Dle. doctor, va rog, ajutati-ma
Sotul meu si-a facut analizele si i-a iesit CMV IgG 3,22 UI/ml. Valorea maxima admisa este indicata ca fiind 0,5 UI/ml, ceea ce inseamna ca valoarea pe care o are el este foarte-foarte mare. As vrea sa stiu daca este transmisibil, daca ma pot infecta si eu de la el. De asemenea, am citit ca de acest virus nu se scapa niciodata. Poate fi controlat in vreun fel? M-am tratat de toxoplasmoza, chlamydia si listeria. Medicamentele pe care le-am luat pentru acestea ar fi putut ajuta si in cazul CMV-ului?
Ce sanse avem sa facem un bebe sanatos? Precizez ca amindoi avem 30 de ani.
Va multumesc anticipat
Raspunsuri
anemona spune:
Draga Dadia, asteptam raspunsul de la dl dr, dar intre timp, ca sa te linistesc, iti voi spune ca IgG inseamna o infectie in trecut, deci reflecta imunitatea dobandita de cineva fata de virusul respectiv. Daca ar fi fost IgM pozitiv, atunci ti-ai fi facut griji. Din cate stiu eu, o proportie foarte mare de adulti au avut un contact cu acest virus, deci au implicit IgG pt el. Mai stiu ca nu se transmite pe cale sexuala, deci s-ar putea ca tu sa nu ai.
De asemenea iti pot spune ca tratamentul pe care l-ai facut pt celelalte afectiuni nu influenteaza CMV (virusurile nu sunt sensibile la antibiotice), iar transmiterea lui la fat este posibila intr-o proportie foarte mica de cazuri (tot de pe aici am inteles ca e cam 1 % probabilitatea de transmitere, asta in cazul in care ai avea si tu!).
Si ca sa-ti dau un ex, eu am IgG pozitiv la CMV si acum fac FIV, dr mi-a spus ca nu este nici o problema, asa ca stai linistita.
Totusi, il rugam pe dl dr sa ne mai dea lamuriri suplimentare.
kamiska spune:
Draga Dadia,
Stai linistita ca si eu am auzit tot la fel ca nu e problema daca e IgG inseamna ca a fost in trecut.
Vreau sa te intreb cum ai scapat de listeria ca eu nu reusesc si am facut tot felul de tratamente cu mai multe antibiotice???
romeostanescu spune:
Draga Dadia,
Raspunsul lui Anemona a fost excelent (felicitari! ). Tratamentul se face uneori cu Foscarnet, Vistide sau Gancyclovir- dar care au efecte toxice importante.
Mult succes!
Dr. Romeo Stanescu