votati constitutia?
Raspunsuri
tinatache spune:
scuzati ne-informarea, dar ... care sunt noile propuneri?
Cristina, mamica cu burtica
Julie spune:
Nope. Costa trenul prea mult pana in Tokyo si io nu dau doi lei pe ouale lui Nastase.
Parere personala,
Julie
clara spune:
scuze draga, dar nu pentru voi,cei plecati era intrebarea
vroiam pareri concrete, sa stiu si eu cu tine votez hic
clara
Violeta spune:
Eu merg la vot si.... ei bine, "NU" este votul meu! Daca vreti mai multe indicii despre acest referendum, cu usurinta gasiti cu google - revizuirea constitutiei Romaniei!
Victoria spune:
Eu am primit cele de mai jos pe mail..../ nu stiu ce sa zic....
PE 19 OCTOMBRIE ESTE REFERENDUM PENTRU O CONSTITUTIE DESPRE
CARE OAMENILOR NU LI SE SPUNE ADEVARUL !
1. Prin Articolul 41 strainii primesc dreptul (pe care nu l-au avut de când exista România) de a cumpara proprietati "la egalitate" cu Românii; Românii câstiga în medie de 20 de ori mai putin decât strainii - tot ce se poate vinde va fi cumparat de corporatiile si mafiile straine, iar Românii vor ajunge chiriasi în fosta lor tara.
2. Prin acelasi Articol 41 se da dreptul ca urmasii grofilor unguri, fanariotilor, pasalelor turcesti si ai altor invadatori (de care România a scapat prin luptele cumplite din 1821, 1877-78, 1916-1919 etc) sa revendice mosiile si proprietatii jefuite cândva de stramosii lor de la Români (asa-zise "mosteniri").
3. Prin Articolul 135 se permite autoritatilor sa dea libertate pentru vânzarea catre particulari (Români sau straini) a tuturor bogatiilor subsolului si apelor pe care vrea sa le declare a nu fi "de interes public".
4. Prin Articolul 119 limba româna devine optionala în administratie si servicii publice (transporturi, energie electrica, apa, scoala samd); în schimb limbile minoritatilor "semnificative" într-o anumita zona devin obligatorii pentru administratie si serviciile publice - nu va mai exista nici româna ca limba nationala, nici unitate a tarii, este începutul federalizarii tarii, adica al desfiintarii României.
5. Ca urmare a Articolului 119, Românii din administratie si serviciile locale vor trebui sa îsi piarda locurile de munca sau sa învete limbile minoritatilor locale!
6. Imunitatea parlamentara nu doar ca nu e anulata, ci chiar sporita; vechiul Articol 70, "abrogat" este de fapt introdus ca nou alineat în Articolul 69, iar Articolul 89 adauga o noua limita, interzicând Presedentiei sa dizolve Parlamentul altfel decât la... cererea Primului Ministru (ales de Parlament)!!
7. Guvernul (si, implicit, Primul Ministru, ca sef al Guvernului) primeste mari puteri asupra Parlamentului (Art. 74 si 89 ), fiind totodata scutit de griji din partea Presedintelui (Art. 106), care devine astfel o functie onorifica, fara rol real în viata statului.
8. Se impune un termen foarte scurt (45 de zile!) pentru votarea unei legi în Parlament, în cazul nerespectarii termenului legea fiind considerata adoptata în forma depusa de Guvern! - e foarte usor a se depune 10 - 15 proiecte deodata, astfel încât sa nu se poata respecta
termenul si legile dorite de Guvern sa intre automat în vigoare (ca sa nu mai vorbim de ce poate face un Presedinte de Camera partinitor!).
9. Prin articolele 124, 125, 131, 132 si 151 sistemul juridic actual deja depasit de coruptie si politicianism - este distrus, fiind transformat într-o mascarada juridica.
10. Se interzice Românilor, prin Articolul 145, sa aleaga daca vor sau nu sa se uneasca cu Uniunea Europeana (asa cum e normal), anulându-se în aceasta privinta dreptul fundamental la Referendum; aceasta se face pentru ca unii se tem ca vointa poporului sa nu le strice interesele personale. Uniunea Europeana nu a facut asemenea recomandari (sau cereri) României!!! Acestea sunt total anti-democratice si anti-nationale.
Concluzia : cititi constitutia inainte de a va grabi sa o votati
!!!!!!!!!!
veni, vidi, Victorie!
Lali spune:
quote:
Originally posted by tinatache
scuzati ne-informarea, dar ... care sunt noile propuneri?
Cristina, mamica cu burtica
Iata cateva din modificarile aduse care s-ar putea sa ne intereseze:
1. eliminarea stagiului militar obligatoriu;
2. consacrarea in textul Constitutiei a principiului potrivit caruia sumele reprezentând contribuțiile la constituirea unor fonduri se folosesc numai potivit destinației acestora;
(Ca o consecință directa a acestui principiu, in viitor, Guvernul va fi obligat sa utilizeze contributiile la fondul de sanatate exclusiv pentru domeniul sanatatii).
3. coborarea pragului de varsta pentru a candida la Senat la 33 de ani;
4. consacrarea in textul Constitutiei a principiului egalitatii de sanse si al accesului egal al femeilor si barbatilor pentru ocuparea functiilor si demnitatilor publice;
5. coborarea pragului de semnaturi necesare pentru o initiativa legislativa populara de la 250.000 la 100.000 de semnaturi;
6. consacrarea faptului ca intre prefecti, pe de o parte, Consiliile Locale, Consiliile Judetene si primari, pe de alta parte, nu exista raporturi de subordonare;
7. consacrarea principiului legii contraventionale mai favorabile;
8. consacrarea principiului prioritatii reglementarilor internationale in materia drepturilor omului cu exceptia cazului in care Constitutia sau legile interne contin dispozitii mai favorabile;
9. consacrarea expresa a faptului ca presedintele Romaniei nu poate revoca primul ministru;
10. consacrarea în textul Constituției a principiului egalității de șanse a persoanelor cu handicap.
Sunt doar cateva dintre modificari pentru ca eu pe acestea le am de la PD care le-a si propus si sustinut. Mai sunt si altele propuse de alte partide.
Majoritatea modificarilor, mai au nevoie insa si de alte legi pentru a putea fi aplicate efectiv... Asa ca mai e un drum de facut pana sa le vedem puse in practica.
Corina spune:
As vrea sa merg la vot,nu sint departe de Paris, mai ramine sa-l conving pe barbatu-meu.
Votez NU!!!Nu sint de acord cu multe din noile prevederi ale noii constitutii,si chiar daca eu nu mai locuiesc in Romania,familia mea si prietenii sint acolo,deci imi pasa.
Corina si Anna nazdravana
Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)
tinatache spune:
Multumesc Laura, noi avem aici in oras consulat si chiar o sa ne gandim la asta. Inca o data, thx!
Cristina, mamica cu burtica
Violeta spune:
Varianta originala:
http://www.cdep.ro/pls/dic/act_show?ida=1&idl=1
Modificarile aduse:
http://www.cdep.ro/pdfs/reviz_constitutie.pdf
Flower spune:
Bineinteles , parere personala :
Victoria , ceea ce ai primit tu e , probabil , opinia unor nationalisti , exprimata cu naduf , in stilul lor , insa de data sunt de acord cu mare parte din cele scrise acolo !
Io una am sa merg la vot , pentru a pune stampila pe NU !