Despre brochovaxom, ribomunyl si luivac

Despre brochovaxom, ribomunyl si luivac | Autor: Julie

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare pentru mamicile care au dat copiilor bronchovaxom.Au avut reactii adverse in cazul administrarii? Am auzit ca un copil a facut febra mare si cand pediatrul a fost intrebat a zis ca poate fi din cauza bronchovaxomului pentru ca practic se introduc microbi in organism (ca si un vaccin).
Baietelul meu a avut reactie urata la fiecare vaccin si as vrea, la indicatia pediatrului sa-i administrez de maine.Are 3 ani si 8 luni si a inceput gradinita.
Va rog, astept raspunsurile voastre. Sunt nehotarata:il dau sau nu?

Postat initial de Ana 71

mirelam
Membru senior
Eu i-am administrat baietelului meu bronchovaxom anul trecut in iarna (atunci avea 4 ani si 8 luni) si nu a avut nici un fel de reactie adversa. L-a tolerat foarte bine.
Problema a fost ca a racit in continuare, luna de luna, pana pe la sfarsitul lunii mai, cand a terminat gradinita.Nu stiu ce sa spun. Ori lui nu i-a fost de prea mare ajutor ori isi face efectul mai tarziu.

otau
Membru nou

Si eu i-am dat Bronhovaxom baietelului meu anul trecut cand avea 4 ani. I-am dat timp de 10 zile consecutiv 3 luni la rand. De racit, a racit in continuare. Efectul a fost zero. La indicatia unui medic ORL i-am dat Septilin (2/zi), timp de 3 luni (in vara asta). E adevarat ca vara nu a racit, desi am fost la mare, la munte, dar..... nu a fost la gradinita. Am incercat si cu IRS 19 (vaccin cu instilatii nazale), dar am inteles ca trebuie facute cure primavara si toamna si dupa un an doi se vad rezultatele.
Asta-i experienta mea.

Gabriella
Membru matur

Eu pe cine am auzit ca a dat Bronhovaxon la copil,a dat rezultate foarte bune,si fara reactii adverse.Eu ii dau fetitei mele Rybomunil care este foarte bun,si sper sa dea rezultate caci ea tot timpul era bolnavioara mai ales ca o aveam la cresa;mai avem o data de dat,caci se da pe o perioada de 4-5 luni(4 zile pe luna),si de o saptamana am dus-o la cresa si nu imi vine sa cred ca a rezistat eroic fara sa ii curga macar nasucul,ea care anul trecut dupa nici 2 zile tusea de isi rupea plamanii.Acuma nu stiu ce sa zic,daca e de la vaccin sau s-a mai marit si ea(are 2 ani).

Bobita
Membru de baza

Eu abia acu i-am facut prima tura de 10 tablete, a 4-a zi a facut febra 39, si cred ca a fost reactie. Acum a inceput si cresa si are nasul infundat. Nu stiu daca a racit la cresa sau e reactie de la acest medicament.

nik
Membru nou

Bronhovaxom-ul isi face efectul dupa citeva luni de la administrare.
Eu i-am dat baietelului meu cind avea 1 an (de la 5 luni mi-a facut angina in fiecare luna! - mergea la cresa), iar de la 1 an jumate, nu a mai racit decit o data sau de doua ori pe an. Acum merge la gradinita si vad ca a rezistat eroic la noii germeni. Dupa parerea mea, vaccinul asta a avut un efect bun, sporindu-i imunitatea, si o sa incep sa ii dau si surioarei lui. Reactii adverse nu am remarcat, dar el oricum nu a avut febra de la nici un vaccin.
O remarca importanta: nu e bine sa incepeti administrarea nici unui vaccin daca copilul este bolnav. Asteptati pina ii trece boala si abia apoi incepeti sa ii dati vaccinul.

gabitza
Membru nou

si noi am inceput sa ii dam bronhovaxom , suntem la a 4-a zi de administrare.
Ieri a facut febra , nu mare 37.4.Spre seara cred ca a mai crescut putin , dar nu a vrut sa mai stea la luat febra.
I-am dat paracetamol.
Azi dimineata a avut din nou 37.4.Din nou paracetamol.
Nu sunt sigura daca este din cauza vaccinului , este putin racit ii curge nasui si tuseste un pic.
Nou am mai facut si acum un an 2 ture de tratament si atunci a fost ok.A racit foarte rar , de fapt a facut doar rosu in gat o data.De aceea ii dam din nou.
Mai stam o zi doua si daca tot mai face febra mergem la dr.

liliana csaki
Membru nou

Noi i-am dat anul trecut IRS 19, fara rezultat, ne-a exasperat cu "racelile", merge la gradi de la 2 ani si-acum are 4 si 2 luni, iar anul asta i-am dat incepand din martie ribomunyl si pana in august,inclusiv, sa vedem ce ne va rezerva sezonul urmator!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Fetelor care din cele 2 vaccinuri (bronchovaxom/ribomunyl) este mai eficient?Sau care din voi a dat la bebel si pe care din ele?rezultatele au fost bune?

