Buna ziua !
In urma cu ceva timp v-am intrebat despre taratamentul cu listeria, am primit raspunsul, multumesc mult. Acum insa mai am o intrebare pe aceasta tema:
- in feb. am avut titru 1/160.....mar 1/640....tratament cu ampicilina......apr 1/640...tratament sumamed.....junie 1/640.......doxiciclina......sep 1/640.....sumamed si acum ar trebui sa refac analiza, intre timp am avut ocazia sa intreb un medic infectionist ce parere are despre asta si mi-a zis ca pot face copii fara probleme, inseamna ca boala a fost in trecut si astea-s urmele.
1 )Ce parere aveti??? Totusi sunt in ceata, nu mi se pare chiar ok.....risc sa pierd sarcina daca raman insarcinata in conditiile astea?
2) ar fi bine sa fac o dozare de anticorpi???
Draga Kmy,
Cresterea titrului anticorpilor anti-Listeria nu este suficienta pentru diagnosticul de listerioza materno-fetala. Este obligatorie confirmarea bacteriologica a infectiei.Din acest punct de vedere cred ca poti duce o sarcina.
Mult succes !
Dr. Romeo Stanescu
Multumesc muuuuuult ptr raspuns.
Am mai prins inca putin curaj in a ma apuca de facut bb.
Si mie mi-a iesit titrul de listeria 1/640. Am pierdut o sarcina (oprita in evolutie) in saptamana a 10-a. Vreau sa va intreb ce inseamna "confirmarea biologica a infectiei"? Ce trebuie sa mai fac?
Draga Ana,
Confirmarea bacteriologica a infectiei inseamna izolarea si identificarea Listeriei Monocytogenes in produsele patologice : hemoculturi in episoadele febrile din sarcina, LCR, sputa, exudat faringian etc. Se efectueaza in laborator frotiuri colorate Gram si culturi pe medii selective.
Mult succes!
Dr. Romeo Stanescu