MACAROANE CU BRANZA
fetelor care are o reteta buna de macaroane cu branza de vaci sau sarata ca mor de pofta
Raspunsuri
silviuta spune:
Foarte simplu,cantitati ochiometrice,pt.2 persoane cred ca 300 gr.paste sunt suficiente:
Fierbi pastele cu putina sare vreo 8 -10 min,le scurgi bine de apa ,pui un pic de ulei in cratita ,le rastorni ,si peste ele presari branza data pe razatoare.iamm.Poti sa le faci si la cuptor,si sa mai adaugi un strop de smantinica ,si dupa aia razi branza ,sau cascavalul .Pa
tilis spune:
Daca la reteta Silviei mai adaugi si 1-2 oua si lasi putin pe foc pastele amestecand in ele, iese o minunatie (sau vorba socrului meu: te lingi pe unde iese )!!!
http://community.webshots.com/user/tilis100
Milia spune:
Se fierb macaroanele (300 g) in apa cu putina sare, cand sunt fierte se scurg de apa si se clatesc cu apa rece. Se scurg bine (se lasa la scurs intr-o strecuratoare pana cand se pregateste branza).
1. Branza sarata (telemea de oi imi place mie) - cam 500-600 g - se rade pe razatoare, se pune peste 3-4 oua batute bine ca pentru omleta, se adauga zahar dupa gust (daca vrei fara zahar, poti sa nu pui deloc), 2-3 linguri de smantana, vanilie, coaja de lamaie si/sau portocala. Se adauga macaroanele bine scurse si se amesteca bine.
2. 500 g branza de vaci se amesteca cu 3-4 oua, 3-4 linguri de smantana, zahar dupa gust, stafide, vanilie, coaja de lamaie si/sau portocala. Se adauga macaroanele bine scurse si se amesteca bine.
Se unge bine o cratita/forma care merge la cuptor cu unt sau ulei si se toarna compozitia de mai sus. Se da la cuptor la foc mic sau potrivit (depinde de cuptor) si se lasa pana cand se coace bine (e coapta cand s-a rumenit deasupra), cam o ora. Poti pune compozitia si in tava de la aragaz.
Pofta buna!
Din cantitatile de mai sus iti iese destul de mult, poti folosi cantitatile la jumatate. Eu fac ca mai sus pentru ca ne place si fierbinte, si rece.
britdi spune:
Eu fac o budinca de brinza cu macaroane delicioasa. E cam asa: 500g macaroane, cam 1kg brinza de vaci - se poate si mai putina - 300g stafide, 5 oua, zahar vanilat, zeama si coaja de la o lamiie mare. Se amesteca toate (macaroanele fierte bineinteles), se adauga un sos. Acesta se face din 400,500ml lapte, 2 linguri faina si 200g unt sau margarina, se pune pe foc sa se ingroase, apoi se adauga 2 pliculete zahar vanilat si se acopera cu capacul citeva minute sa intre bine zaharul vanilat in sos.
Se tine la cuptorul incins pina se rumeneste frumos si se maninca intr-o zi !
tunad spune:
Macaroane cu branza
500 gr macaroane
1 Kg branza
200 gr iaurt (sana)
6 oua
zahar
esenta rom,2 vanilii
Macaroanele se pun in 5L apa fiarta, in care s-a adaugat 1 lingura de sare, invartindule sa nu se prinda intre ele si de cratita, dupa 15-20 min de fiert, se pun la jet de apa rece, apoi se scurg.
Intr-un vas se piseaza cu o furculita branza, se adauga iaurtul, 4 oua batute, zaharul cca 4 linguri, vanilia si 3-4 picaturi esenta de rom.
Se unge o cratita cu putin ulei(4-5 linguri), asezam un strat de macaroane, un strat de compozitie astfel trei straturi, terminand cu stratul de compozitie.
Ultimul strat de macaroane si cu cel de branza se amesteca dupa care se adauga si celelalte doua oua batute.
Se pun la cuptor cca 45 min la foc normal, si gata.
Servite atat calde cat si reci, dupa preferinta.
Pofta buna!