Vaccin antigripal
Cine a facut copilasului vaccin antigripal?
Eu stiu ca nu se face la copii.
Voi, dragi mamici, ce stiti ?
Aurora
Raspunsuri
teo1970 spune:
Se face, noi facem! (mi-a confirmat-o si o doctoritza infectzionista de copii de la Colentina!)
Matei (2,5 ani shi Ioan 1,5 ani)
otau spune:
Cand este perioada optima pentru vaccinare si ce fel de vaccin se face (am inteles ca sunt mai multe tipuri)?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Aurora
Marianar spune:
Eu am intrebat-o pe asistenta pediatrului pe care il are Vladut si mi-a zis ca se poate face de la 2 ani. Oricum o sa vorbesc si cu pediatrul, si eu as vrea sa-l vaccinez pe Vladut(1 an si 2 luni)daca e posibil.
Jackie spune:
Noi am facut, dar nu mai sint sigura daca si inainte
de doi ani sau doar dupa... si anul asta il vom repeta,
dar mai incolo.. cit despre tip, eu i-am facut din
cele straine in functie de ce mi-a zis doctorita..
ca fiecare are preferintele sale..
gabriel spune:
quote:
Originally posted by otau
Cand este perioada optima pentru vaccinare si ce fel de vaccin se face (am inteles ca sunt mai multe tipuri)?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Aurora
Perioada o stie pediatrul, de obicei dupa jumatatea lui octombrie, cand se anunta ce epidemie o sa fie( tipuri noi de gripa ).
Gabriel - tatic de 2 ani!
http://www.familia-mea.go.ro/
mirela.mustaciosu spune:
Pediatrul nostru ne-a sfatuit sa fim precauti cu vaccinul antigripal pentru ca poate da reactii urate (febra foarte mare). Tudor n-a implinit inca 2 ani. Nu stiu daca sfatul medicului de a mai astepta pana la 3 ani (adica pana la anul) pentru a incepe vaccinarile antigripale e cel mai bun, dar posibilitatea de a face o reactie urata m-a cam speriat.
liliana csaki spune:
noi am facut vaccin antigripal putin inainte de 2 ani si n-a avut nici o reactie negativa. Acum am renuntat si avem 4 ani si 2 luni. Doctorita noastra ne-a spus ca este util numai pentru situatiile in care este vorba despre gripa cu tulpine de virusi continuti de vaccin si cum in fiecare an apar oaresce tulpini noi, in fine, oricum nu-l fereste de obisnuitele "raceli"
liliana csaki
nelia spune:
Eu am fost sfatuita de un medic sa nu intervin brutal asupra metabolismului copilului, cica un astfel de vaccin asta face, ofera un pic de imunitate pentru putin timp, dar strica ceva din echilibrul organismului pentru mai mult timp. Nu stiu, pe undeva cred ca ii dau dreptate... inca nu m-am hotarit daca ii fac Agatei sau nu, mai ales ca pe aici gripele sint in floare.
Cornelia, mamica Agatei
dcm spune:
Inca de anul trecut in US, CDC (Center for Disease Control) a recomandat vaccinarea antigripala a tuturor copiilor de la 6 luni in sus. Vaccinarile se fac de prin octombrie pentru a asigura imunitate crescuta la gripele care se declanseaza in general prin ianuarie-martie. Probabil ca politica medicilor pediatri e diferita prin alte parti. Piciul meu avea doi ani jumate cind l-a facut, nu a patit nimic (vaccinul se face cu virus de influenza dezactivat).
katty spune:
Noi am fost aseara pentru Priorix, si cind i-am zis pediatrei de vaccinul antigripal, a zis ca pina la 2 ani nu prea mi-l recomanda, mai ales ca nu traieste in comunitate de copii (cresa, gradinita), si mai ales ca este un organism robust si sanatos. Asa ca am decis sa nu il fac!!
Intotdeauna EA a avut dreptate!!
Catalina+Andrei(1 si ~2 luni)