Insomnie....heeeeelp!
De mai bine de 2 saptamani, nu reusesc sa dorm mai mult de 3-4 ore pe noapate....adorm repede, pe la 10 sunt deja in pat, iar de la 1-2 noaptea pana pe la 5-6 dimineata, stau si ma foiesc pe toate partile .....si nu mai pot sa adorm de nici o culoare. Si bineinteles, pe la 6 ma apuca un somn asa de dulceeee....ca nu mai am nici un chef sa ma trezesc sa merg la munca. Si toata ziua picotesc de oboseala.
Cum pot sa scap de insomnie?? Medicamante nu pot lua ca's in aproape 3 luni, cu numaratul oilor nu merge.....cu relaxatul nici atat.....e prima oara cand am asemenea probleme, in general doarmeam ca sparta si cate 12 ore pe noapte daca nu trebuia sa merg la munca. Plus ca in putinele ore de somn, visez tot felul de aberatii, azinoapte de exemplu eram in plin razboi.
Raspunsuri
osna spune:
Mickyyy si eu am insomnii dar la mine problema este ca adorm foarte greu,ma pun in pat la 11 si abia la 2-3 noaptea adorm.
de cateva zile am incercat inainte de culcare sa beau o cana de lapte caldut cu o linguritza miere si vad ca e mai bine.
sunt foarte irascibila si stresata in ultimul timp din cauza mutatului si a problemelor cu viza.
sarcina usoara in continuare!
svetlana
Kiara spune:
Din cate stiu eu, e o chestiune relativ normala pentru o gravida sa aiba vise ciudate (este o explicatie psihologica , dar n-o mai stiu care e) si sa aiba insomnii.
Si eu dorm prost noaptea, cel putin in ultima saptamana a fost ingrozitor: amj fost si usor racita, am avut si probleme la servici, iar acujm colac peste pupaza a racit si fi-mea!:(
Incearca seara inainte de cu;lcare o baita relaxanta (dar nu prea fierbinte), un ceai de tei cu miere sau lapte cu miere, s-ar putea sa mearga...
Dana P spune:
Micky cunosc foarte bine ce e insomnia. La tine insa se pare ca nu asa grav. Cand eram in facultate ma luptam cu insomnia sore-i mele. Ajunsese sa planga in hohote ca nu poate dormi. Dormea (daca se paote numi asa) doar cate 5 sau 15 minute maxim, pe noapte. Se simtea obosita si nu putea putea sa doarma.
Am fost la farmacie si amcerut ceaiuri pentru asa ceva, nu mai stiu ce plante erau. Plus ceea ce spunea si Osna, lapte cald cu miere.
La fiind mai grav a durat aproape un an, dar si-a revenit. Acum doarme in orice conditii, doar sa aiba unde pune capu. Chiar radeam zilele trecute cu ea, ca acum doarme atat de mult incat are senzatia ca e recupereaza anul pe care la pierdut.
Si eu dorm foarte putin, ca si tine 3-4 ore pe noapte (ma culc la 2-3 nopatea tragand de mine sa ma bag in pat) si ma trezesc pe la 5-6 dimineata, dar la mine e alta poveste.
Sanatate iti doresc. Si incearca cu ceaiuri si laptic. Nu au cum sa-ti faca rau.
Kiara spune:
mai exista un somnifer exclusiv pe baza de plante, produs de plantavorel, dar imi scapa numele acum, am sa ma uit acasa si o sa-ti spun cum se cheama. asta nu inseamna ca este recomandabil, cred ca tre sa intrebi medicul daca ai voie chiar si exclusiv pe baza de plante.
Marox spune:
Mickyyy, curaj, nu esti singura in situatia asta. Eu in curind fac anu' de cind nu mai dorm cum trebuie, tot asa ma trezesc pe la 3 si nu mai adorm. Totul a inceput cu sarcina, apoi a continuat cu bebele. Totusi, paradoxal, cel mai bine dormeam in ultimele luni de sarcina, cind nu mai mergeam la serviciu si de la 6 la 11 (!!!) dimineata trageam un somn pe cinste. Acu', daca ala micu' nu ma scoala ca-i e foame ma trezesc eu din reflex si tot nu dorm. Inca n-am gasit o solutie pentru insomnie.
Asadar...rabdare si tutun (e o figura de stil, bineinteles!!!).
Mickyyy spune:
Mersic tuturor pentru sfaturi. Problema e ca eu nu ma prea inteleg cu laptele cu miere sau cu ceaiurile. Nu prea imi placeau mie nici inainte, dar acum e un calvar sa le beau, mi se face greata instant. Laptele reusesc sa-l beau doar combinat cu cereale, miere nu cred ca pot manca (cum simte ca-i dau ceva dulce de papa, incepe bb sa faca un scandal monstrul...si ma tine cateva ore-n greturi) cat despre ceai, doar anumite tipuri de ceaiauri reusesc sa le beau. .
Mi-e groaza, mai ales ca sunt abia in 14 saptamani si nu pot sa dorm, ce-o sa ma fac cand ajung la 30??
mitub spune:
Draga Micky,
Itzi sugerez si eu sa incerci cu ceaiuri aromate, cu lumanari parfumate in camera, dar principalul este sa te simti tu bine. Stai sub dus cat iti place, da-te toata cu crema, parfumeaza-te, citeste un roman usor sau o carte de cum creshte bebe la tine in burtica...
Incearca sa te simti speciala seara, la culcare, si vei dormi mai bine.
Sarcina usoara si bebe sanatos,
Boga
ariel_7000 spune:
fa o baie buna in care sa pui picaturi ed lavanda, fa un masaj cu ulei de aceeasi planta si bea un pahar de lapte cald sau de ceai de tei sau...lavanda.
somn ushor!
si sfat...incearca sa dormi acum cat mai mult, caci dupa ce vine bebe...
ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2