Postat initial de Gabriella

cl
Membru de baza

Gabriella, eu stiam ca amandoua sunt cam unul si acelasi lucru, numai ca Ribomunyl-ul este generatie noua. Cel mai bine este sa vorbesti cu pediatrul. Eu i-am dat lui Alex ribomunyl, la indicatia pediatrului, pentru ca iesise dintr-o tuse convulsiva si mergea la o gradinita unde copiii erau vesnic bolnavi. Si dupa doua cure cu antibiotice, am zis gata! Efect a avut ribomunyl-ul, de cand i-am dat nu a mai avut nici o problema, nici macar un curs de nasuc. Dar depinde si de copil, la unii am auzit ca nu are nici un efect. Vorbeste cu pediatrul tau si vedeti pe ce cale mergeti.

miruna28
Membru junior

Eu ii dau baietelului meu (5 ani )Rybomunil;stiam ca numai dupa 4 ani se administreaza,in doua cure,dupa care se repeta imunograma.Am facut prima cura si a doua urmeaza in februarie;dupa cea din februarie ii repet analiza si pot spune daca la el a avut efect.

mmi
Membru junior

Bronhovaxom am gasit la farmacie, Rybomunil nu. Am intrebat despre amindoua. Farmacista, la fel ca doctorita mi-a recomandat Bronhovaxomul, 10 zile pe luna, 3 luni la rind.
Nu i-am dat pina acum niciodata copilului si sunt tare curioasa daca are vreun efect. Noi iarna facem si la 2 saptamini rosu in git, si nu doar iarna.

iuliacm
Membru matur

Pediatra nostra a spus ca din observatiile ei, Rybomunilul este mai bun. I-am dat Rybomunyl anul trecut lui Alex si n-am avut nici o problema de sanatate cu el de atunci. Nu stiu daca Rybomunilul este cauza sau pur si simp-u a mai crescut si si-a devenit mai rezistent.

Banti
Membru matur

Eu i-am dat fetitei Rybomunil timp de 4 luni la indicatia medicului ORL pentru ca facuse o infectie grava la gradinita, in prima luna 3 sapatmini la rind timp de 4 zile pe saptamina si apoi in urmatoarele luni 4 zile pe luna, si i-a mers bine, nu a mai avut probleme ORL serioase. Anul acesta vreau sa repet schema pentru ca a avut rezultate bune. Rybomunil se gaseste mai greu si 4 pliculete costa cam 200,000 lei.

Mergi la inceput

A folosit cineva acest vaccinul luivac pentru copilul sau poate cineva sa ma ajute cu ceva referinte despre el.

Postat initial de Vicctoria

Julie
Moderator

Matei al meu a facut un tratament cu asa ceva acum un an si ceva, dar sincer, nu am vazut nici un rezultat.
Ce anume te intereseaza? O sa ma uit sa vad daca mai am prospectul, daca nu, o sa iti scriu despre Bronchovaxom, tot acelasi gen de vaccin, dar fabricat de alta companie. Am auzit ca asta ar fi mai bun, dar nu l-am incercat...

vicctoria
Nou venit

Mi-a fost recomandat pentru baietelul meu care din primavara raceste continuu ( cauza fiind o rinita anedoida- asa spune si medicul de familie si ORL-istul).Ar trebui sa incep sa il dau din septembrie 28 de zile , pauza 28 de zile si apoi iar 28 de zile .Asa scrie si in prospect si asa mi-a spus si medicul de familie.Am intrebat insa despre el ca sa vad daca l-a mai folosit altcineva si daca a avut efect si eventuale reactii adverse.Daca mai poti sa-mi dai ceva detalii astept.

