Hemoragie intre menstruatii
De un an am asemenea probleme. Dupa ce se termina menstruatia, tot timpul pana la urmatoarea am un firicel de sange amestecat in secretia vaginala obisnuita (care devine de culoare maronie). Uneori se accentueaza in perioada ovulatiei, aparand chiar o picatura de sange. Am fost la un cabinet ginecologic de mai multe ori, mi s-au facut examenul citologic si culturi, rezultatul: totul e OK, chist nu e, fibrom nu e, uterul e relaxat, cancer nici vorba. Concluzia: d-na doctor mi-a spus ca hemoragia trebuie sa aiba o cauza HORMONALA. Am fost la Endocrinologie, am facut dozari hormonale, au iesit foarte bine. La ecografia tiroidiana mi-a iesit un nodul pe tiroida, asa ca singurul tratament a fost EUTHYROX 25 1 data pe zi (dimineata). Nimic altceva in neregula. Am urmat acest (singur) tratament sperand ca situatia se va ameliora totusi, dar nimic, nici un rezultat: (mica mea) hemoragie continua. Nu stiu ce sa mai fac si unde sa ma mai duc. Sa stau linistita? Se mai intampla si altor femei? Daca nu am nici un fel de alte simptome si hemoragia nu s-a agravat, ar trebui sa consider ca totul e OK? (varsta 35 ani)
Raspunsuri
alina constantin spune:
buna! eu am aceasta prob. aproape de cand am inceput sa am ciclu. de rezolvat, am rezolvat-o cu pilule. am incercat si fara, si mi-a mers bine un an de zile, dar apoi mi-au revenit sangerarile intermenstruale. am apelat la acupunctura, ceaiuri si medicamente chinezesti, care se pare ca au avut efect pe perioada acelui an. in schimb, cum am luat o pauza mai mare de acupct., cum au reaparut. anul acesta n-am mai fost deloc la dna. dr. Wang, caci asa o cheama pe "chinezoaica mea", dar sper sa ajung cat de curand (e sta in pitesti). din aprilie iau uar pilulu (triquilar), dar sper sa pot renunta la ele cat de curand! daca ai nevoie de vreo alta informatie, te rog sa-mi scrii. pupici, alina (22 de ani).
alina constantin spune:
buna! eu am aceasta prob. aproape de cand am inceput sa am ciclu. de rezolvat, am rezolvat-o cu pilule. am incercat si fara, si mi-a mers bine un an de zile, dar apoi mi-au revenit sangerarile intermenstruale. am apelat la acupunctura, ceaiuri si medicamente chinezesti, care se pare ca au avut efect pe perioada acelui an. in schimb, cum am luat o pauza mai mare de acupct., cum au reaparut. anul acesta n-am mai fost deloc la dna. dr. Wang, caci asa o cheama pe "chinezoaica mea", dar sper sa ajung cat de curand (ea sta in pitesti). din aprilie iau iar pilule (triquilar), dar sper sa pot renunta la ele cat de curand! daca ai nevoie de vreo alta informatie, te rog sa-mi scrii. pupici, alina (22 de ani).
crinuta spune:
Sunt femei care au asa ceva la ovulatie, si tu ai spus ca asta se intampla in perioada ovulatiei. Eu spun sa nu te impacientezi, nu este nimic grav, iar daca este de la ovulatie, cu atat mai bine.
Crinuta
Milia spune:
Va multumesc pentru raspunsuri, DAR eu nu am aceasta hemoragie doar in timpul ovulatiei. Mai astept si alte raspunsuri, daca cineva care citeste s-a confruntat cu o asemenea situatie. Va multumesc!
romeostanescu spune:
Dragă Milia,
Hemoragia menționată nu este normală. Este necesară evaluarea endometrului prin ecografie cu sondă vaginală, o sonohisterografie cu soluție salină care ar putea exclude un eventual polip endometrial hemoragic.Ar fi indicat un control de specialitate mai amănunțit.
Mult succes!
Dr. Romeo Stănescu
copilutzu spune:
Buna! am 35 de ani si am avut aceiasi problema ca si tine .
dr.Niculescu mi-a facut un chiuretaj biopsic si mi-a gasit un
polip endometrial.
prin chiuretaj problema sa rezolvat
DOINA