Fantomele trecutului

Fantomele trecutului | Autor: saynever

Link direct la acest mesaj

Asa cum am mai spus in alt mesaj (unicul trimis) nu am talent la scris... dar ma voi stradui sa fiu coerenta si inteleasa.
In primul rand vreau sa va spun ca am nevoie de sfaturi si explicatii bine motivate, ca in rest am incercat si eu... si tot nu am reusit sa fiu convingatoare, din contra, mi se reproseaza ca sunt orbita de gelozie si ca exagerez...
Asa o fi!!... zic eu... dar tot e bine sa auzi si alte pareri.
Bun... si acum iaca-ta cum stau lucrurile...
Inaintea mea, in viata viitorului meu sot (in decembrie urmeaza sa ne casatorim), a existat o femeie pe care probabil ca a iubit-o... nu stiu si nici nu ma intereseaza exact cat si cum... nu stiu nici ce nu a mers in relatia lor, sau de ce... cert este ca s-au despartit, dar au ramas buni prieteni. Asta inseamna ca mai vorbesc la telefon... pe internet... (poate se si intalnesc si eu habar nu am) si cum apare o problema intre noi, hop apeleaza la fosta lui iubire, actuala confidenta... sa il asculte si sa il ajute cu un sfat.
Ei bine, cu asta nu sunt de acord... si am sa va spun si din ce cauza. In primul rand pentru ca pentru problemele noastre solutiile le vom gasi tot noi... este foarte greu sa judeci lucrurile din afara situatiei .. mai ales atunci cand nu cunosti toate amanuntele... si nu este tocmai confortabil sa stiu ca el discuta problemele noastre cu o fosta iubita.
De ce oare am senzatia ca dintr-o data fosta devine din ce in ce mai buna si vrednica de ascultat.. si inteleapta .. cum nu a fost atunci cand erau impreuna (sic!!!... am devenit iarasi rautacioasa, cum imi spune mereu ca sunt).
De cateva zile l-am rugat sa inceteze orice legatura cu acesta prietena. Nu vrea.. dar i-am lasat cateva zile sa reflecteze la tot ce i-am spus eu... motivele pentru care nu sunt de acord cu relatia asta... care oricand poate derapa... desi poate ca nu.
Dar vreau sa inceteze....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns reiki spune:

VREAU SA INCETEZE!!!!?????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saynever spune:

Poate ca am obosit putin in lupta mea tacuta...
Dar intr-adevar vreau sa inceteze.
Unde crezi ca gresesc...?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Pe mine nu m-ar deranja delok o relatie amicala dar pina la confidentze... Mi se pare jignitor :(

Mergi la inceput

Oare ar trebui sa incerci sa-i iei locul actualei confidente?
Ori asta nu vei reusi cu VREAU.

Mergi la inceput

Pentru Reiki,
sa stii ca ti-am citit aproape toate interventiile de pe forum... si am mare incredere in punctul tau de vedere...
Si in ale altor persoane de aici... altfel nu apelam la ajutorul vostru...
Multumesc.

Mergi la inceput

Nici pe mine nu ma deranjeaza o relatie amicala... daca ar fi numai atat!!!! dar ma simt ingrozitor stiind ca este mai mult..

Eu sunt intotdeauna deschisa conversatiei... si el stie ca poate discuta cu mine orice il framanta... si totusi nu face lucrul acesta. La cel mai mic incident tace si pleaca.. probabil sa stea de vorba cu ea... si apoi se intoarce acasa.. si de regula trece foarte usor si repede peste orice problema... cu scuzele de rigoare...
Dar i-am spus de atatea ori ca iertarea nu schimba si nu sterge faptele...

Mergi la inceput

Ei vezi, ai mari avantaje pentru ca trece usor peste orice problema.
Poti fi deschisa conversatiei dar invata sa comunici si mai ales invata sa ascutlti. VREAU nu este compatibil in procesul de ascultare.

Mergi la inceput

Hai alunga gandurile astea si umple-ti inima cu iubire.
IUBESTE-l si o sa ajungi la inima lui.
Si LA MULTI ANI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Am observat ca doi oameni care se iubesc si se despart din diverse motive, evita sa se mai intalneasca, pentru ca intalnirea ar fi dureroasa si insuportabila. Eu zic ca, din moment ce ei sunt prieteni, mai mult ca sigur ca sunt prieteni si atat, nimic mai mult. Cred ca prietenul tau nu o doreste ca pe o iubita, dar a descoperit pe parcursul relatiei lor ca este un om de incredere, ca poate sa se bazeze pe cuvantul sau rationamentul ei, ca poate sa aiba in ea o prietena adevarata. Sfatul meu este sa nu il fortezi sa nu mai aiba legaturi cu ea, s-ar putea sa se simta oprimat din cauza asta si sa aiba impresia ca vrei sa ii controlezi viata si sa te impui prea mult. Eventual, poti incerca sa o cunosti mai bine pe fata asta, sa iti dai seama cam ce fel de om este si ce influenta poate avea asupra lui. Cat despre relatia voastra, poti sa ii spui ca nu iti place sa o discute cu altcineva, nu neaparat cu ea, ci cu orcare alt/alta prieten/a.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ba eu eu cred ca discutarea problemelor intime dintr-un cuplu trebuie sa se rezume la cuplu.
Deci prieteni da, emailuri pe adresa comuna unde si eu pot citi da, intilniri odata la 3 luni cu mine de fata da. Confidentze nu, intilniri in doi nu, emailuri zilnice nu.
Iar daca el NU VREA sa renuntze, e dreptul tau sa VREI sa termine.
Intr-un anume fel EX va controleaza viatza. Tu esti rautacioasa, ea e inteleapta, voi va certati, ea e cea care-l aduce inapoi la tine.
Deci eu i-as pune limite, are voie cu fosta, dar numai cu mine de fata. Si acum si dupa casatorie.
Parerea mea,
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput