROSCOPIE | Autor: camy bus

Link direct la acest mesaj

Domnule Dr. Stanescu...
Sunt una din "aspirantele" la rolul de mamica..dar din pacate ma confrunt cu o groaza de probleme si intrebari...
Pe scurt, de trei ani incerc sa fac un bebe dar fara rezultat.in toata aceasta perioada am facut analize peste analize( chipurile toate ok), o inseminare artificiala dar fara rezultat, si intr-un final m-am hotarit sa merg la prof. Ancar.Surpriza... de fapt analizele nu erau chiar ok adica se parea ca trompele nu ar fii permeabile si ca nu ar fii trebuit sa fac inseminare( concluzie trasa de Prof. Ancar dupa ce a vazut HSG facut la inceputul acestui an)
Deci m-a trimis la Sf. Pantelimon sa repet HSG si mare mare dezamagire..se pare ca una din trompe este infundata complet, cea de a doua foarte putin permeabila iar uterul "varza" , peretii uterului cica ar fii lipiti.Prin urmare mi-a dat un tratament dupa care sa fac o HISTEROSCOPIE.
Intrebarea mea este dupa aceasta HISTEROSCOPIE ( bineinteles dupa interpretare) ce urmeaza...??? in cazul in care intr-adevar peretii uterului sunt lipiti mai exista vre'o sansa sa ramin insarcinata...???
Va rog sa ma lamuriti daca puteti ca simt ca inebunesc!!!!

Va multumesc ca existati,
si va multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Silvia_Pui spune:

Draga Cami , si am avut aceleasi probleme , desi initial , la prima histeroscopie s-a parut ca as avea un sept uterin . In timpul histeroscopiei reparatorii , au vazut de fapt ca era vorba de sinechii multiple (peretii uterini lipiti ) si au desfacut aceste sinechii . Problema mai grava este cea cu trompele . Eu am facut simultan si laparoscopie si trompele erau OK , dar dupa 3 luni de la operatie (cand a fost scos steriletul care obligatoriu de pune dupa sinechii ) trompa stanga era deja obturata . Asa ca nu iti fa griji , uterul se va rezolva pentru ca au experienta pt. aceste operatii . Mai greu va fi cu trompele , dar eu voi incerca o Sovata , ca m-am saturat de spitale si operatii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camy bus spune:

Draga Silvia,
Iti multumesc din suflet pt. informatii...m-am linistit,daca ramine problena cu trompele sper sa se rezolve cu instilatii.
Tu ai ramas insarcinata dupa ce ai rezolvat problemele sau urmeaza sa vezi ce faci cu trompele?
Itidoresc multa bafta si sa auzim de...multi
P.S Socata este o solutie buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonela spune:

Draga Silvia
Si eu ma confrunt cu aceleasi probleme ca ale tale. Eu am facut HSG in 2001, o experienta pe care nu as vrea s-o mai repet, plus dozarile hormonale si ale investigatii internata in spital. Concluzia a fost ca trompa dreapta este amputata, Dumnezeu stie cand, unde, de ce, iar cea dreapta ar fi permeabila, deci sterilitate primara. Mi s-a dat un tratament de stimulare a ovulatiei concomitent cu ecografie vaginala, unde s-a constatat ca in trei luni am ajuns sa am 5 foliculi. Dupa acest tratament am avut alte probleme, cica mai vechi, bineinteles la alt medic, si treci pe antibiotice, injectii.
Eu ma chinui de muti ani si nici un rezultat.
Am ajuns la o doctorita de la MApN care mi-a dat analize de facut la Institutul Cantacuzino, platite, speciale pentru sterilitate. Aici din cate analize am facut doua nu ar fi bune, printre care si listeria. Tratamentul dat de dansa este de Dyufaston (nu stiu daca am scris bine), vitamina E forte, vitamina A, calciu+magneziu+zinc, acid folic. Tratamentul, conform si prospectului, dureaza 6 luni. Eu am ajuns la a patra luna. In primele 3 luni am ajut sangerari, ca si cum aveam 2 menstruatii pe luna, numai ca cea de-a doua era de 14 zile. In aceasta luna, a patra, a disparut complet. Chiar ieri am fost la Sp. Giulesti, la un medic recomandat de alt medic, si s-a ajuns la concluzia ca analizele mele nu sunt valabile, adica ele sunt valabile doar trei luni, deci alte analize, in special dozarile hormonale si HSG si sotul meu spermograma. Am fost cu gandul de a vorbi cu cineva competent pentru o eventuala inseminare.
As vrea sa stiu si eu cat costa un asemenea procedeu.
Multa bafta!

