Este un subiect despre care s-a mai discutat acum vreo 3 luni dar nu il mai gasesc.
Deci, aveti idee care este dobanda pentru credit ipotecar (pentru construirea unei case) pe care o percep bancile de la noi?
Acum cateva luni era in jur de 20% pe an dar astazi un inspector ANL mi-a spus ca bancile si-au redus dobanzile pentru creditul ipotecar, acestea fiind acum comparabile cu dobanzile pentru creditele pentru constructiile prin ANL, adica in jur de 10%. Pana ajung eu la o banca puteti sa-mi dati vreo informatie?
Va multumesc.
Daniela, mamica de Ana-Maria
Draga ponicid,
Uite subiectul discutat anterior despre creditele ipotecare: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=12066
Eu am vazut cam acum 2-3 saptamani la TV un nene de la o asociatie a bancilor din Romania vorbind despre o initiativa comuna privind reducerea avansului in cazul creditelor ipotecare, astfel incat sa ajunga la 10-12% din suma.
Venind din partea bancherilor, si nu a guvernantilor, vestea mi s-a parut mai credibila insa nu stiu ce pozitie va avea BNR la o astfel de initiativa.
Cat despre reducerea dobanzilor, inca nu am aflat nimic insa o sa verific cat de repede voi putea intrucat sunt si eu interesat.
Ramane de vazut ce va urma... oricum schimbari apar de la o zi la alta iar faptul ca 2004 este un an electoral ma face sa cred ca astfel de schimbari vor mai aparea... sper inspre binele nostru!
Numai bine!
Catalin
Think pink!
eu ma interesasem la vremea ANL despre oferta de credite de la Alpha Bank. Exact in conditiile in care ofereau credite pt ANL ofereau si credite individuale pentru orice doritor. Dobanda era in jur de 10% dar la euro sau USD.
Multumesc, eu n-am fost in stare sa gasesc discutia anterioara.
Am uitat sa specific ca vorbeam despre credit in valuta.
Daniela, mamica de Ana-Maria