Ma intereseaza scoala in sect.1, Dorobanti
Buna dragelor,
Am doi copii, o fetitza de 5 ani si jumatate si un baietzel de 10 luni. Fetitza mea va incepe scoala curand si ma gandeam sa o dau la Al. Vlahutza din spatele postei Dorobanti. Stie cineva ceva despre aceasta scola? Ma puteti ajuta cu informatii?
Raspunsuri
isabela spune:
Am auzit ca este o scoala buna dar scumpa.In ce sens scumpa,nu stiu.Nu m-a interesat,la vremea aceea, sa aflu amanunte. Stiu ca Liceul Caragiale are scoala generala si exista si posibilitatea de a-ti lasa copilul pana la ora 16 sau 18.
ioio spune:
Daca Vlahuta e scumpa, ce sa spunem despre Caragiale care, am auzit, e scoala de fitze. Repet am auzit nu stiu ceva concret. De fapt, ideea este sa-mi dau copilul la o scoala unde se face carte si unde sunt copii normali, nu unde se face concurs de tzoale si telefoane mobile, ca sa nu mai spunem de ce masina are tati sau mami.....
isabela spune:
Si eu gandesc la fel, doar ca in zona Dorobanti vei gasi o astfel de scoala? Eu am vazut copiii de clasa a IV-a cu mobile si asteptati la scoala cu automobile ultimul tip. Este drept ca era in zona Liceului Jean Monnet.
tora97 spune:
ioio, caragiale, recte scoala 45 are renume de a pregati serios copii, elevii... o cunosc pe directoarea de acolo si stiu de la ea ca s a zbatut f mult sa ridice nivelul scolii
este adevarat ca liceul este un dezastru.. nu contest mai ales ca locuiesc in zona
anul viitor si mindra mea o va lua "de coada"
eu una m am orientat spre caragiale, cum este si firesc, mai ales pentru faptul ca are semiinternat si cum eu nu voi avea timp sa ma ocup de ea, iar pe bunica va reusi sa o fenteze, prefer ca macar primii ani, daca va fi posibil, sa aibe cine se ocupa de lectiile ei
asta ar fi proiectul, om mai vedea
cit despre Vlahuta, o vecina are puiul acolo nu s a plins de ea, ca scoala...
lilic spune:
Dar de scoala 15 din sectorul 1 stie cineva ceva? Si mai am o rugaminte,daca ati auzit de ceva cursuri pentru prescolari in sectorul 1,in special de pictura,dati-mi si mie de veste va rog.
she_wolf spune:
Buna!
Scoala nr. 15 se numeste acum Vlahuta. Am o vecina care are fata acolo si pare multumita.
Eu am terminat in Caragiale, am facut si generala 45, dar am inteles ca s-au mai schimbat lucrurile...dar nu la clasele primare. In liceu sunt ceva probleme...oricum, nu legate de calitatea invatatului...
ioio spune:
Tora, stiu despre caragiale ca este o scoala buna, insa la Vlahuta se face germana intensiv, si mai mult, au si clasa de germana materna, unde as vrea sa o dau pe fiica mea. Asta este motivul principal pentru care as vrea sa o dau acolo.
Am auzit ca Scoala Germana din Dorobanti nu mai este ca inainte, asa ca m-am gandit la alte variante.
La Cragiale ce limbi straine se fac si din ce clasa?
elena_ltd spune:
Ioio, si eu stiu despre scoala 15, Vlahuta, numai de bine. Eu am facut liceul la actualul Jean Monnet, care si inaintea erei noastre, cand am fost eu eleva acolo, tot de fitze era. Am ramas cu aceeasi perceptie si despre Caragiale.
Lilic, am auzit despre cursuri de pictura, sculptura, arte plastice in general, la Liceul Tonitza. Ei fac selectii si, daca piciul e talentat, il instruiesc la cursuri si are posibilitatea sa se inscrie mai departe la scoala tot acolo. Nu stiu insa cum si cand se fac selectiile, dar te poti interesa la scoala.
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai