febra de o luna...bebe1an
buna fetelor!!!!! fetita mea de numai un anisor are mereu prbleme cu gatutul adik rosu in gat cam de doua ori pe saptamana. am avut un rosu in gat cam vreo 2 sapt care intr-un final a fost tratat cu antibiotic vazand ca nu ii mai scade febra, nu mai mare d 38,2(luata in fundulet). dupa acest rosu tratat complet tot mai face febra nu mai mare de 38,1,dar in fiecare zi. m-am speriat foarte tare crezand ca are vreo infectie ceva asa k i-am facut analizele de sange care i-au iesit perfect, urocultura la fel si exudat faringian la fel. dar saptamana asta i-au iesit trei dintisori si acum mai vad inca doi sub gingiuta care iar iesi cam in 3-4 zile. alte simptome nu are, nu are rosu in gat, nu tuseste, nu vomita, de mancat mananca iar scaunele sunt uneori mai moi decat de obicei(dar nu diaree). pediatra mi-a spus ca de la dinti. voi ce spuneti?? v-ati mai confruntat cu o problema asemanatoare?
Raspunsuri
Dorsilia spune:
daca analizele arata bine si medicul stie evolutia copilului, starea generala a copilului nu e afectata, mananca, doarme bine si e rezonabil de binedispus, atunci e posibil sa fie de la dinti...daca tot nu esti linistita, mai consulta inca un pediatru, nu are ce sa dauneze...decat poate bugetului:P
sanatate
lia
riannarianna spune:
am mai fost si la alti pediatri care mi-au spus cam acelasi lucru ca nu are nimic este un copil sanatos. singura problema care nu am rezolvat-o este cu gatutul ca face atat de des. Am fost si la cabinete particulare si la spital a vazut si o doctora pritena de familie. mai am sa merg si la un orl-is sau poate mai multi :( sa vedem poate are polipi sau altceva pentru ca am inteles ca si polipi dau febra.
CorinaDani spune:
buna si sa-ti traiasca fetita !
cam des rosul acesta in gat...pediatra nu i-a dat ceva si pentru intarirea imunitatii ?
daca i-ai facut exudatul la scurt timp dupa terminarea tratamentului cu antibiotic, e posibil sa fi iesit un rezultat fals negativ. ar trebui repetat, dar intreaba pediatrul inainte.
ori n-a cedat microbul, ori il ia de la voi, cei apropiati. n-ar fi rau ca si voi, adultii cu care intra zilnic, repetat, in contact, sa faceti exudat nazal si faringian, majoritatea adultilor sanatosi sunt purtatori (nas, gura, gat) de streptococi de toate "neamurile", fara a avea simptome sau probleme din aceasta cauza. insa microbii se transmit foarte usor la copii, deoarece au sistemul imunitar in formare sau slabit.
febra ar putea fi asociata (si)cu aparitia dintilor, dar iti recomand sa faci ceva sa rezolvi urgent problema cu rosul in gat (alt medic, alt set de analize, ceva tratamente homeopate, incearca sa eviti cat poti antibioticele, ca nu-si mai fac efectul in timp sau nu-si fac deloc efectul daca sunt administrate in cazul infectiilor cu virusi, ele combat bacteriile, streptococii, stafilococii, etc.), acus vin toamna-iarna, cu alaiul lor de boli...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
makydenis spune:
Baietelul meu are 8 luni si il simteam mai cald doar la cap si max. partea superioara a corpului, temp masurata nu urca niciodata mai sus de 38,1 rectala. Pe deasupara starea lui generala nu era cea mai buna, se vedea ca-l deranjeaza ceva, plangea tinandu-si cu manutale mandibula. Nu l-am dus la pediatru, o dr prietena de fam si o mamica cu experienta au pus dg: sigur de la dinti. Tratament Panadol in caz de nevoie, care i-a si folosit. Acum suntem bine.
Carpe diam!