Mergi la inceput

Nu am reusit inca nimic , dar nu vrau sa mai aud de spitale si de medici , cel putin deocamdata. Toti sunt la fel , ne poarta pe drumuri , can cel mai corect ar fi sa ne spuna de la inceput tot ce urmeaza sa facem , si cat timp trebuie sa acordam acestor consultatii . Pentru noi este foarte important timpul si nu putem sa lipsim mereu de la servici . Medicul care m-a tratat , desi un bun profesionist , m-ar fi internat in fiecare luna . Nu pot sa-mi permit asa ceva , oricat de mult imi doresc acest copil . Voi cred ca sunteti singurele care stiti ce inseamna acerasta dorinta . Dewsi sunt o luptatoare de felul meu , nu cred ca voi mai putea lupta . Simt ca nu mai rezist. Cand vad un copil , incep sa plang. Acum incerc tratamentul Liviei , apoi poata o Sovata . Daca pana in primavara nu voi avea nici un rezultat , voi cauta sa infiez un bebe . Pentru mine este fff greu sa iau aceasta decizie , dar altfel cred ca voi claca .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matia spune:

Fetelor si eu sint ca voi cu trompele obstructionate.Povestea mea este lunga si nu o mai spun acum . Cert este ca am in spate citiva ani buni de tratamente, laparoscopii, hidrotubatii si concluzia dr.-lui ca doar FIV ma mai poate ajuta! De ce, nu stiu, ca ar fi trebuit sa-mi recomande salpingoplastie!Asta ar fi pasul urmator, nu direct FIV, Ca nu am matrita de bani! Oricum eu am aplelat la acupunctura.Se pare ca si asta da rezultate!

Când apa-ți ajunge la gură.....CAPUL SUS! Matia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camy bus spune:

Matia draga ....
Nu te te grabii cu FIV...
Eu dupa o inseminare nereusita am ajuns la Prof Ancar hotarita sa fac FIV si surpriza...alte probleme ..cu uterul( in afara de trompe ).A fost foarte surprins ca medicul dinaintea dumnealui mi-a facut inseminarea stiind rezultatul de la HSG.Deci alt HSG si rezultztul mult mai prost...concluzie.." nici daca mi-ai platii dublu nu ti-as face FIV " acestea fiind cuvintele dinsului.
Deci mai intii mergi la un medic bun sa-ti dea de facut analizele care trebiuesc, tratament corespunzator...si daca nici asa nu obtii nimic abia atunci te gindesti la FIV.
Iti doresc multa , multa bafta...si sa tii se indeplineasca toate visurile( oricare ar fii ele)..hehehe
P.S Silvia nu-ti pierde speranta...o sa se intimple!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romeostanescu spune:

Draga Camy,
Prin histeroscopie se poate incerca tratamentul in sindromul Ascherman (sinechia uterina= lipirea peretilor). Prin rezectia aderentelor si eventual lasarea in cavitatea uterina a unui dispozitiv intrauterin ( sterilet).
Problema cu trompele este mai delicata si poate necesita o laparoscopie si este posibil ca in final sa fie necesara FIV/ET.
Mult succes!
Dr. Romeo Stanescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Silvia,
ai fost cumva intre timp la Sovata ?
Maria

Mergi la inceput

Maria , nu am ajuns la Sovata anul trecut deoarece au aparut alte probleme , fericite de data asta - sora mea s-a casatorit in perioada in care eu vroiam sa merg la Sovata si a trebuit sa merg in Germania . Dar din cate am mai citit se pare ca este mai eficient tratamentul la Techerghiol .

Mergi la inceput