Cat de tare doare eruptia si daca e normal
buna!
fetitei mele ii creste unul dintre molarii din spate, are 2 ani jumate, de fapt doar unul dintre ei a strapuns cu o muchie gingia, gingia in jur e rosie si umflata si se plange intruna ca o doare, transpira- ceea ce nu-i e caracteristic, mai bine zis naduseste de durere, nu plange insa se vede ca sufera si e extrem de distrasa de dyrere cred, pt ca se impiedica intruna, pare si obosita, indispusa....mananca numai cereale instant amestecate cu fructe pasirate si lapte cu paiul sau cu biberonul, mancarea de pranz o mananca in cantitati infime pasirata, nu mai rontaie nimic desi intentii tot are, pt ca orice incearca sa rontaie o doare, inclusiv rosia, o ustura, de restul chestiilor nu mai zic, nu mai poate roade mar, deci nimic din cauza durerii... ma inteb daca e totusi normal sa o doara asa cum o doare, si de ce D-zeu dureaza asa mult eruptia ? ei toti dintii i-au iesit greu dar molarii astia sunt de departe cei care o necajesc cel mai rau
Pot face ceva? sa merg la stomatolog oare sa vada daca e ok? ce sa sa fac sa o ajut, daca exista ceva...
merci mult
lia
Raspunsuri
szivarvany spune:
Lia, eu as merge si la doc, sa ma linistesc si daca gasesti, o poti unge pe gingie cu Orajel, e usor anestezic si e special pt bbi pt perioada de eruptie dentara.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
ingridnen spune:
Cand i-au iesti dintisorii lui Cristi la 2,5 ani era jale mare... se trezea noaptea plangand si spunea "dintii, dintii"... si pe deasupra a mai facut si o amigdalita cu febra mare. A fost o perioada tare grea.. si chiar inainte sa plecam in concediu.
I-am dat Nurofen, Peritol, local gel din acela... nu prea l-au ajutat.
Ingrid si Cristi 6 ani
Alex@Sara spune:
Noi nu am avut pb prea mari la iesitul dintilor/maselutelor,dar sora mea din germania a tras-o cu nepotelul 3 saptamani cand i-au iesit 2 maselute.Nu putea manca decat pasat 2-3 lingurite,lichide cu paiul,etc.Au fost si la stomatolog si au zis ca nu-i pot face nimic fiind atat de mic,si ca o sa treaca.El avea pe atunci 2 ani si 10 luni,a slabit vreo 2 kg,au venit apoi in concediu in Romania si zici ca era somalez saracutul,dar si dupa ce i-au erupt a reanceput sa pape ff bine si a recuperat binisor.Asa sunt unii copii,le ies mai greu dintisorii/maselutele si trebuie sa sufere >Unii dr zic ca ce dureri au copiii cand le erup dintisorii,un om mare nu le-ar putea suporta.
Pt curajoasa care nu plange,si sa iasa cat mai repede incapatanatii de molari.
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008
33sapt+
Dorsilia spune:
oh, deci nu prea am de ales...am sunat pediatra si i-a dat ceva homeopat, calcarea fosforica in dilutie 10, sa ia pana i se amelioreaza simptomele de durere, de 3 ori pe zi, nu am ce altceva sa ii fac, calgelul nu o ajuta nici macar un pic, sunt bani dati in vant, deci chiar nici un efect, plus ca nu suporta sa o tot frec in gura cu varful degetului. Obrazul e rosu, se tine cu mana de obraz, e in continuare maraita dar am impresia ca isi controleaza starea neplacuta, nu se lasa prada durerii chiar, desi o vad uneori cu lacrimi in ochi si-i tremura barbia, prefera sa-mi spuna ca "nu ma doale asa tale"....
Dorsilia spune:
Daria- Orajel e ceva ce se gaseste asa mai greu? ca nu am gasit in vreo 3 farmacii unde am intrebat...
si da, ma rog sin suflet ca sa treaca peste eruptia asta de molari fara alte complicatii, as vrea sa ii duc putin la mare dar asa....ma tem parca sa plec ca nu stiu cum e cu imunitatea in perioada asta
CorinaDani spune:
Buna,
Nu mai stiu unde citisem (cred ca Dr. Spock), dar in cazul eruptiilor dentare foarte dureroase si prelungite, stomatologul pediatru poate practica o mica incizie in gingie, ajutand astfel "eliberarea" dintelui-problema.
Spui ca molarul deja a strapuns gingia...cred ca un stomatolog priceput ar putea sa-i usureze suferinta in doar cateva minute...ar fi bine sa mergi la un dentist ptr copii...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
carmen77 spune:
Dorsilia, Oragel e ff bun, insa nu stiu daca il gasesti in Romania . Pentru durere poti sa ii dai Nurofen, Panadol sau chestii de genul asta, doar in cazuri extreme. Uite aici lista cu produse Oragel: http://www.orajel.com/products/baby/teething.htm . Sotul meu vine in Romania pe 4 iulie, ar putea sa iti ia daca nu faci rost pana atunci, si ti-l pun eu la posta, insa cred ca ti-e destul de urgent. micuta sa treaca durerea.
mirciulix spune:
ati luat in calcul si posibilitatea unei gingivite-stomatite? zic si eu, stiu ca sunt foarte dureroase...
ang3lt0uch spune:
Cand i-au iesit adrianei primele masele...s-a chinuit o luna jumatate la ele...cele de sus au isit decat jumatate, iar celelat colt la ambele crestea in gingie...Va dati seama ca se foia dupa 20 de cand adormea, pana dimineata.Avea un an si 6 luni aproape. Plangea cate o secunda prin somn la cel mult juma de ora. Si la fel, mancat nimic...Insa ce a slabit a pus f rpd dupa, caci a muncat vro 2 luni neobisnuit de mult, din pacate nu a durat treaba si a revenit la vechile obiceiuri cu mancatul...cat de cat. Caninii vad ca au fost mai simplii...dar mai e unu de iesit si ultimele 4 masele...
Nu cred ca ai cu ce sa ajuti...poate dentistul sau Peritol cum recomanda unii medici. Insa dupa parerea mea e doar un somnifer...eu nu i-as da.
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic