Ne dau dintii??

Ne dau dintii?? | Autor: pisi_ella

Link direct la acest mesaj

Buna! De vreo doua saptamani, fetita mea de aproape patru luni jumate e agitata, roade tot ce gaseste, are salivatie abundenta si, de vreo doua zile, are si diaree...Am inteles ca unii bebei fac diaree in perioada cu dintii...Aaaa! Si are momente cand geme de ti se rupe inima...Ia spuneti-mi, cum verific daca ii ies dintisorii? Ii pipai cu degetul gingia sa vad daca se simte ceva sub gingie? Mi-a spus cineva sa-i bag un deget in gurita si, daca incepe sa-l molfaie, nu sa-l suga, atunci ii ies dintii...Inca nu am facut chestia asta...Si...am inteles ca exista un gel...minune impotriva durerii...E asa bun? Calgel sau asa ceva...Nu mai stiu sigur...Ce parere aveti? La voi cum a fost cu dintisorii? Mai rau decat cu colicile? Va pup!

_ella

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Poti,desigur,sa-i "pipai" gingiile cu degetul,simti in mod sigur.Noi am folosit Calgel,dar nu are efect,din cauza salivei foarte abundente.Poti sa-i dai sa roada inelele acelea cu lichid,bagate in prealabil la frigider -dar nu la congelator!N-a fost mai rau decit la colici,pot spune ca a fost de-o cumintenie rara...dar depinde de la caz la caz.Multa bafta!

Iren&Bogdanelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Pisi, nu vreau sa te descurajez, dar noi salivam si rontaim de doua luni...

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Nu vreau sa te dezamagesc, dar Emi saliveaza si rupe cu gingiutele de cand avea 2 luni si jumate. Acu are 6 jumate si nici urma de dinte. Poate totusi... cine stie?
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Pisi gandeste-te poate diareea e de la altceva. Daca or fi dintii sa scapati usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Primul meu baiat a inceput sa saliveze de pe la 2 luni si schimbam bavetele si hainute, dar pana pe la 9 luni nu a iesit nici un dinte. La cel de-al doilea, nu am vazut saliva, dar pe la 5 luni am vazut primul dintisor.
Daca te uiti bine in gurita ar trebui sa vezi putin umflata gingia si dupa cateva zile sa vezi un punctulet alb-varful la dintisor-.
Dupa cum vezi la fiecare copil e diferit, ba chiar la cel mic al meu, cand i-a iesit al 3-lea dintisor mi-a facut si febra si scaun mai moale. Asta s-a intamplat doar la al treilea dinte...
Sanatate multa si pupicei,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alycia spune:

Andrei al meu, care acum are 9 ani m-a căpiat până i-au ieșit dinții,pe la 7 luni! Ziua nu avea nimic dar noaptea aveam sow! Așa m-a ținut vreo 2 săptămâni! Cel mic salivează de pe la 2 luni și de o săptămână bagă săracul tot ce apucă în guriță mai ales mânuțele! Nu prea m-a lăsat să mă uit în guriță...dar când am reușit am văzut primul dintișor care a străpuns gingia iar aseară l-am văzut pe al 2 lea! Scaunul e normal, febră nu are dar am auzit și eu că în perioada asta se poate lăsa cu diaree, nu foarte mare si puțină febră!
poate vine și vă treziți cu dințisori! Încearcă calgel poate o calmează macar nopaptea! Vă pup si să treacă totul cât mai usor!

Multă sănătate și toate cele bune.Să creșteți mari!Dacă dragoste nu e nimic nu e!
http://community.webshots.com/user/penciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciupercar spune:

Buna!
Fetita mea a inceput sa aiba simptome de dintisori acum 1 luna. A avut dureri vreo 10 zile dupa care au lasat-o.
Cand o dor ii dau cu Calgel (mai ales daca se intampla inainte de masa, ca altfel nu mananca) iar daca durerea este mare, pediatra mi-a recomandat Nurofen, sirop. Acela intr-adevar o calmeaza.
Baietelul unei prietene, care este mai mare cu o zi decat Rebecca, a inceput sa aiba simtome de la 3.5 luni. Si acum are 7 si de-abia i-a spart un dinte gingia. Asa ca... nu exista retete, fiecare copil este unic si reactioneaza in felul lui la durere.
Durerea presupun ca este aceeasi la toti copiii (saracutii de ei), dar fiecare o suporta altfel...
A! si cu gemutul-si Rebecca pe la aceeasi varsta, scotea niste sunete de ziceai ca geme, dar de fapt ea descoperise aceste sunete si le scotea pe diverse tonalitati. Apoi a descoperit alte sunete si a uitat de gemete , doamne ajuta! (tare ma stresa si pe mine cand facea asa!) Poate si la fata ta este acelasi lucru. Poate, mi-am dat cu parerea...Tu stii mai bine.

Multa sanatate si multa, multa rabdare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Multam, fetelor! O sa vedem...

_ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Pe noi ne-a sfatuit medicul sa nu punem niciodata febra sau modificarile scaunului pe seama eruptiei dentare. Ar putea fi si de la asta, dar ar putea avea si alta semnificatie. Calgelul la noi n-a avut nici un efect, noua ne-a prescris medicul un amestec de glicerina (nu boraxata!)-stamicin-anestezina- Vit. A preparat in farmacie (pentru ca in perioada eruptiilor dentare s-au amplificat problemele cu aftele, iar anestezina s-a dovedit a avea efect si pt. durere. Doar ca are un gust infect. Ne-a spus ca ii putem da si o doza de eferalgan inainte de culcare, daca il doare foarte tare. Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Nici la noi Calgelul nu a avut efect. Dar Dentinox-ul da. Daca e chiar f. grav ii dau Nurofen. Are 1 an, 6 dintisori (ne pregatim de inca 2) si i-am dat Nurofen doar de vreo 4-5 ori. Monica saliva abundent de la vreo 4 luni si primul dinte a spart la 7 luni si ceva. Deci - rabdare.

bb Monica si Sorana

Mergi la inceput