Julie
Moderator

Nu pot sa iti dau prea multe informatii in afara de ceea ce scrie in prospectul pe care si tu il ai.
Matei a facut tratament pentru ca de la mult prea desele raceli facute la gradi a dat in bronsita asmatiforma (acum a degenerat intr-un soi de astm). Dat fiind ca simptomele se inrautateau ingrijorator la cea mai mica raceala, medicul care l-a vazut in Ro mi-a prescris acest tratament cu Luivac.
Dupa cum scrie si pe prospect, acesta este un vaccin impotriva unor anumiti microbi si evident nu apara de racelile comune, datorate virusurilor.
Reactii adverse nu a avut copilul meu de la Luivac, dar n-am observat nici o imbunatatire - adica a facut raceli in continuare. La 6 luni de la terminarea tratamentului cu Luivac a facut o amigdalita streptococica. Care a necesitat 10 zile de antibiotice. Aceasta ultima cura de antibiotice l-a tratat, se pare, si de bronsita asmatiforma (sau simptomele alea ca de astm) - acestea nu au mai aparut vreme de jumatate de an (adica nu a mai racit deloc de atunci).
Acum o luna, din pacate, a facut o raceala, cu ajutorul celor de la scoala, si iar tusim si suieram :(((.

In concluzie, ca m-am lungit - in cazul nostru Luivac-ul nu ne-a ajutat, nici n-a stricat (n-au fost reactii adverse de nici un fel), am dat banii aiurea.

Poate voua sa va fie folositor - fa-i tratamentul, daca asa sa a zis doctorul, de stricat nu strica.

vicctoria
Nou venit

Am decis sa-i fac vaccinul mai ales ca se pare ca nu prea are efecte adverse iar la el inca nu e vorba de ast bronsic.Poate totusi pe noi ne va ajuta

mumulina
Membru senior

eu i-am facut tratament cu Luivac fetitei mele si am fost foarte multumita. dupa trei luni de Bronchovaxom doctorul mi-a recomandat doua serii de Luivac (asa cum ti-a spus si tie, cu o luna pauza intre ele) si rezultatele au fost foarte bune.
eu zic ca merita sa incerci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tedita spune:

rybomunil i-am dat si eu anul trecut fetitei mele( un am si 7 luni) si a avut rezultate f. bune....rybomunil-ul face parte din ultima generatie si se spune ca ar fi cel mai bun....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

stie cineva daca i pot administra un asemenea vacin teodorei? ea sufera de astm bronsic iar medicul ei este reticent la a i l administra temindu se sa nu i provocam o criza... mai urita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

quote:
Originally posted by tora97

stie cineva daca i pot administra un asemenea vacin teodorei? ea sufera de astm bronsic iar medicul ei este reticent la a i l administra temindu se sa nu i provocam o criza... mai urita...

ribomunylul previne infectiile recurente in sfera ORL si a infectiilor bronhopulmonare; Mihai primeste ribomunyl de la varsta de un an (dupa ce a avut bronsiolita, numeroase raceli, wheezing recurent si exista suspiciunea de astm). Vaccinul se prezinta sub forma de pulbere granulata pentru solutie buvabila.

Avnd istoricul mentionat mai sus am in primul an am inceput administrarea in octombrie si am continuat pana in mai. O cutie costa 200,000; in prima luna sunt necesare patru cutii iar apoi o cutie/pe luna. racelile au scazut atat ca numar cat si ca intensitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Eu i-am dat Oanei LUIVAC si am inceput de pe 15 septembrie adica luni.
Joi seara (pe 18 minunea la noi a tinut 4 zile!) a facut febra mare asa ca vineri nu am mai dus-o la gradinita. Vineri noaptea i-a fost rau, desi peste zi nu a mai avut nimic, sambata am fost la spital - laringita si tot atunci am oprit administrarea LUIVAC-ului, marti iar la spital rinofaringita acuta, joi iar la spital - pneumonie... Nu a mai foat nici unul din copii de la gradinta bolnav, este singura care lipseste. Ce sa zic??

3 ani !!! pe 14 februarie

Mergi la inceput

Sunt disperata si va cer ajutorul:
Se pot administra antibiotice( Ospamox) si Ribomunyl in accelasi timp?? Adica noi suntem la mijlocul tratamentului cu Ribomunyl si mi-e teama sa nu fac mai mult rau decat bine.
Ce parere aveti?

Postat initial de Bettina

MonicaGj
Membru nou

Si fetitei mele i s-a prescris Rybomunil , da' am mai cerut si parerea altor medici si nu au fost de acord sa ii dau. Si daca unul a zis da si trei nu , nu i-am dat.
Oricum , eu stiu ca este un vaccin si vaccinurile nu se fac decat la copii sanatosi ( chiar daca este sub forma de praf), asa ca asocierea cu antibiotice.....
Cred ca ar trebui sa mai ceri si parerea altor medici.

iuliacm
Membru matur

Da, Bettina. Eu am fost in aceeasai situatie ca si tine, in timpul administarii rybomunilului, copilul s-a imbolnavit. Doctorita, aceeasi carea mi-a reconamndat rybomunylul, i-a dat un antibiotic. Mi-am zis ca nu interactioneaza intre ele.
Nu au fost nici un fel de manifestari neplacute.

