Despre antibiotice
Trebuie sa-i dau Oanei antibiotic CECLOR, pe care dupa preparare l-am uitat afara 8 ore, trebuia pus in frigider. Sa-i mai dau sau sa ne ducem sa luam altul?
Postat initial de CristinaT
alycia
Membru junior
Poti sa-i dai linistita antibioticul pentru ca daca te uiti pe eticheta poate fi pastrat pana la 25 grade la temperatura camerei uite ce scrie pe prospect: Condiții de păstrare: A se păstra la temperatura camerei (15 - 30 grade Celsius). A se feri de lumină.
Asa ca poti sa-i dai linisita!
Raspunsuri
Julie spune:
Spuneti-mi,este cineva care a mai administrat acest medicament la copii ? Noua ni s-a recomandat desi in prospect scrie clar ca nu trebuie administrat copiilor deoarece efectele nu sunt testate dar se presupune ca ar da tulburari de crestere.
Nu stiu ce sa fac.
Postat initial de miruna28
danis
Membru senior
depinde pentru ce a fost recomandat; anduta a avut pe la 7 luni o diaree si, pana sa vina rezultatele analizelor si antibiograma, pediatra i-a prescris asa ceva; stiu ca asa scrie pe medicament, dar mi-a explicat si mie ca in spitalele de pediatrie este folosit cu rezultate foarte bune; am avut incredere in medic pentru ca intotdeauna mi-a dat sfaturi bune si nici nu s-a grabit vreodata sa-mi recomande ceva (mai ales antibiotice) daca nu era necesar;
indiferent pentru ce a fost recomandat antibioticul, trebuia precedat de analize, deci, nu ezita sa soliciti asta, daca nu s-a facut pana acum
multa sanatate!
lilitim
Membru nou
Bun venit Miruna! Despre Nolicin știu că este un antibiotic foarte puternic care mie mi-a fost recomandat după o intervenție chirurgicală la rinichi. La data respectivă aveam 23 de ani și luam o pastilă la 12 ore, nu știu dacă pentru un copil ar putea fi indicat. Cel mai bine ar fi să respecți prospectul medicamentului.
Vă doresc multă sănătate ție și copilului!
miruna28
Membru junior
Noua ni s-a recomandat pentru o infectie urinara de care nu mai scapam.Copilul are 5 anisori de curand impliniti(deci destul de mic);ia 1/4 pastila (de 400) la 12 ore.
mirela.mustaciosu
Membru senior
Se recomanda frecvent in infectii urinare recidivante si la copii foarte mici (chiar si la copil de 5 luni a fost recomandat) si inca combinat cu ciprofloxacin si biseptol, in tratament de durata - respectiv 10 zile fiecare, alternativ, timp de trei luni de zile. Intr-adevar si prospectul de la Norfloksacin si cel de la ciprofloxacin precizeaza ca nu se administreaza copiilor sub 12 ani decat daca beneficiul obtinut justifica administrarea. Avand in vedere ca infectiile urinare recidivante si care nu cedeaza la antibioticele obisnuite sunt foarte periculoase (pot afecta grav aparatul urinar) se recurge la tratamente cu medicamente puternice. Doar ca se dozeaza in functie de varsta copilului. Probabil ca oricum s-a facut o antibiograma pentru germenul care a provocat infectia urinara si Norfloksacinul a fost o optiune aleasa in functie de rezultatul antibiogramei.
Julie spune:
A folosit cineva pentru copii, Nolicin ? Se spune ca nu se administreaza copiilor si totusi ne-a fost recomandat.Voi ce stiti ?
Postat initial de miruna28
mirela.mustaciosu
Membru senior
Se administreaza frecvent pentru infectii urinare de la varste mici. La Grigore Alexandrescu e nelipsit in tratamentele de durata asociat cu ciprofloxacin (un medicament la fel de puternic) si biseptol, cate 10 zile pe luna fiecare, alternativ, timp de 3 luni!
