suptul degetului

suptul degetului | Autor: deni08

Link direct la acest mesaj

fetita mea are 5 luni si isi suge din ce in ce mai tare degetul de la mana dreapta si nu sti ce sa fac sa o dezvat de acest bicei acum sau sa o las pana pricepe si ea despre ce este vorba

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amka spune:

Buna!
Si fetitza mea, Alissia, si-a supt degetul cand era asa mica, pana pe la vreo 9 luni, dupa aceea singura s-a dezobisnuit,nici suzeta nu a vrut; acum are 1 an si 5 luni si nu isi mai aduce aminte de suptul degetului. Ea a papat lapte la san, si inca mai papa la somn..Poate degetul e un mod de relaxare in locul sanului pentru bebelusul tau,nu stiu cum o hranesti, dar la 5 luni cred ca inca descopera ce inseamna degetelele . Suzeta a acceptat-o? Poate fi o metoda.
Insa, nepotzica mea de 4 ani nici acum nu s-a dezobisnuit de supt degetul, cu multe metode incercate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Cu Mavala Stop am reusit noi dupa ce am incercat toate celelalte metode.Se gaseste la Sensi Blu.Dupa 2 zile suptul degetului a devenit amintire.Nici acum nu-mi vine sa cred ca am scapat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

Si noi tot cu Mavala am rezolvat, dar deja era fiica-mea mare, avea 4 ani, si ramasese cu obiceiul de a-si suge degetul in somn. Si oricata bunavointa avea copilul, in somn tot nu se putea controla, normal, nu?

Nu stiu daca se recomanda si la varsta mai mica, dar stiu ca pentru noi a facut toti banii

Gea, mami de Catinca-Ruxandra

frumoasa mamei
sotul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

e destul de mititica la 5 luni...
Codrin si-a supt degetul mare cand era mai maricel..asa adormea...nu am avut ce face ca altfel nu adormea...Si l-am lasat..si l-a tinut pana pe la 1 an jumate..a renuntat singur

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Noi nu avem acesta problema si din pacate nici sfaturi.Dar ce este Mavala si cum functioneza?Ca nu imi dau seama ce poate fi de poate dezvata un copil de suptul degetului in 2 zile?

Erinn's mummy

Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Pentru a se renunta la acest obicei este o solutie speciala ii zice "Lac amar" ceva tinctura de plante f amara cu care se da copilul pe unghii si cica se renunta la obicei f repede. Binenteles ca este valabil pentru copii mai mari , se gaseste in farmacii si costa in jur de 9 euro aici, stiu ca m-a rugat o prietena din Romania sa ii cumpar eu de aici ca nu mai gasea in Cluj. La varsta de 5 luni eu zic ca nu poti sa faci nimic eventual sa ii propui suzeta

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Noi nu avem acesta problema si din pacate nici sfaturi.Dar ce este Mavala si cum functioneza?Ca nu imi dau seama ce poate fi de poate dezvata un copil de suptul degetului in 2 zile?

Erinn's mummy

Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall

Iti raspund eu care m-am chinuit 4 ani s-o dezvat de acest obicei folosind toate metodele posibile(inclusiv ardei iute).
Arata ca un lac de unghii incolor cu un gust foarte amar.Eu ii dadeam pe unghia degetului pe care-l sugea(la noi era aratatorul)noaptea, ca sa nu vada.Acest gust amar persista cateva zile,dupa care se reinnoieste.Dupa ce a vazut cum e, bineinteles ca nu l-a mai bagat in gura.
Mie nu mi-a venit sa cred cat de usor am scapat,chiar nu mai credeam sa se intample vreodata.Nu mai stiu exact daca au fost doua ,trei sau patru zile dar sticla e intreaga,nici nu zici ca am luat ceva din ea,deci s-a dezvatat imediat.
Singurul lucru de care mi-a parut rau a fost ca nu l-am gasit mai devreme,dintii din fata si i-a deformat putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

Noi am cumparat lacul asta - Mavala Stop - pentru ca incepuse sa-si roada unghiile. Nici nu mi-am inchipuit ca vom scapa si de obiceiul suptului degetului, dar uite c-a mers. Si am putut sa aplic lacul cu acordul ei pentru ca i-am zis ca daca-si roade unghiile nu va avea niciodata unghii frumoase ca ale lui mami .
Si intr-adevar, as zice ca-i cam mica sa-i aplici lacul pe unghii. Eu as lasa-o sau as incerca cu suzeta. Parerea mea.

Gea, mami de Catinca-Ruxandra

frumoasa mamei
sotul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Alex si-a descoperit degetelul pe la 4 luni, si a renuntat de bunavoie pe la 2 ani, in urma simplului dezacord exprimat al celor din jur ("nu e bine sa bagi degetelul in gura, faci buba, te doare etc").

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

e alaptata? sau papa biberon?
bebelusii au nevoie de supt. le da o stare de bine, ii relaxeaza, le alina durerile.
daca sunt alaptati, cei mai multi isi satisfac aceasta nevoie, daca nu, atunci cauta un substitut. unii suzeta, altii degetelul, paturica, jucaria preferata.
oricum, este o nevoie care trebuie satisfacuta cumva. se presupune ca fumatul, apare ca urmare a nesatisfacerii acestei nevoi in frageda pruncie.
ii poti da suzeta, e mult mai usor sa renunte la ea mai tarziu decat la deget si e si mai igienic, caci va incepe sa exploreze, va pune manuta peste tot si apoi in gurita.

alexutza mea si supt degetele (aratator si mijlociu) pana la 4 ani cand a mers la gradi. si atunci a renuntat de rusine, cu toate ca seara, la culcare le mai baga in gurita. s-a dezvatat cand i-am facut unghiile cu oja

teo e indragostit de suzi a lui. nu sta non stop cu ea, doar la culcare sau in perioada de eruptie dentara. il calmeaza, trage cu dintii de ea, o molfaie...

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput