Sughitul la bebe de 2.5 luni

Sughitul la bebe de 2.5 luni | Autor: Mirga

Link direct la acest mesaj

Am un baiat de 2.5 luni si uneori il apuca sughitul de se cutremura tot. Am intrebat doctorul si mi-a spus ca nu am ce face decit eventual sa i-l iau in brate si sa i-l bat pe spate (ca pt a scoate aerul dupa mincare). Dar mi-e mila de el ca uneori il tine mult timp si isi scutura tot corpul.
Voi ce ati facut in situatii de astea?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Eu ii dadeam sa suga. Am incercat o data si cu lamaie dar cand am vazut ce tare se stramba am renuntat. Fetita mea si acum sughite cel putin o data pe zi asa ca nu prea ai ce face.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Sebi are nevoie de voi!!!
Si ingerii au nevoie de ajutor...
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivanoiuadela9 spune:

si baietelul meu are 6 sapt si la fel sughite ... dar nu fff mult timp .. sa zic vreo 5 min apoi ii trece ...ii dau sa suga sau un pic de ceai dar degeaba , ii trece de la sine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Citat:
citat din mesajul lui ivanoiuadela9

si baietelul meu are 6 sapt si la fel sughite ... dar nu fff mult timp .. sa zic vreo 5 min apoi ii trece ...ii dau sa suga sau un pic de ceai dar degeaba , ii trece de la sine .

si a mea sughite de nu se poate....dupa fiecare masa....insa ii trece daca o pun iar la san si ii mai dau un pik de laptic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

A mea nu se "drege" decat daca-i dau 2 pic de lamaie. Cand era mica la fel. Am incercat toate variantele, n-a mers nimic altceva.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

BIJUTERII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna_16 spune:

si eu tot lamaie ii dau...avem 5 luni.Ii dau de la 1 luna si functioneaza.

mai sughite si de frig...asa ca ia-o in brate si incalzeste-o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

stiu ca "2 picaturi de lamaie ca sa treaca sughitul" este sfatul pe care l-ati auzit de multe ori, din pacate dat chiar de unii medici, dar v-as ruga sa va aduceti aminte ca stomacul nou nascutului nu e deloc pregatit pentru asa ceva

in conditiile in care peste tot se recomanda alaptatul exclusiv cat mai indelungat, chiar fara apa sau ceaiuri, fiindca laptele tine si de foame si de sete, inclusiv pentru ca stomacul nou-nascutului nu e pregatit - de ce am crede ca doi stropi de lamaie este ceea ce-i trebuie bebelusului?

si de fapt, de ce trebuie sa-i oprim sughitul, este copilul in pericol fiindca sughita? si pe cine deranjeaza mai mult sughitul, pe bebe sau pe cine il aude sughitand... poate trebuie sa dam picaturile de lamaie altcuiva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirga spune:

Buna fetelor.
Multumesc pt sfaturi.
Danis pe mine ma deranjeaza ca sughite pt ca se scutura tot si uneori se si inneaca, asa ca mi-e mila de el.
Speram sa fie ceva ce il poate ajuta, dar daca nu e nimic, mergem inainte (ca lamiie nu ii dau) si speram ca episoadele sa fie cit mai rare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Daca se ineaca cand sughite inseamna ca totusi il deranjeaza. Eu nu cred ca o picatura de lamaie ii deranjeaza stomacul atat de tare. Eu i-am dat Evei din primele zile cate o picatura si nu a parut ca o deranjeaza. Lamaia face intr-adevar minuni. Acum ca are 7 luni, ii dau sa bea apa.
Stiu ca bebeii sughit de cand sunt in burtica, in general nu ii deranjeaza , dar atunci cand se ineaca sau vomita din cauza sughitului, poate ca nu ar trebui sa ramanem totusi indiferenti.

Andra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:
citat din mesajul lui danis

stiu ca "2 picaturi de lamaie ca sa treaca sughitul" este sfatul pe care l-ati auzit de multe ori, din pacate dat chiar de unii medici, dar v-as ruga sa va aduceti aminte ca stomacul nou nascutului nu e deloc pregatit pentru asa ceva

in conditiile in care peste tot se recomanda alaptatul exclusiv cat mai indelungat, chiar fara apa sau ceaiuri, fiindca laptele tine si de foame si de sete, inclusiv pentru ca stomacul nou-nascutului nu e pregatit - de ce am crede ca doi stropi de lamaie este ceea ce-i trebuie bebelusului?

si de fapt, de ce trebuie sa-i oprim sughitul, este copilul in pericol fiindca sughita? si pe cine deranjeaza mai mult sughitul, pe bebe sau pe cine il aude sughitand... poate trebuie sa dam picaturile de lamaie altcuiva

Danis, 2 pic de lamaie chiar sunt inofensive (relativ): se dau mai mult pt a determina bebele sa inspire adanc si de fapt asta ar opri sughitul. Am scris relativ, pt ca pana la stomac sunt dintii (chiar daca nu au iesit inca) si sa nu uitam ca lamaia e un acid, deci prin urmare dintii sunt afectati primii.
Si da, ii deranjeaza si pe bebei sughitul, daca in acelasi timp plang, sau se inneaca.

Carpe diam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

in cartea lui Capraru am citit ca sughitzul este ceva normal pt varsta asta si ca mai mult ii deranjeaza pe parinti decat pe copii, pt daca l-ar deranja pe bebelus, ar plange. cica aparatul digestiv e imatur inca si ca de aia apare sughitul! eu i-am dat sa suga atunci cand il apuca, dar de cele mai multe nu-i trecea. il tinea si cate 20 minute...dar lamaie nu i-am dat niciodata. cum sa dau acreala aia unui copil de cateva luni? copiii sughit si in burta, asa ca nu vad de ce ar fi asa o mare problema.......

*toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim!!*

Mergi la inceput