ptr. d-l Dr. Stanescu - test hormonal
Draga d-l. Dr. Stanescu
Valorile de mai jos au iesit la un testul hormonal, si contrar dorintei mele, doctorii din Germania nu-mi dau sanse reale de a ramine insarcinata. Datorita experientei dumneavoastra, si increderea mea nelimitata in doctori din RO, doresc sa stiu care este parerea dumneavoastra. Am 32 ani si un baiat de 13 ani. In ultimele doua luni nu am avut ciclu, si in general nu este posibil decit cu substitutie hormonala (Klimonorm). Resultatul unei stimulari cu Clomiphen a fost un chist la ovarul sting.
FSH 61,1 mIU/ml - LH 26,2 mIU/ml - Prolaktin 4,9 ng/ml – Estradiol 16 pg/ml – Progesteron < 0,2 ng /ml – Testosteron 0,34 ng/ml – Androstendion 1,1 ng/ml – DHEAS 2,42 ug/ml – TSH 1,3 uIU/ml
Va multumesc anticipat si va doresc o zi minunata.
Raspunsuri
romeostanescu spune:
Draga Narcis,
Klimonorm (Jenapharm) – cu estradiol valerat 2mg+ levonorgestrel 0.150mg, este un medicament folosit in terapia de substitutie hormonala, la persoanele aflate in menopauza (de obicei dupa 48 ani ). Acest lucru este confirmat de FSH care are o valoare foarte mare,iar estradiolul si progesteronul sunt prabusite. Din pacate ovarul tau are o rezerva foliculara epuizata ( menopauza precoce ) si deci obtinerea unei sarcini se poate realiza doar cu donor de ovocit prin FIV/ET.
Mult succes !
Dr. Romeo Stanescu
narcis spune:
d-l Dr. Stanescu
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Am simtit eu ca nu este prea roza situatia. As dori sa incerc tot posibilul macar pentru reglarea ciclului, daca mai mult nu se poate.
Exista cazuri precedente in care, cu valorile de mai sus, s-a ajuns la o sarcina sau la un baby?
Va multumesc anticipat si va doresc numai bine.
Narcis
Crinuta J
Valorile nornale date de laboratorul Endocrinolog din Germania sunt urmatoarele:
FSH 2,0 – 10,0 mIU/ml – LH 1,5 – 15,0 mIU/ml - Prolaktin 3,0 – 12,0 ng/ml – Estradiol 50 - 350 pg/ml – Progesteron 0,3 – 3,0 ng /ml – Testosteron 0,25 – 0,50 ng/ml – DHEAS 1,30 – 4,30 ug/ml – TSH 0,4 – 4,0 uIU/ml
Narcis
romeostanescu spune:
Draga Narcis,
Klimonorm sau un alt medicament folosit in terapia de substitutie hormonala (ex: Activelle), te poate ajuta in reglarea ciclului, dar obtinerea sarcinii cu propriul ovul este practic imposibila.
Mult succes,
Dr. Romeo Stanescu