Bettina
Membru senior

Iulia, iti multumesc foarte mult ptr raspuns
A avut vreun efect la voi administrarea Ribomunyl-ului?

Gabriella
Membru matur

Si noi ne-am inbolnavit in timpul administrarii Ribomunyl-ului si am luat antibiotic,fara probleme;nu are importanta,nici daca este copilul sanatos sau nu cand il dai,important este sa respecti schema dupa care i-l dai;noi mai avem de luat odata deci deocamdata nu pot sa iti spun cat de bun este sau ce efecte va avea...Mai sunt multe mamici pe forum care au dat la copii vaccinul asta si unele dintre ele erau chiar foarte multumite de el.Si fetita mea a fost tare bolnavicioasa si tare as vrea sa ii mearga bine cu acest vaccin...

MonicaGj
Membru nou

Ziceti-mi si mie ce varste au bb-ii vostrii. Eu sunt deja in ceata. Am o fetita de 2 ani si trei luni , care face frecvent rosu in gat. I s-a prescris ribomunyl de catre un pediatru iar medicul de familie nu m-a lasat sa i-l dau. Normal ca am mai consultat si alti medici. Nici astia nu m-au lasat sa-i dau ribomunyl. Aveti idee care este problema. sau daca este vreo problema....
Din ce ziceti voi , vad ca iau mai multi copii asa ceva si e OK.

mihaiu
Nou venit

La noi are efect Ribomunylul.Fetita mea (2ani si 8luni) facea f des rosu in gat pana sa-i dau acest vaccin (cand avea 1 an).Acum este la gradi si cativa copii au facut deja rosu in gat+febra dar fetita mea nu (i-am administrat ribomunyl de la 1 aug).
Parerile sunt impartite.Pediatra fetitei (cea care a recomandat acest vaccin) spune da, medicul de familie spune nu, dar eu fac numai ce zice pediatra, am mai multa incredere in ea decat in medicul de familie.

iuliacm
Membru matur

Bettina, prima data i-am dat rybomunil anul trecut, avea 2 ani si 5 luni, dupa o serie luna de viroze (intr-un sezon a facu 2 pneumonii, 2 laringite, fraingite ) Dupa ribomunyl, timp de un an de zile n-a mai racit de loc. Poate e si datorita faptului ca a mai crescut, poate din cauza ribomunylui, habar n-am, cert este ca a fost bine.
Anul asta iar am inceput cu rybo, desi n-a mai facut viroze, dar merge la gradinita si vreau sa ma asigur ca nu va fi tot timpul mucos si cu tuse.

Si eu as fi vrut sa-si faca singur anticorpii, dar pentru ca racea des si pe deasuptra este un copil firav si slabut si cu fiecare raceala mai slabea un pic, am mers pe mana pediatrei care mi-a recomandat rybo si nu-mi pare rau.
M-am gandit la stimulatoare naturale, pe baza de plante. Pediatra noastra ne-a zis sincer ca ea nu le cunoaste si nu poate sa ne recomande un produs naturist.

cl
Membru de baza

Da, Bettina. Pediatra ne-a spus ca se pot da impreuna, fara nici un efect negativ. Schema de tratament trebuie respectata, altfel nu mai are efect.
Claudia

danielac
Membru de baza

SI EU I-AM DAT RIBOMUNIL SI ANUL ACESTA II DAU DIN NOU. DUPA PRIMA ADMINISTRARE(AVEA 1 AN) NU A MAI FOST BOLNAVA 8 LUNI DE ZILE. ACUM SPER SA FIE LA FEL.
EU STIU CA NU SE ADMINISTREAZA IN PERIOADA CU VACCINURILE DIN SCHEMA OBLIGATORIE.ATAT.

Mergi la inceput

Am auzit despre un vaccin sau un medicament, nu stiu exact ce este pentru cresterea imunitatii la copii : RIBOMUNYL. M-ar interesa ce este RIBOMUNYL-ul, cat costa, daca se da cumva compensat si efectele lui, eventual pareri de la mamicile care le-au dat asa ceva copiilor!
Copilul meu a facut in vara aceasta o sumedenie de boli :laringita, rosu in gat cu febra mare iar acum are bronsita. Doctorita mi-a sugerat asa ceva. Ce ziceti?