Infectiile urinare recidivante pot afecta grav aparatul urinar, e bine sa incerci medicamentul prescris si sa scapi de infectie. Probabil ca Norfloksacinul este un medicament la care s-a constatat in urma antibiogramei ca e sensibil germenul care a provocat infectia (probabil E-coli sau Proteus). Eu cred ca ar fi bine sa urmezi tratamentul daca copilul nu are intoleranta la medicamentul prescris.
miruna28
Membru junior
multumesc mult,deja sunt mai linistita.
da,despre Proteus este vorba;a recidivat infectia,din aprilie tot luam antibiotice.
Julie spune:
bb. de 3 luni suspect de pseudomonas!!!
ma poate lamuri cineva ce este??se trateaza greu?
va pup si astept mesajele voastre!!!!!!!!!
Postat initial de jeni
oanaesn
Membru senior
E o bacterie gram-negativa. Se gaseste in natura in sol, apa, pe plante. Infecteaza rar tesuturi sanatoase, dar e periculoasa pentru pacientii cu SIDA, cancer, cei care iau imunosupresoare etc.
Infecteaza caile respiratorii, tractul urinar, produce dermatite etc.
Din pacate este rezistenta la antibiotice, f. putine sunt eficiente, de ex. gentamicina, si nici asta in toate cazurile.
Uite un site, dar e in engleza:
http://textbookofbacteriology.net/pseudomonas.html
Julie spune:
Una dintre voi , dragi mamici,ridica o problema legata de crema cu antibiotic pentru funduletul celor mici.Abia dupa ce am citit subiectul respectiv,m-am gindit sa-mi intreb medicul pediatru daca crema pe care mi-a prescris-o(preparata in farmacie)contine antibiotic.Raspunsul a fost DA.Eu am folosit-o preventiv , la fiecare schimbat,neavind probleme cu eritemul fesier.Intrebarea pe care v-o pun acum ,ar fi:ce probleme apar daca se folosesc aiurea astfel de antibiotice?Vreau sa spun ca de cind am citit subiectul aparut aici,nu am mai folosit-o.Am inlocuit-o cu unguentul de galbenele.
Postat initial de mmireille
cristina73
Membru matur
Bine ai facut ca ai inlocuit crema cu antibiotice, parerea mea. Eu zic ca astfel de creme nu trebuiesc folosite preventiv ci doar curativ. Poate ca e o comparatie exagerata dar gindeste-te cum e sa dai antibiotice pe cale generala in mod regulat pentru preventia unei raceli!!! Unul dintre dezavantaje e si acela ca in cazul unei infectii reale si grave organismul nu mai reactioneaza la antibioticul respectiv.
mirela.mustaciosu
Membru senior
Intrebarea asta mi-am pus-o si eu cand mi s-a recomandat sa folosesc tot preventiv pudra cu antibiotic (baneocin) la fiecare schimbat. Am citit prospectul (atat al pudrei cat si al cremei) unde se metioneaza in mod expres ca se va folosi doar de .... ori pe zi timp de ... zile. Nu se foloseste tot timpul. Erau indicate si riscurile pentru folosirea indelungata si in cantitati mai mari decat cele indicate pe prospect. Toate cremele cu antibiotice se folosesc cu masura. Desi absorbtia de antibiotic prin piele este relativ redusa (probabil pe asta se bazeaza medicii care recomanda o astfel de folosire cu foarte mare usurinta) se absoarbe totusi ceva antibiotic. Ca sa te lamuresti, citeste prospectul unui unguent preparat cu un antibiotic similar.
Julie spune:
Vreau sa va rog sa imi ziceti si mie daca am procedat bine sau nu in cele ce urmeaza...
Fetita mea tuseste de vreo 2 saptamani iar eu i-am dat fluimucil,sau tusimun sau nurofen deci oricum am evitat pe cat posibil sa ii mai dau antibiotic pentru ca ajunsesem sa ii dau in fiecare saptamana,deoarece merge la cresa si ea nici nu are o imunitate foarte buna...De vindecat nu poate fi vorba dar s-a mai ameliorat situatia si am mai taraganat-o asa,fara antibiotic insa de azi a inceput sa tuseasca foarte rau(o tuse expectoranta)si chiar a si vomat ...etc.
Am fost la medic si i-am cerut "injectabil" gandindu-ma ca se va face bine mai repede,sigur caci siropelele alea o faceau bine o saptamana si dupa aia o luam de la capat...Sa nu mai vorbim de stomacelul ei,ficatul si ce o mai avea de suferit...Doctora mi-a zis ca are o bronsita acuta(pe reteta a scris:pneumopatie asmatica"si i-a dat ampicilina cu gentamicina la 6 ore timp de 5 zile;
voi ce ziceti?era cazul?sau sa ii fac doar 3 zile?Dar credeti-ma ca m-am saturat,nici nu mai stiu cum mai e o zi cand nu trebuie sa ii dau nici un medicament,sau cu ceva pe limbuta sa scapam de candidoza bucala.
Postat initial de Gabriella
marius
Moderator
DA decizia medicului a fost foarte corecta!!! Foarte multi parinti (la inceput si subsemnatul), doresc sa evite tratamentul injectabil din considerente usor de inteles. DAR, in unele cazuri chiar si in cazul descris de tine aplicarea unui tratament oral nu are efectul scontat ba mai mult duce la dezavantaje certe atat ca imunitate ulterioara cat si digestive in general dereglari uneori severe ale tractului digestiv prin aparitia scaunelor moi uneori predispunand chiar la aparitia de forme de dizenterie. Imi pare rau dar exista aceste rsicuri. Tratamentul prescris injectabil este neplacut dar foarte eficace, efectele acestuia fiind vizibile dupa doar 48 de ore de la aplicare. Cat despre cum sau cat se aplica se pot spune urmatoarele:
1. Tratamentul ideal este din 6 in 6 ore asa cum a fost prescris.
2. Tratamentul practic deci cel care reduce traumele fizice si psihice este din 8 in 8 ore dar respectand cantitatiloe prescrie la 4*6ore corespunzatoare pt 3*8ore deci se aplica doza marita cu partea corespunzatoare. Persoana ce aplica tratamentul trebuie sa stie sa recalculeze corect cantitatile.
OBSERVATII IMPORTANTE:
1. Sa se aplice tratamentul riguros ca si ore de aplicare adica din 6 in 6 ore sau din 8 in 8 ore nu in alte intervale.
2. Sa se faca inainte de aplicarea tratamentului OBLIGATORIU testul de compatibilitate la antibiotic deoarece exista multe persoane care sunt alergice la anumiti produsi.
3. Sa se aleaga ace subtiri preferabil de 0.5-0.6 pt ca reduc mult traumele zonale
4. Sa se aplice badijonaj usor cu comprese cu apa rece dupa fiecare tratament injectabil pt a reduce efectele secundare (noduli)
5. Sa se termine intreg tratamentul deci sa nu se sara peste ultima zi sau ultima injectie etc etc.
Efectele sunt garantate si ...STIU este neplacut DAR...merita.
Bobita
Membru de baza
Uite noi la penicilina, trebuia sa facem 300.000 unitati/6ore, flaconul de 400.000. doctorul mi-a explcat, se dizolva in 4ml de ser si tragi in siringa numai 3ml.
Este mult mai bun tratamentul injectabil pentru sanatatea copilului, si decit sa lasi sa faca ceva mai rau.
mirela.mustaciosu
Membru senior
Antibioticul, de orice fel, daca nu il administrezi pe o perioada suficient de lunga (perioada minima indicata pe prospect sau indicata de medic), deci daca intrerupi administrarea inainte de cele 6 zile prescrise, poate da rezistenta. E posibil totodata ca, desi starea copilului sa para a se ameliora, antibioticul sa nu-si fi facut efectul si dupa doua zile fara febra sa o "intoarca" boala. eu cred ca nu e bine sa intrerupi administrarea antibiotoicului dupa 3 zile. Mai ales ca fetita are o forma destul de urata de bronsita, din cate spui. Faptul ca ai ales antibioticul injectabil nu e rau, in sensul ca e mai eficient decat siropelele administrate oral. E doar mai neplacut pentru ea.
Julie spune:
Ieri am primit telefon de la medicul meu si m-a anuntat ca au descoperit ca am o infectie in urina. Mi-au mai spus ca au tratamentul pregatit si doar sa merg sa-mi ridic medicatia de la farmacia spitalului.
Mi-au recomandat MACROBID (NITROFURANTOIN MONOHODRATE/MACROCRYSTALS) si sunt speriata. De ce? Pentru ca sunt insarcinata in 25 de saptamani si astea sunt antibiotice. Ei m-au asigurat ca nu au efect asupra fatului dar....Ce stiti despre asta, ce ma sfatuiti sa fac?
Postat initial de Mitzi
iubibubi
Membru matur
din cate stiu eu, la mamele insarcinate si care alapteaza li se pot da antibiotice generatia noua (care n-au efecte asupra fatului/bebelushului).
tie cine ti l-a recomandat? ginecologul tau? din cate am citit, macrobid-ul este contraindicat gravidelor in perioada 38-42 saptamani. vezi mai jos:
http://www.pgpharma.com/healthcareprofessional_macrobid.shtml
Mitzi
Membru matur
Da, mi l-au recomandat in urma unei analize de urina, de la ginecologul care ma vede.
Farmacistul m-a intrebat in cate saptamani sunt insarcinata si mi-a zis ca probleme ar fi doar in ultima luna. Am incercat sa aflu numele bacteriei pe care au gasit-o dar, probabil stii, nu spun nimic concret.
Mi se pare ca pe site-ul asta am gasit si eu o parte de info dar pe un altul, la "pregnancy", dupa asigurari ca nu afecteaza bebelusul, era ceva de genul..."dar mai bine amanati tratamentul daca nu este absolut necesar, ca sa nu aveti probleme.."
Sunt in ceata..
iubibubi
Membru matur
am mai gasit ceva:
http://www.pharmacynetworkgroup.com/w/macrobid-warnings-precautions.htm
am gasit si un mic forum pe tema asta:
http://forums.obgyn.net/cgi-bin/SFgate
Julie spune:
Posted - 25/01/2003 : 14:01:03
de adrianangi
Asta este intrebarea care nu ma lasa sa dorm noaptea... Andrei, care are 4 luni si jumatate, s-a "captusit" cu un virus, se pare din spital, care a fost descoperit saptamina trecuta, in urma unei examen coprologic, la laboratoarele SANEPID. Tanti de acolo i-a dat sotului meu si o lista cu medicamente care ar face K.O. acest virus. Toate se termina in "ina" - deci sunt antibiotice-, mai putin AUGMENTIN-ul, despre a carui "tarie" cred ca nu mai este cazul sa va povestesc...
Bebe, bietul, a rezistat destul de bine virusului. Avea doar scaune mai multe decit de obicei (vreo 5-6/zi), mai inchise la culoare si mai fluide. In citeva, insa, observam mici firisoare de singe (intestinul ii fusese iritat...), insa dr. pediatru mi-a spus sa stau linistita, ca sigur am mincat eu ceva condimentat si din cauza asta sunt punctisoarele acelea rosii... Noroc ca mamele simt intotdeauna cind ceva e in neregula cu puii lor si am insistat cu analiza!
In fine, deci la rezultat ii apare virusul si pediatra imi spune ca, gata, dam antibiotic! Eu, nu si nu, ca bebe e prea mic si antibioticele au reactii adverse puternice (stiu cazuri de copii care au ramas surzi - si apoi muti- din cauza unui mg de antibiotic dat in plus peste doza admisa...) In cele din urma, ajungem la un compromis: luni refac analizele la Institutul Cantacuzino, ptr. a vedea daca nu virusul a disparut. Desi..., tanti de la laborator spunea ca e "un virus care apare si dispare, frecvent la bebelushi". Acum Andrei se simte mai bine, adica scaunele sunt cam 3-4/zi, mai "prezentabile", fara singe, nu e deshidratat, nu vomita, n-are febra (nici n-a avut). Dar, daca Doamne fereste, virusul e inca acolo, n-am ce face si, cu toata frica mea, trebuie sa incep tratamentul. Intrebare:
POT DA ANTIBIOTIC LA BEBE DE 4 LUNI? PENTRU O ENTERCOLITA CAUZATA DE UN VIRUS? REPET- DE UN VIRUS!
