Nuci, alune...

Nuci, alune... | Autor: she_wolf

Link direct la acest mesaj

Am si eu o nelamurire: nu se dau copiilor mai mici de trei ani nuci si alune din cauza ca se pot ineca sau din cauza ca pot avea alergii? Daca nu este vorba de alergii, se pot da totusi macinate fin, nu? Ma gandesc in special la prajituri...Dar de lapte sau fulgi de cocos sau de migdale ce stiti?
Cristi nu are inca nici 10 luni asa ca nu se pune inca problema, dar as vrea sa stiu.
Ati putea, va rog, sa ma lamuriti in privinta asta?

Claudia si Cristi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Fetita mea are 18 luni si e fff incintata de alune si fistic si asta nu pt ca ii dau eu ci pt ca a subtilizat citeva cind am avut musafiri,le-a gustat si i-au placut.
Oricum vreau sa intreb pediatra daca e voie sa pape putina prajitura cu nuca.Acum incepe sezonul cu prajituri buuunee facute in casa si vreau sa-i dau si ei.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

mai ales din motive de alergie. daca bb are teren atopic (alergic), nu sunt indicate pana la trei ani. acestea fac parte din alimentele cu gradul alergogen cel mai ridicat (alune, nuci, migdale etc. - tot ce e "nut"; de cocos nu stiu).

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Va multumesc pentru raspunsuri!
Bb Cristi n-a avut pana acum absolut nimic, nici o reactie ciudata la vreun aliment. Oricum, nu i-am dat si nici n-am de gand sa-i dau nimic potential alergogen...Nu cred ca n-o sa-i dau o prajiturica cu nuci pana la 3 ani, dar astept sa mai creasca.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetzyka spune:

Salutare vecina

Eu cred ca nu sunt indicate din cauza continutului mare de grasime,sunt greu digerabile de cei mici.Campioana este nuca de cocos,cu 62g grasime la 100g produs.Dar poate o prajiturica mica nu are nici un efect,numai sa nu manance prea mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Alergii pina la un an si pericol de inec pina la 3.
Si asta zic pentru ca pe aici chiar se recomanda untul de arahide dupa un an ca avind grasimi (studiul ala cu colesterolul care face bine la celulele nervoase, creier, etc la copii sub 3 ani) si proteine,
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Aha! Am citit si eu ceva cu grasimea si cu creierul si relatia dintre cele doua...suna minunat ceea ce tocmai am scris, nu?
Trebuie sa recitesc!
Oricum, eu personal ma voi feri de nuca de cocos!!!

Mergi la inceput