Anestezia si alaptarea

Anestezia si alaptarea | Autor: anaemi

Link direct la acest mesaj

Buna ! Sambata (maine) sunt programata sa-mi fac doua chistectomii . Problema este ca o sa-mi faca anestezie (locala) si eu inca alaptez. Cand mi s-a mai facut o anestezie (prin aprilie) medicul stomatolog de atunci mi-a zis ca trebuie sa nu alaptez vreo 4 ore, apoi alta data am intrebat o femeie stomatolog de alaptat dupa anestezie si a zis ca nu e nici o problema, doar sa nu-i dau primul lapte ,adica sa-l mulg si sa-i dau dupa la san. Acum, medicul chirurg mi-a zis ca nu trebuie sa o mai alaptez vreo 2-3 zile ceea ce mi sse pare imposibil sa fac, avand in vedere ca e super dependenta de mine si adoarme NUMAI la san. Mi-e groaza daca trebuie sa fac asa si pt ca nu stiu cum ar reactiona asta mica (cu siguranta ff urat) si pt ca mi-e ca o sa raman fara lapte sau ca nu o sa mai vrea sa suga. Ea are un anisor acum, e maricica, dar eu nu vreau sa o intarc si medicul a fost ff mirat cand i-am spus. A zis ca o alaptez dupa noile norme, dar ca e mare de acum si ca poate sa stea fara (si are si el un bebe )

Iubirile mele: Filip (06.03.2007) ,Anastasia (03.08.2008) si taticul lor (bineinteles) :)

Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

Parerea mea este ca trebuie sa asculti de doctor si sa nu risti sanatatea copilului cu anestezia. Daca nu vrei sal intarci poti sa te mulgi si sa te interesezi la farmacie de niste pastile pentru lactatie.. (am vazut eu niste postere publicitare prin maternitate)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

ideea e ca sunt cam multe pareri !

Iubirile mele: Filip (06.03.2007) ,Anastasia (03.08.2008) si taticul lor (bineinteles) :)

Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

Mda... intradevar.. foarte multe pareri... Oricum aproape orice medicament sau substanta ce intra in corpul mamei se transmite in laptele matern... ( inclusiv algocalminul).
Inca o parere ar fi sa amani operatiile pana face copilul 5 ani ca sa-l intarci sau de ce sa nu-i dai si lui putina anestezie... Ce el nu trebuie sa doarma putin mai bine?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Liliana82

Mda... intradevar.. foarte multe pareri... Oricum aproape orice medicament sau substanta ce intra in corpul mamei se transmite in laptele matern... ( inclusiv algocalminul).
Inca o parere ar fi sa amani operatiile pana face copilul 5 ani ca sa-l intarci sau de ce sa nu-i dai si lui putina anestezie... Ce el nu trebuie sa doarma putin mai bine?

Auzi! tu ai vreo problema sau ce? Daca vrei sa ma lamuresti si pe mine ok, daca nu te rog fa o plimbare prin alta parte. ... si la o adica daca vreau sa-mi alaptez copilul pana la 5 ani cum ai spus tu ai vreo problema cu asta??? Ia te rog scuteste-ma!!! Daca tu nu vrei sa-ti alaptezi copiii treaba ta! (oare ai copiii? nu cred. si daca ai...asta asa ca m-ai enervat)

Acum pentru fetele care chiar vor sa ma sfatuiasca, nu sa dea cu pietre ca de ce vreau sa-mi alaptez copilul de un an, va rog sa ma lamuriti si pe mine ca deja incep sa ma panichez. Cum am mai zis...sunt trei pareri diferite (deocamdata) si chiar nu stiu cum sa fac
Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Anestezia, mai ales daca e locala, isi pierde efectul destul de repede(citeva ore-1zi), de aceea poti sa te mulgi in avans si sa congelezi ceva lapte pt a suplini o masa-2-3,iar apoi o poti alapta. Ca sa ajuti eliminarea substantelor din organism, bea cit mai multe lichide dupa, stimulezi rinichii sa "produca" si se curata singele mai repede astfel. In general, dupa 1 zi alaptarea poate fi reluata. Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Uite www.kellymom.com/health/meds/index.html" target="_blank">aici despre medicamente si alaptare, intreaba medicul cu ce anume iti face anestezia.
Fetita mea se apropie de 2 ani si inca o alaptez nu e treaba nimanui cand intentionez eu sa o intarc, lasa medicii si alte persoane sa caste ochii, intarcatul este un act de comun acord intre tine si copilul tau, doar atat

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=8&folder=Ratusca din viata mea" target="_blank">Eva e ratusca adr

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Liliana82

In opinia mea aceasta postare chiar nu-si avea rostul!! fata si-a exprimat clar dorinta de a nu intarca copilul..care e problema ta?? Vreo frustrare?
Daca stii tu atat de multe, de curiozitate te intreb: ai trecut printr-o nastere absolut naturala fara nici o anestezie, medicatie, etc?? Daca raspunsul este "nu" inseamna ca ai riscat sanatatea copilului tocmai din motivele spuse de tine... ca doar multe medicamente trec prin placenta la fat in oarece cantitati...

KHRISU mamik de baietel si fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Saptamana trecuta am facut si eu doua anestezii la somatolog in doua zile diferite pt detartraj si o carie. Stomatoloaga in care am deplina incredere mi-a spus ca nu e nici o problema doar sa nu alaptez cam 6 ore si sa beau multe lichide. Oricum cantitatea excretata in lapte e infima si se elimina din sange in cateva ore. Eventual programeaza-te de dimineata si sa nu ii mai dai sa suga decat seara.

Felicitari pt ca nu vrei sa o intarci si lasa gura lumii, important e sa fie bine pt copilas

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Sebi are nevoie de voi!!!
Si ingerii au nevoie de ajutor...
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Multumesc mult fetele, pt raspunsuri. Operatia e la ora 18, deci nicio sansa sa-i dau la noapte sa pape la san. Nu pot decat sa sper ca nu o sa planga prea mult si sa o pot linisti si in alt fel decat cu sanul (mai ales ca acum ne chinuie si niste dintisori). Cat despre gura lumii...stiti vorba aia : ma doare fix la 7 metrii in spate

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Alapteaza inainte de a pleca la dentist si mai alapteaza cand o culci, pe la 9 , eventual dupa ce ii oferi ceva de mancat mai consistent. Pompatul si aruncatul laptelui n-au nici un efect.

Avand in vedere ca e o anestezie locala, cat se poate excreta in lapte? O cantitate infima. Anestezia dentara nu e considerata contraindicatie pentru alaptat.

Unde faci rezectia? Si eu trebuie sa ma programez, inca imi alaptez fetita de 1 an si 9 luni si nu-mi fac probleme legate de anestezie.

mami de Sophia

Mergi la inceput