Apoi, alta pbl.: noi am intirziatr cu vaccinul de 4 luni pe care trebuia sa-l facem pe 13 ianuarie. CIT MAI POT INTIRZIA CU VACCINUL? Si altceva: DACA INCEP TRATAMENTUL CU ANTIBIOTIC, LA CIT TIMP DUPA ACEEA POT FACE VACCINUL?, in asa fel incit vaccinul antipoliomielitic, care i se administreaza oral, sa nu fie inutil...
oanaesn
Membru senior
Antibioticele nu fac nimic impotriva unui virus. Pot cel mult preintampina o suprainfectare. Eu nu i-as da antibioticul. Despre vaccin, cumpara de la farmacie unul tetravalent gen Tetracoq care contine si polio. Cel oral poate fi periculos pt. bebe in conditiile date. Poate fi intarziata vaccinarea cat este necesar. Pediatrul ce zice?
Julie
Moderator
Daca e absolut sigur ca e vorba de o infectie virala, atunci antibioticul nu are ce sa caute pe prescriptie.
Copiii, chiar si de 4 luni, pot suporta bine un antibiotic, desi mai exista reactii alergice (in general eruptii).
Surzenia poate fi provocata (si nu numai la copii ) de antibiotice din clasa macrolidelor ( ex. eritromicina), dar din cate am citit aceasta surzenie e trecatoare.
Cu vaccinarea se mai poate intarzia, dar cel mai bine vorbeste cu medicul care se ocupa de dansa.
Julie spune:
Ania era cam agitata de vreo saptamana... taman de la botezul Ioanei... cand a trebuit sa o scoatem si afara (era destul de frig) si sa o tinem intr-o incapere cam aglomerata... Luni si marti a facut nitzik febra... cel mai mult 38 in rest 37,5... i-am dat Panadol o lingurita pe zi sau Nurofen... miercuri febra a cedat dar parea ca nu mai vrea sa manince... i-am dat VidaylinM si-n citeva ore a inceput sa pape iar... joi s-a prezentat bine... doar ca era mai mofturoasa si voia cam mult in brate... in rest a vorbit tot timpul in legea ei ba chiar de joi a "compus" silabe noi... adica nu a aratat c-ar fi bolnava... vineri insa, fara febra, a vomat in jet (s-a mai intimplat o singura data dupa nastere)... am dus-o imediat la pediatru... la plamini n-are nimic, nasucul nu e infundat in schimb gituztul e rosu foc si are si o rana (am fost la dr acasa si nu mi-a scris nimic, asa ca n-am reusit sa retin denumirea ceva pe pilorul sting... cica dureroasa foc)... mi-a zis sa-i dau timp de 3 zile antibiotic, Amoxi de 125... Stiu ca de felul ei nu e cu antibioticele si ca daca mi-a zis sa-i dau inseamna ca e grav... dar parca mi se pare prea devreme cu antibioticele... N-as vrea sa-i dau si sa ajunga ca mine... ca la antibiograme imi iese o lista lunga de REZISTENT si 2-3 substante la SENSIBIL... Oricum pina luni nu-i dau (o sa incerc cu ceiucuri calde... si cu masaj cu Baby Balsam...), ca sa fac un exudat si-o antibiograma daca va fi cazul... Daca v-ati confruntat cu astfel de probleme, agiuturati-ma... ca-mi crapa capul!
angi_gemeni
Membru de baza
Si Andreea a facut la 4 luni rosu-n gat si dr. i-a dat KEFLEX. In 2 zile nu a mai avut nimic!
Si eu stiu ca pentru rosu in gat nu se dau antibiotice.
Delia
Membru de baza
Draga Dana , imi pare atat de rau sa aud ca Ania e bolnava.
In legatura cu antibioticele Codrin a facut la 2 si 1/2 luni rosu in gat si fiindca avea febra cam mare iau dat Ceclor si i-a trecut in doua zile.
Acum la trei luni a racit din nou si dintr-o amarata de faringita are brosiolita.
