buna fetele,
 buna fetele,
am primit saptamana aceasta de la cineva de la munte bobite de catina si as vrea sa le prepar cu miere de albine pt o fetita de 5 ani...am inteles ca sunt foarte bune in perioada toamna-iarna pt imunitate...puteti sa ma ajutati cu sfaturi..nu stiu sa le prepar, trebuiesc strivite sau facute pasta ...
  Mami & Iarinutzu
 Mami & Iarinutzu 

alevin spune:
alevin spune: Eu le-am curatat de codite si le-am pus pur si simplu in borcanul cu miere. Se tin foarte comod in frigider si servesti cu lingurita.

carmen1967 spune:
carmen1967 spune: Buna, 
din ce stiu eu bobitele sunt uscate (altfel se lasa la uscat),se rasnesc(rasnita de cafea) si se amesteca cu mierea.
Referitor la proportii :
Catina cu miere: Intr-un borcan de 800 g se pun fructe de catina curatate, spalate si zvintate, pina ce vasul se umple la nivelul a doua treimi din capacitate. Apoi se adauga miere de albine pina ce se umple borcanul. Se lasa 7-10 zile la macerat la rece apoi se poate consuma impreuna cu fructele de catina. 
Alte idei - tot de pe acest forum:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ACHIVE=true&TOPIC_ID=81915

natalia_nica spune:
natalia_nica spune:Am citit nu de mult intr-o revista naturista ca e recomandat ca bobitele de catina sa fie consumate intregi (adica le strivim cu dintii, nu le rasnim inainte), pt ca nu e bine sa se amestece anumite substante aflate in camarute diferite ale bobitelor. Deci, nefiind de specialitate, nu ma pot exprima stiinfic, am retinut doar ideea ca e bine ca bobitele de catina sa fie consumate intregi, uscate...

loriangi spune:
loriangi spune: va multumesc pt mesaje...am reusit sa fac catina , am strivit-o putin cu furculita si am amestecat-o cu mierea de albine, acum am lasat-o la macerat cateva zile...
  Mami & Iarinutzu
 Mami & Iarinutzu