Postat initial de Denisa 35

alexa
Membru matur

Eu nu am incredere in Ribomunyl. Am avut un epidod tare urit in urma administrarii acestui imunostimulator.
Alex, a facut tratament timp de 6 luni cu Ribomunyl iar efectul a fost total invers.Poate ca am avut noi ghinion.
Acum ii dau tinctura de propolis si tinctura de echinaceea, am mai multa incredere.

mihaiu
Nou venit

Eu ii dau fetitei mele ribomunyl (la recomandarea pediatrei) de la 1 an (acum are 2 ani si 7 luni). Se gaseste sub forma de pliculete (4 plicuri in cutie) si costa 200.000 lei cutia (nu este compensat).
Se administreaza dimineata pe stomacul gol 1 plic dizolvat intr-o lingura cu apa patru zile/saptamana (luni,marti,miercuri,joi) timp de 3 saptamani, apoi primele 4 zile din luna inca 3 luni.In total 6 cutii*200.000 lei/cutie=1.200.000 lei. De obicei incepeam "tratamentul" pe 1 octombrie si terminam in ianuarie acum insa am inceput la 1 aug pt ca mergem la gradi. Pana sa ii dau Ribomunyl facea f des rosu in gat acum insa nu mai avem astfel de probleme.

gabid
Membru de baza

Eu i-am dat Simonei Rybomunil o luna si nu a avut efect pt ca s-a imbolnavit dupa o luna de tratament.Cred ca depinde de organismul fiecaruia pana la urma.
De oscilococcin ce spuneti?

alexa
Membru matur

Eu am fost multumita de oscilococcinum.

gabid
Membru de baza

Cum i-ai dat oscilococcin?In ce doze si cate zile?

Mergi la inceput

Dr.Ursuleanu de la Budimex,(ORL) a zis sa-i dau copilului LUIVAC timp de 28 de zile, pentru cresterea imunitatii in sezonul rece. Este mai bun decat Ribomunil-ul si Broncho-vaxom(asa a zis).Voi ce parere aveti? Cine a folosit acest medicament?

Postat initial de alexa

gabid
Membru de baza

Este mai bun decat oscilococcin cu adevarat?Nu stiu ce sa-i dau Simonei.Ea nu e sensibila la raceli dar vreau sa-i fac tratament preventiv.
Poti sa-mi spui cum se administreaza?

alexa
Membru matur
28 de zile consecutiv, 28 pauza, din nou 28 de zile.
Nici eu nu stiu cit de bun este.

Scuffy
Membru matur

eu l-am folosit (luivac), cu toate ca este mai mult pt. copii, dar avand niste probleme la plamani mi l-a prescris si mie doctorul, se ia 28 zile pe stomacul gol(neaparat!), apoi 28 zile pauza, si apoi inca 28 zile. deci, de 2 ori. costa destul de scump, vreo 800.000 in martie un flacon, eu am luat numai prima parte, primele 28 zile, apoi am ramas gravida si am renuntat. ti l-as fi dat eu pe al meu, ca deja le cumparasem, mai am un pachet intreg si nu o sa-l mai folosesc decat dupa ce termin cu alaptatul, deci peste mult mult timp, dar eu sunt in US si cred ca tu esti in RO.
ce sa zic, am auzit ca e f. bun si de ultima generatie.

Mergi la inceput

Ne-am intors de vreo 2 zile din Ro si ptr ca am citit pe FORUM ca acest Ribomunyl este foarte eficient, am cumparat din Ro.
In prospect nu da indicii de varsta iar la medic nu am apucat sa intreb.
Daca ma puteti ajuta v-as fi tare recunoscatoare ptr ca sunt putin derutata. Am cautat pe google si nu am gasit nici o informatie.
Va multumesc!
Si inca ceva: copilul trebuie sa fie perfect sanatos in momentul inceperii tratamentului. Problema e ca micuta mea tuseste puternic dimineata. Nu dureaza mult, in jur de o jumatate de ora dupa care nu mai tuseste deloc. Sa aiba ceva??

Postat initial de Nokia

mihaiu
Nou venit

Eu ii dau fetitei mele ribomunyl de la 1 an (la recomandarea medicului pediatru).Acum fetita are 2 ani si 7 luni si deja i-am dat primele 3 doze (am inceput la 1 aug), pt ca la 1 sept incepe gradinita. Dupa ce termina ribomunylul (in decembrie), o sa-i dau osciloccolcinum (cred ca am scris bine) pana in primavara.

cl
Membru de baza

Nokia, nu are nimic! Poti sa il dai si cand este bolnava. Am intrebat eu pediatra cand am inceput sa-i dau lui Alex. Important este sa respecti schema dupa care-i dai.

Mergi la inceput