Tot acelasi tratament cu amoxicilina il avem si noi - Ospamox, numai ca la faringita aveam 2,5 mg si la brosiolita ne-a marit doza la 5 mg la opt ore.
In plus tuse si mucisori, sper sa o scoatem la capat cu bine.
Legat de nurofen sunt totusi mirata ca doza pe prospect este aceeasi de la 3 la 12 luni (or stie ei mai bine).
Si eu nu mai suport, nici macar cuvantul cand sa il aud dar la bebei se poate complica repede o raceala - asa mi s-a spus.
Julie
Moderator
Rosul in gat poate fi provocat atat de virusuri, cat si de bacterii.
Daca in cazul unei infectii virale antibioticele nu au efect (si in consecinta nu se prescriu), virozele (respiratorii) fiind "tratate" cu paracetamol, nurofen etc, in cazul infectiilor bacteriene folosirea antibioticelor este necesara.
Rosul in gat, in cazul infectiilor bacteriene, poate fi produs de o multitudine de microbi, dintre care unii, daca nu sunt omorati, pot provoca alte chestii. Citeste oleaca despre streptococi...nu vreau sa te sperii...
Insa doctorul ar trebui, prin experienta sa, sa stie cum arata o amigdalita produsa de virus si cum arata una produsa de bacterii sau ciuperci (sunt diferente precum febra, daca apare sau nu o respiratie urat mirositoare etc) si sa prescrie, daca e nevoie, antibiotic. Se fac de asemenea si teste pentru detectarea streptococului (microbul asta necesitand un tratament mai indelungat).
Daca ai incredere in pediatru, atunci e ok. Daca ai dubii, cere sa ii faca bb-ului o cultura (am uitat cum se cheama, dar cred ca stii la ce ma refer) - desi asta se face inainte de administrarea antibioticului...
Karla spune:
Baietelul meu (3 ani si 10 luni) merge pentru prima oara la gradinita de cca 2 saptamani. De 7 zile tuseste si ii curge nasucul...Evident ca am alergat imediat cu el la medicul de familie care ne-a dat antibiotic (Cexyl) 5mg la 12 ore (el are 18 kg), Nurofen si Fluimucil.
Am terminat tratamentul si am respectat cu strictete orele de administrare ale antibioticului. Totusi ieri a facut putina febra (sub 38) in timp ce dormea. Tusea nu i-a trecut, tuseste si mai rau noaptea si iar am fost la medic care a vrut sa-i mai dea alt antibiotic dar am refuzat. Am cerut doar alt medicament contra tusei. Mi-a recomandat Paxelladine.
As vrea sa cunosc ce inseamna tuse uscata si ce inseamna tuse umeda.
Si de asemenea as dori un tratament homeopat ptr. prevenirea racelilor. In gradinita toti tusesc si sunt suparata ptr. ca exista mamici care si-au adus copii bolnavi si fara aviz epidemiologic dat de medicul de familie.
Ce ma sfatuiti?
Irinabr spune:
Copilul meu are 4 ani si in tot acest timp a luat ff multe antibiotice date asa fara antibiograma si le multe este acum imun. De exemplu a luat mult Keflex si de fiecare data nu avea efect decat pe perioada cat lua medicamentul. A facut si o intoleranta la acest medicament. De amoxicilina sa nu mai vorbesc. Din cate am observat amoxicilina ii producea iritatii stomacale. Pe perioada in care lua asa ceva nu suporta mancarea, voma tot timpul si daca lua ceva ceiuc eram multumita. Dupa tratament rezistenta la raceli, viroze este de scurta durata.
Eu te sfatuiesc sa faci din cand in cand o antibiograma. Medicii dau medicamente "la moda" dintr-o gama. Daca e eficient iti va da si data urmatoare pana nu mai are efect asupra copilului. Si tot asa pana nu mai ce sa ii faci.
Am auzit de tratamente homeopate pentru asa ceva si nu au contraindicatii la anumite varste.
Pentru gat poti sa dai si cei de galbenele si coada soricelului. Dar nu stiu de la ce varsta poate fi dat.
Irina si Mihnea va doresc sanatate
Si fara prea multe antibiotice..