Fetita 2 ani - 37,8 de mai mult de 6 luni
Buna ziua!
Este vorba de fetita de 2 anisori a unei f bune prietene. De mai mult de 6 luni pitica face in permanenta 37,7-37,9 (temperatura masurata rectal). parintii i-au facut toate investigatiile posibile (analize urina, samge, copro), repetate de n ori. Toate ies absolut ok, cu exceptia leucocitelor care ies mai mari, ceea ce arata o infectie in organism pe care nu o pot depista. Fetita a luat de 2 ori Augmentin. In timpul tratamentului cu acest antibiotic febra scade f f putin si, de asemenea, scade putin si nr de leucocite.
Va rog f f mult daca ati trecut prin asa ceva sau daca ne puteti sfatui ce ar trebui sa mai faca. Orice sfat este binevenit.
Va multumesc f mult.
Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 29+
Raspunsuri
iulia_b spune:
Buna!
Copiii mei au avut intotdeauna temperatura rectala peste 37 (pana-n 37.9 baiatul, pana in 38 fata) sanatosi fiind atunci cand se aflau in miscare (diverse activitati, mancat etc). Daca aveam vreun dubiu le-o masuram imediat dupa trezire sau prin somn. atunci o aveau normala (36.5-36.8). daca si in aceste momente o aveau peste 37 atunci imi ridicam semne de intrebare. daca erau in miscare ma alarmama daca depasea 37,8-37.9 la baiat si 38 la fata.
Nu stiu in ce momente face febra fetita respectiva, daca este continua sau nu, ar putea incerca sa i-o ia asa cum am zis prin somn.
Depinde si ce valoare a leucocitelor are, daca buletinul de analize are referintele pt adult sau copil, pentru ca la copii acestea sunt usor mai crescute decat la adulti. Eu stiu ca la Synevo dau valorile pentru copii.
mami_alexia spune:
Caz similar intalnit in spital in timp ce eram acolo pentru tratarea pneumoniei fetitei mele. Fetita de 2 ani si 3 luni, febra din aprilie. Scadea doar la Nurofen si daca se oprea administrarea Nurofenului, chiar sub tratament cu antibiotic, face febra. Era la a 3-a spitalizare (anterior de fiecare data a stat in spital , a facut tratament , i s-a zis ca e ok, au mers acasa si dupa 2 zile a facut din nou febra). In urma analizelor nu a iesit nici o infectie pe nicaieri, doar VSH mare, cea ce indica infectie in corp. Au stat 3 saptamani in spital, timp in care ii repetau analizele la fiecare 3-4 zile si face tratament injectabil, nu imi mai aduc aminte exact denumirea medicamentului. Dupa 2 saptamani de tratament injectabil, analize repetate + nurofen de 3 ori pe zi, au trecut-o pe antibiotic suspensie insa nu au lasat-o acasa pt a vedea ce se mai intampla. In tot acest timp nu a mai facut febra, au terminat si 5 zile de antibiotic suspensie dupa care au mai tinut-o 3 zile in spital sa vada daca nu face febra. N-a facut, analizele au iesit bune si acum sunt acasa, sanatosi, fara insa a fi depistat unde a fost infectia. Se ocupa de fetita un dr conferentiar care la un moment dat a zis ca el isi da demisia daca nu o face bine pentru ca nu reuseste sa depisteze infectia.
Parearea mea e ca necesita spitalizare si tratament intensiv.
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
ABSOLVENTE!!!!
CorinaDani spune:
Buna,
Temperatura masurata rectal intotdeauna este mai mare decat cea masurata la axila, de aceea se recomanda sa scazi 0,5 grade din valoarea temperaturii masurata rectal, dar chiar si asa, temperatura fetitei respective este peste limita normala...
Au incercat si varianta analizelor - exudat nazal si faringian ? Poate acolo se ascunde vreun pacatos de streptococ...sau pe la urechiuse...
O prietena de-a mea a trecut cu fetita ei printr-o situatie similara, stare sub-febrila pe o perioada prelungita, dupa ce fusese racita zdravan, i-a facut un prim set de analize - nimic suspect, febra continua; la un alt set de analize mai amanuntite - SOC, fetita avea leucemie, dar in stadiul incipient, au avut marele noroc sa dispuna de bani si au mers imediat cu fetita la tratament la Bruxelles, nu a fost necesara operatie de transplant de maduva. Asta se intampla acum 12-13 ani, fetita s-a recuperat complet, e perfect sanatoasa.
Asadar, fetita ar trebui sa faca un set de analize mai amanuntite, nu acestea generale, care nu sunt intodeauna relevante, depinde foarte mult si la ce laborator au fost facute, etc....
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Adriana mica spune:
Subscriu la ce a spus Iulia.
Dudu cand e trezeste are in mod normal 36.5-37.0 (masurata rectal). Spre seara insa are in mod curent 37.5 - 37.9. Ba chiar am amanat cam cu 6 luni un vaccin, din cauza acestui fapt (medicul pediatru venea seara, nu a acceptat sa ii faca daca facea peste 37.5). Poate fi ceva constitutional, noua asa ne-a spus.
Daca dimineata la trezire are peste 37.2, este posibil sa aiba o viroza.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
sanziana72 spune:
Temperatura rectala e normala pana la 37.5. Deci ea depaseste cu destul de putin .
Problema ar fi mai mult leucocitele.
De ce a luat de doua ori acelasi antibiotic? Chiar daca e un antibiotic cu spectru larg, poate ca bacteriile pe care le are ea nu reactioneaza la el. Ar fi trebuit sa incerce si alt antibiotic.
Dintisorii i-au verificat? Pot aparea carii si la varsta asta.
Plamanii sunt ok? Pneumonia da subfebrilitate, dar dureaza de prea mult timp.
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
spic de grau spune:
Medicul ne-a spus tot timpul ca rectal - e normal pana la 38.
Superior la 38 incepi sa iti faci probleme.
Idem daca o iei in ureche.
"La température peut varier dans la journée, même chez les enfants en bonne santé. Bon nombre de médecins parlent de fièvre lorsque la température dépasse 37,8°C (100°F) par la bouche ou 38,0°C (101°F) par le rectum ou lorsque la température axillaire (mesurée sous l'aisselle) dépasse 37,2°C (99°F) (la température mesurée dans l'oreille n'est pas précise chez les enfants de moins de 6 mois et n'est souvent pas recommandée chez les enfants de moins d'un an ou 2 ans)."
Adica:
Temperatura poate varia in timpul zilei, chiar si la un copil sanatos. Majoritatea medicilor vorbesc de FEBRA atunci cand temperatura depaseste:
37.8°C in gura
38°C in poponeatza
37.2° la subrat.
Temperatura nu se ia in ureche la copii mai mici de 2 ani.
http://www.cfpc.ca/French/cfpc/programs/patient%20education/fever%20children/default.asp
Roxxy80 spune:
Mamicilor, va multumesc din suflet pt sfaturi, exemplele date . Ii voi da prietenei mele sa citeasca tot ce mi-ati scris.
Dorsilia, o sa intreb si despre probele inflamatorii si va scriu.
Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 29+
floric_ea spune:
un idr i-au facut copilului? starea de subfebrilitate se mai asociaza uneori cu probleme pulmonare.
banuiesc ca ar mai fi ceva analize care se pot face - imunograma,,,un pediatru cu experienta(de preferat care lucreaza si intr-un spital de pediatrie) ar putea recomanda mai multe.