Salina??
Buna,
Fetita mea (4 ani si 3 luni) de la intrarea in colectivitate a tot tinut-o dintr-o viroza intra-alta. La cateva dintre virozele alea pediatrei i s-a parut ca aude un wheezing. Am ajuns si la alergolog care mi-a zis ca, in cazul ei se gandeste la o hiperactivitate bronsica, (cauzata de virozele luate una dupa cealalta). IgE-ul total i-a iesit normal. La testele cutanate a iesit rezultatul slab pozitiv la polen si iarba de gazon (mi-a spus ca rezultatul asta slab pozitiv ar fi si din cauza ca am facut testarile in perioada "polenului" si ar fi bine sa i le repet in februarie sa fiu sigura daca are vreo "urma" de alergie sau nu). La acarieni, praf, par de animale a iesit negativ.
Ne-am hotarat sa mergem peste cateva zile, pentru o saptamana la Praid la salina. De ieri a inceput sa tuseasca iarasi....habar n-am daca se aude sau nu wheezing-ul iarasi...ce-i drept eu nu mi-am dat seama la nicio raceala, doar pediatrul il identifica dupa ce o asculta cu stetoscopul. Ea de obicei, chiar in plina viroza nu tuseste foarte mult (maxim de 20-25 ori pe zi), noaptea se odihneste perfect (nu tuseste chiar deloc). Nu stiu ce sa fac: pot merge cu ea la salina si acum in episod acut? Sau trebuie sa fie perfect sanatoasa cand intra acolo? O sa merg si la pediatru sa o asculte, dar vroiam sa va intreb parerea voastra....mai ales ca pediatrul la mai toate intrebarile legate de salina ma sfatuieste sa vorbesc cu medicul de acolo.
Va multumesc,
Ana
Raspunsuri
monu spune:
Buna,
eu am 2 fetite, si ambele iau singulair si avem probleme cu ele de 4 ani si 2 ani. cea mica e mai rau si face crize puternice de wheezing.
Cand e racita eu nu as duce-o la salina. caile respiratorii ar putea fi iritate de sarea din aer. noi am intrebat dr daca le putem duce si in toamna anului trecut ni s-a interzis categoric. acum, alt dr care ne-a pus bebelusa pe picioare cu crizele de astm ne-a zis ca am putea merge dar... sa ne asteptam sa tuseasca. aerul salin sa le declanseze mucii si implicit tuse ceea ce la noi ar duce la mari probleme. in esenta noi am renuntat la idee si avem in casa aparatul salin. la toamna ne gandim sa le ducem la govora care se pare e pt probelem de acest gen.
dvs ca mama va stiti mai bine copilul si vedeti cum e mai bine pentru el.
multa santate la copilas.
emilia_m spune:
Poti s-o duci la Praid in vacanta, dar nu intra cu ea in Salina decat daca iti da ok medicul. In bazinul cu apa sarata se poate balaci linistita ca nu are ce sa pateasca. E dragut la Praid, am fost si eu.
Dar si la Slanic Prahova mi-a placut.