Carte verde-intrebare

Carte verde-intrebare | Autor: GabrielaG

Link direct la acest mesaj

Dragilor, situatia noastra este cam asa: sotul meu a venit in primavara cu o masina luata din Franta, inmatriculata acolo pe numele lui, ma rog. Cand a plecat de acolo a anulat asigurarea si ce mai avea, ca nu avea sens sa plateasca aiurea daca nu era si nici nu stia sigur daca se va intoarce acolo, pt. ca nu primise raspunsul referitor la o bursa. In fine, a incheiat aici asigurarea obligatorie (si destul de piparata pe luna, pt ca era masina straina) si acum vrea sa plece inapoi cu masina, pt ca a primit bursa si vrea sa o vanda acolo, intrucat aici nu poate fi inmatriculata. Tante de la Asirom i-a spus tot timpul ca nu va fi nici o problema cu cartea verde cand va pleca. Maine avea de gand sa plece si azi la mai multe societati de asigurari i-au spus ca nu e posibil sa i se faca acea carte verde pt ca se face numai masinilor romanesti(inmatriculate in Romania) care pleaca in strainatate.Asa e legea si nu au ce face.
Imi puteti da o solutie? Please! Ideea e ca daca pleaca cu cateva zile mai tarziu, ii scad din bursa.(a vorbit cu o cunostinta din Fr sa-i refaca asigurarea acolo si cartea verde sau cum s-o fi numind acolo).Ar putea sa plece la drum cu fax-ul dupa cartea verde?
Cei care ati mai calatorit peste granita, in general daca v-a oprit politia v-a cerut sa aratati si asta?Offf!!
M-am intins prea mult cu povestitul, dar poate aveti o solutie la care nu ne-am gandit noi.
Multumesc mult,
Gabriela si baietii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Am intrebat si io pe cineva care cunoashte...

pleci cu masina asa cum este... la granita cu ungaria.. platesti o asigurare pentru 1 zi... cat tranzitezi hungaria...
la granita cu austria... platesti asig.. pentru 3 zile UE...
si ajungi in FR.

daca imi dai pe pm un nr. de telefon te pun in legatura cu un broker sa discuti.

Cu respect,
Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaS spune:

N-as vrea sa vorbesc aiurea, dar cred ca daca masina este inmatriculata in Franta nu se poate face cartea verde in Romania. Aici iti dau cartea verde cand faci asigurarea la masina ... de aceea ma gandesc ca nu se poate..
Sunt sigura insa ca la vama iti cer cartea verde ( si certificatul de inmatriculare )
O zi buna
Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Nu pot sa-ti dau o solutie dar pot sa-ti spun ca pe noi nu ne-au intrebat niciodata la granita cu Ungaria si Austria de cartea verde si am trecut de ceva ori. Singurii care ne-au cerut-o au fost cehii dar la voi nu e cazul ca nu aveti drum pe acolo.

Mergi la inceput