2 surori - pat dublu sau 2 simple?

2 surori - pat dublu sau 2 simple? | Autor: Trinity

Link direct la acest mesaj

Poate e o intrebare cam tampa , poate nu.

Eu am dilema asta si chiar am nevoie de sfaturi. Poate de la mamici in aceeasi situatie, poate nu

Am 2 fete: una 4,6 cealalta 1,1 ani.

Cea mare doarme in pat gen adolescent de multa vreme. Adoarme seara doar daca sta cineva langa ea sa ii citeasca o poveste. Doar daca viseaza urat se trezeste si ne cheama sau mai vine la noi.

Cea mica a dormit in patutul ei o perioada, insa de cand am fost internata in spital cu ea, doarme cu mine. Si tot de atunci se rostogoleste noaptea in pat de nu mai suporta patutul de bebe. Adoarme seara numai la tzitzi . Si daca e si noaptea la dispozitie cand are ea chef, e perfect .

Si pentru ca asa nu mai pot sa o duc, m-am gandit sa o trec si pe ea in pat de copil mare.
Loc avem pentru oricare fel de pat, deci nu e o problema.
Voi ce recomandati (in ideea ca vor imparti aceeasi camera o perioada destul de lunga de timp, nu avem deocamdata alta varianta): pat mare, dublu, in care sa doarma amandoua, sau 2 paturi ''single''.

Sper ca nu v-am exasperat cu asta, dar chiar ma roade!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Si eu tot 2 fetite am, 3 si 4 ani, si dorm in pat dublu.
Initial aveam aceeasi dilema ca si tine, dar mi-am dat seama ca oricum se vor duce una in patul celelalte, ca sa doarma impreuna, asa ca 2 patuturi nu faceau decat sa incurce si sa ocupe spatiu.

Le-am luat un pat dublu si dorm asa.

Si ale mele adorm numai daca stam cu ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Eu am baietel de 6 ani si fetita de doi. Dorm impreuna in pat dublu. Ma tot gandeam sa le cumpar pat etajat dat domnisoara nu vrea sa doarma singura. Se inteleg foarte bine asa ca o sa mai doarma cel putin un an in acelasi pat.

Edit sa spun ca nici ai mei nu dorm fara poveste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bAly spune:

Si ale mele dorm impreuna, asta dupa ce pin pe la 2 ani jumate au dormit in camere separate. Dupa. cea mica nu a mai vrut sa doarma singura si a gasit-o pe sor-sa disponibila sa o accepte in patul ei.

Vine Surpriza

Alina 7+, mamica de 2 fetite, Andreea (27 iulie 2002) si Laura (5 august 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Daca cea mica ar fi mai mare as spune si eu pat dublu. Dar asa mi se pare destul de primejdios sa pui impreuna un bebe de 1 an cu un copil mic de 4 ani. Se mai rostogolesc, mai dau din picioare, din maini...eu as lasa pe cea mare in pace si as lua un pat de copil cu opritor pentru cea mica. Cand mai cresc...mai vedeti

Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ontica Camelia spune:

Buna!
Si eu am 2 mandre, dar din momentul in care micuta ( acum are 1,10) nu a mai vrut in patutz ne/am hotarat sa le facem paturi separate. Cum spatiul in camera lor este destul de redus, tati al nostru a "mesterit" aceste paturi suprapuse.
Paturi in genul acesta am vazut in catalogul de la Ikea. Sincer, noi avand "mana lucru" a sotului am iesit in jur de 1200 ron, acolo sunt mai...piperate , ca de, este magazin.

Bazar pentru Mihaita

--------------------------------------------

Bazar pentru Bogdan

1 , 2, 3
www.dropshots.com/day.php?userid=173213&cdate=20070416" target="_blank">filme cu noi

Camelia cu Alexandra -Elena (27 feb 2004) & Tedora Lucia (5 aug 2007)

www.youtube.com/watch?v=IEL5RoD_xZc&NR=1" target="_blank">Tudor Gheorghe - Dorul calator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Ai mei cand ii pun in pat dublu impreuna numai de dormit nu au chef .. .incep sa se gadile, sa isi bage degetele in oki reciproc, apoi mie cand le citesc povestea, si uite asa trece mai bine de o ora pana reusesc sa ii culc . Cel mare are 5.5 ani si cel mic 1.5 ani. Dar sunt si super simpatici cand se scoala si se pupa si se joaca impreuna ... asa ca nu stiu ce sa iti zic, fiecare varianta are avantajele/dezavantajele ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Ia doua paturi simple si apoi uneste-le daca vor sa doarma impreuna.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gargoyle spune:

Ca propietara de 1 bucata sora cu care am impartit camera 18 ani, te sfatuiesc sa iei paturi separate, sunt super si cele suprapuse.

Mami de pisicuta (28.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Trinity spune:

Uau, nici nu stiu ce sa mai zic.

Initial si eu ma gandisem la 2 simple si sa le unesc cand e nevoie , dar apoi m-am gandit cat de frumos ar fi sa doarma ele, sa se jughineasca acolo, eu nu am sora/frate si cand ma uit asa la ele ma ia nostalgia.

E adevarat ca e prea mica la 1 an si pot fi accidente, insa pentru inceput m-am gandit sa pun intre ele o perna-sul pe care o am de cand eram gravida. E suficient de mare si umflata ca sa le impiedice sa se suie una peste alta.

Patul suprapus imi place mult, ii place si celei mari, care zice ca vrea sa doarma sus, dar ce te faci ca ea vrea sa stai langa ea cand ii citesti povestea :)

Camelia, uite ca desi stiam modelul asta de pat, chiar nu mi-a trecut prin minte ca ar fi o varianta.

Va multumesc mult de tot pentru raspunsuri, sper sa luam o decizie curand

Mergi la inceput