prob.cu ochii;vreau o explicatie;cine se pricepe?

prob.cu ochii;vreau o explicatie;cine se pricepe? | Autor: Ana_Alx

Link direct la acest mesaj

Fetita de 5 ani si 5 luni are o pb la ochiul drept: un usor strabism spre interior si vedere de aproximativ 70-80 % cu acel ochi.Ochiul stang vede perfect-100%- si nu are strabism la el.Problema strabismului a aparut cand avea vreo 4 ani...Ce nalamurire am eu : de ce mi se da dioptrii la ambii ochi pt corectie?nu era normal sa se puna dioptrie numai pt ochiul cu problema ? Punand dioptrie la ochiul bun nu il 'defecteaza' si pe el ?
astept lamuriri ca tare ma seaca chestia asta,si sutn in dubiu daca sa mai continuii tratamentul cu ochelari sau sa ii pun doar ocluzor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vlahos spune:

ana dupa cite am inteles eu de la doctori cind un ochi e bolnav se forteaza cel care e sanatos in toate cazurile se ajuta ochiul sanatos preventiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Sigur in afara de strabism nu mai are si altceva?

La Andrei strabismul a aparut la 4 luni, in urma sedarii cu un medicament. Atunci am ajuns la medic si a constatat ca are si astigmatism. Cica toti se nasc cu astigmatism dar de regula se corecteaza pana la 1 an.
Asadar lui i-a dat ochelari cu dioptrii ptr astigmatism, difera intr-adevar unghiul la fiecare ochisor, iar ptr strabism, ne-a pus sa-i punem ocluzor zilnic cate 1-2 ore.

Nu am inteles cum adica fetita ta vede cu ochisorul cu strabism 70-80%. Cum au putut masura treaba asta?

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput