ptr dl. dr Stanescu-ref listeria

ptr dl. dr Stanescu-ref listeria | Autor: kamiska

Link direct la acest mesaj

Buna ziua !
In urma cu ceva timp v-am intrebat despre taratamentul cu listeria, am primit raspunsul, multumesc mult. Acum insa mai am o intrebare pe aceasta tema:
- in feb. am avut titru 1/160.....mar 1/640....tratament cu ampicilina......apr 1/640...tratament sumamed.....junie 1/640.......doxiciclina......sep 1/640.....sumamed si acum ar trebui sa refac analiza, intre timp am avut ocazia sa intreb un medic infectionist ce parere are despre asta si mi-a zis ca pot face copii fara probleme, inseamna ca boala a fost in trecut si astea-s urmele.
1 )Ce parere aveti??? Totusi sunt in ceata, nu mi se pare chiar ok.....risc sa pierd sarcina daca raman insarcinata in conditiile astea?
2) ar fi bine sa fac o dozare de anticorpi???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns romeostanescu spune:

Draga Kmy,
Cresterea titrului anticorpilor anti-Listeria nu este suficienta pentru diagnosticul de listerioza materno-fetala. Este obligatorie confirmarea bacteriologica a infectiei.Din acest punct de vedere cred ca poti duce o sarcina.
Mult succes !
Dr. Romeo Stanescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kamiska spune:

Multumesc muuuuuult ptr raspuns.
Am mai prins inca putin curaj in a ma apuca de facut bb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Si mie mi-a iesit titrul de listeria 1/640. Am pierdut o sarcina (oprita in evolutie) in saptamana a 10-a. Vreau sa va intreb ce inseamna "confirmarea biologica a infectiei"? Ce trebuie sa mai fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romeostanescu spune:

Draga Ana,
Confirmarea bacteriologica a infectiei inseamna izolarea si identificarea Listeriei Monocytogenes in produsele patologice : hemoculturi in episoadele febrile din sarcina, LCR, sputa, exudat faringian etc. Se efectueaza in laborator frotiuri colorate Gram si culturi pe medii selective.
Mult succes!
Dr. Romeo Stanescu

Mergi la inceput