ajutati-ma cu un raspuns - rezultate hemograma
salut,
i-am facut fetitei mele de doi ani si jumatate o hemograma ( asta pentru ca asa am vrut eu..nu-i facusem niciodata) si sunt tare ingrijorata de faptul ca leucocitele au iesit 10500 si hemoglobina 11.78....credeti ca trebuie sa fiu atat de speriata???? copilul nu are absolut nimic dar eu sunt tare speriata......
Raspunsuri
maska spune:
buna,
incerc sa-ti raspund povestindu-ti ce am patit si eu, si sper din tot sufletul ca fetele care vor citi mesajul tau, sa-l citeasca si pe-al meu si daca ma pot ajuta, sa-mi raspunda si mie.
acum citeva zile le-am facut si eu copiilor mei analizele, tot pentru ca am vrut eu.
fetitei- 6 ani, i-au iesit leucocitele 3.600 (normal 5.000-14.500)-va rog, daca stie cineva DE CE?
baiatului - 3 ani, i-au iesit leucocitele 6.230 (normal 6.000-17.000), hemoglobina 14.00 (normal 11.00-14.00).
eu zic ca, prin comparatie, analizele fetitei tale sunt bune, intrucit baiatul meu este apropiat ca virsta de fetita ta si doctorita a spus ca analizele lui sunt foarte bune.
ruxi spune:
Valorile normale ale hemoglobinei sunt diferite de la o varsta la alta. Eu de ex. stiu ca pe la un an, valorile normale ale hemoglobinei se situeaza intre 10-11.5. Din pacate despre leucocite nu stiu nimic. Pe analiza care o ai, nu sunt trecute si valorile normale intre care ar trebui sa se situeze?
Ruxi si Clara pisicuta, 1 an
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
tedita spune:
ma bucur tare mult ca mi-ai raspuns; eu sunt ingrijorata pentru ca leucocitele ttrebuie sa fie intre 4000 si 10000( cel putin asa scrie pe buletinul de analize) altcineva a spus ca intre 4000 si 8000; sunt diferentiate oare pe grupe de varsta???? hemoglobina (tot pe buletinul de analize) apare intre 12.1 si 15....am auzit ca 10500 ( nr leucocite) ar aparea la un rosu in gat sau o infectie urinara
tedita spune:
nu, nu sunt trecute pentru ca am facut aceste analize la un laborator ( de stat) ce apartine sp. de copii Victor Gomoiu( ducandu-ma cu o trimitere de la medicul de familie) si aceste analize apar asa..pe o hartiuta mica si pricajita.....sincera sa fiu nici prea mare incredere nu am .....pana acum analizele( urina si scaun) le faceam la medsana sau medicover unde este adevarat, apar si valorile normale....de data asta ..nu!
otau spune:
Eu stiu ca numarul crescut al leucocitelor inseamna o infectie. De ex. eu am stat cu baietelul meu cand avea 2 ani in spital in urma unei raceli zdravene. I s-au facut analize la intrenare si la externare. Bineinteles ca la internare nr. leucocitelor era peste 10.000 si la externare sub 10.000. Medicul chiar mi-a explicat analizele si mi-a spus ca scaderea nr. de leucocite semnifica faptul ca a fost tratat focarul de infectie. Se poate si de la un banal rosu in gat sa creasca nr. leucocitelor. In fond tot o infectie este, fie de natura microbiana, fie virala.
Sanatate!
Aurora
otau spune:
Dupa cum imi aduc aminte nu depaseau mult 10.000. asta s-a intamplat acum 3 ani. Dar ma voi uita pe analize si maine pot sa-ti dau un raspuns super corect.
Nu te speria prea tare!
AURORA
tedita spune:
dar tu macar stiai ca este copilul racit dar a mea nu are nimic, nu este racita, nu are febra , nu tuseste....crezi ca se poate si de la viermi intestinali sa apara acest numar crescut ???
tedita spune:
pentru maska: spune-mi te rog de unde ai tu valorile normale?? sunt trecute pe buletinul de analize? sau ti-a zis medicul?
multumesc
otau spune:
Poate sa fie de la o infectie urinara banala. De la viermisori nu stiu sa-ti spun dar s-ar putea.
Aurora