Injectiile Puregon si Pregnyl sunt durerooase?
Buna ,
Am si eu o nelamurire. Inj. cu Pureon si Prenyl sunt dureroase rau? Eu trebuie sa plec in Polonia pe 29 sept. si ma intorc pe 4 oct. si daca imi vine ciclul pe 27.09. (cand este teoretic termenul) ar trebui sa-mi fac eu acolo 2 injectii sinura. Am aflat ca se pot face si in picior si s-ar putea sa mi le fac sinura. As putea sa suport durerea? Cum ajun acasa trebuie sa si prestez ca sa nu ratez ovulatia. Am mari emotii . Ar trebui sa-mi intarzie ciclul ca sa nu pierd nici o zi fertila. Problema e ca prof. Ancar mi-a zis sa le fac acum in ooctombrie si sa vin dupa aceea la el. Mi-e rusine sa nu mi le fac. Ultima oara cand m-am dus nu stiam de deplasare. Voi ce ati face??/ Ati renunta la injectii?
astept nerabdatoare parerea voastra.
diana
Raspunsuri
Tia spune:
Eu am facut pregnyl si nu mi s-au parut dureroase, dar e bine sa ti le faca incet. Nu te poate ajuta cineva acolo sa te duca la un spital sa ti le faca o asistenta?
Diana1968 spune:
Sa ma duc acolo undeva ,nu prea cred. Dar sunt cu o colea care i-a facut mamei ei injectii pt. diabet. Altceva nu. Si nu stiu daca o sa aiba curaj sa-mi faca mie prima oara. Se poate face ceva sa-mi intarzie ciclu cu cateva zile?
diana
Marcelle spune:
Draga Diana,
Eu fac acum PUREGON;
Daca ti le dai cu siringa nu poti sa ti le faci singura. Sunt dureroase.
Exista insa un stilou special se cheama PUREGON PEN, iar in loc de fiole sunt cartuse speciale pt acest stilou, iar impreuna cu cartusul sunt si acele necesare. Ele sunt extrem de subtiri .Cu acest stilou poti sa ti le faci singura. In burtica e cel mai indicat, e cel mai usor de suportat. Mi-a spus o asistenta ca este cel mai putin dureros deoarece sunt cele mai putine terminatii nervoase.
Diana, daca ai stiloul poti sa ti le faci si singura. Eu aseara am facut prima injectie singura, si nu M-A DURUT DELOC! Nici intepatura si nici solutia care am injectat-o.
Cu siringa in schimb doare, nu vei putea sa le faci singura. Eu cel putin nu as fi putut sa mi le fac.
Despre Pregnyl nu stiu nimic.
Iti urez mult succes!
Marcela.
angiVa spune:
Si eu am facut Pregnyl 5000 unitati. Nu mi s-au parut dureroase injectiile, mai degraba pot spune ca la 1-2 zile am avut dureri in zona injecatata , dar f. f. suportabile. Despre modul de aplicare: intramuscular, si f. lent. Nu stiu daca deja le-ai cumparat, dar vei observa ca o doza consta de fapt in 2 flacoane: 1 cu praful de gonadotropina corionica umana si celalalt cu serul cu care trebuie amestecat praful. Deci nu e chiar o procedura f. simpla pt. persoanele fara experienta in domeniu. Eu iti urez succes si poate dai totusi de cineva cu o oarecare calificare sa ti le faca.
angi
Diana1968 spune:
Aoleu!!!!
Trebuie sa amestec bine lichidul ca sa se dizolve praful ?
Nu vreau sa ratez luna asta.
diana
gabid spune:
Diana,sper sa reusesti!Fetele din USa ,Canada si le fac singure.Eu nu am reusit singura.Am inteles ca trebuie facute f adanc.Pe prospect arata cum se fac.
Mie personal mi s-au parut dureroase.Alte fete spun ca nici nu le-au simtit.
Gabi si Simonica.
angiVa spune:
Draga Diana, trebuie amestecat f. bine ca sa se dizolve praful, cand faci injectia in seringa lichidul e limpede. Eu am vazut ca se extrage serul dupa care se amesteca in cu praful si apoi daca ti-e prea complicat poate mai bine folosesti o a 2-a seringa sa extragi solutia astfel combinata din flacon, dupa care o injectezi. Poate te ajuta mai mult cu sfaturi un cadru medical. Pune intrebarea si la Clinica Virtuala DC, sau intreaba la farmacie.
Mult succes!!!
angi
Diana1968 spune:
Multumesc de raspunsuri. M-au ajutat tare mult . Draa Gabi, fetele despre care vorbeai nu si-au facut inj. cu stiloul acela. Nu? Cu serina normala. Daca au putut ele trebuie sa pot si eu.
Nu stiu ce inseamna asta sa le fac adanc; oricum acul trebuie baat complet.
Va pup si multumesc. Sa speram ca ma voi descurca. Am emotii pt. ca acum stiu si ca sunt sanatoasa si nu imi mai lipseste nimic. Nici macar din hormonul HL .
diana
gabid spune:
Of,sper sa reusesti!Dar cate fiole trebuie sa faci singura?La mine era vorba de mai multe fiole odata.
Gabi si Simonica.
Marcelle spune:
Diana,
Eu am fost nevoita sa imi fac singura injectia de gonadotrophine care
din cate am inteles eu de pe aici e identica cu pregnylul.
Iti cumperi o siringa pt injectie intramusculara si una pt injectie subcutanta.
Iti faci injectia cu siringa si cu acul pt subcutanat in grasimea de pe burta.
Acul pt injectia intramusculara il folosesti doar pt a amesteca lichidul si praful.
Cu siringa ( intamusculara tragi serul din fiola, in siringa, apoi inpingi serul in sticluta cu praf, se amesteca. Acelasi lucru faci si pt cealalta cutie, ai doua, nu?)
Apoi lichidul nou format cel in care exista deja praful, il tragi in siringa subcutanata si iti dai injectia.
Pt injectie, iti dezinfectezi locul unde vrei sa iti dai injectia,
iti strangi cu mana, prinzi intre degetele de la mana acel loc unde
iti bagi acul, cu cealalta mana iti bagi acul, adanc, sa nu se vada.
Apoi impingi serul fin, si dupa ce ai terminat mai stai putin, 30 sec, nu scoate imediat acul deoarece va curge solutia afara. Eu am patit ca a curs un pic de ser ca l-am tras prea repede.
Ai nevoie de acul de la siringa intramusculara deoarece acul de la siringa subcutanata este prea micut si nu poti trage tot serul.
Sper sa te descurci.
Daca mai ai intrebari, eu iti voi raspunde.
Mult succes!
Marcelle.