Furazolidon la copil de 1.5 ani - ati dat?
Baietelul meu Marc (1.5 ani) face de 2-3 zile multe scaune (5-6) pe zi, in prima jumate a zilei sunt legate, seara sunt deja apoase, intra in pampers. Cred ca ii ies si ceva dinti ca are gingiile umflate. Intrebarea e ... mama mea insista sa ii dau Furazolidon ... eu i-am dat Smecta, dar mare efect nu a avut. Am citit prospectul de la Furazolidon, si din ce am dedus eu, nu e contraindicat decat pentru sugarii mai mici de 1 luna ... insa, am eu retinerile mele. A folosit cineva Furazolidon pentru copii asa mici ca al meu? Aveti alte recomandari in afara de Furazolidon?
Multumesc anticipat
Raspunsuri
CRIXIA spune:
Nu, eu nu ma folosit decat Smecta sau Biotics, nu in acelasi timp. Daca nu-i place gustul de Smecta poti schimba pe Biotics, sunt tot asa, pliculete.
Debribat-ul mai regleaza tranzitul intestinal.
Cri mami de Ale ( 2003) & +29 sapt
AYSHA 2 spune:
eu am dat la indicatia medicului, i-a facut bine, nu a avut efecte neplacute
sunt cam multe scaune pentru eruptie dentara
da-i regim+ceai de menta neindulcit in loc de apa
karra80 spune:
da dar sa fie de 25mg si jumate de pastilutza o data....de 3 ori pe zi asa i-am dat eu si in 2 zile a fost ok.
A mea nu accepta smecta.
nrl spune:
Si eu i-am dat lui Andrei, tot la indicatia medicului, 25 mg de 3 ori pe zi
Nicoleta mami de Andrei (08.12.2007)l
http://community.webshots.com/user/nicoletarl
http://formular.stirileprotv.ro/
puisorul spune:
Eu nu i-as da fara o prescriptie medicala. Incearca mai intai cu regimul. Daca ii dai lapte praf inlocuieste-l cu lapte praf delactozat, ceai de menta, zeama de orez, banana, paine prajita, fara zahar, si Biotics pt refacerea florei intestinale.
Multa sanatate
Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Sebi are nevoie de voi!!!
Cum se topesc kilogramele
nona_denis spune:
Eu i-am dat lui Denis cand avea vreo 10 sau 11 luni la indicatia medicului (dupa ce incercasem regim, smecta - fara vreun rezultat).
Ii pisam pastiluta ( nu mai stiu cat din pastila) si-i dadeam si 2 picaturi de metoclopramid pentru ca varsa pastiluta.
Ajutati-l pe Mihaita:
http://paul-mihaita.blogspot.com
Teledon pentru Mihaita reteaua Romtelecom:
0 900 900 320- pt 10 euro
0 900 900 325- pt 5 euro
carmen77 spune:
Multumesc de raspunsuri. Am sa merg sa cumpar Biotics sa vedem poate reactioneaza mai bine la el, daca nu, maine ii voi da Furazolidon 25 mg de 3 ori pe zi. Si mie mi se par multe scaune pentru eruptie dentara, si nici nu manca mai nimic .... o bucata de mar, un biscuite, un colt de paine si in rest lapte la greu. O sa ii iau lapte special pt diaree si il trec un pic la regim. Cu ceaiul nu am succes, nu i-am dat pana acum niciodata si nu il accepta sub nici o forma.
witeflower spune:
Si mai poate ajuta Debridat sau Ecoflorina, dar tot cred ca ar trebui mers la un medic, si ca sa vada deaca nu e vreo problema mai serioasa si ca sa stabileasca corect cantitatile in fct de greutatea copilului.
adina79 spune:
Buna!
Cel mai bine ar fi sa-l vada si un medic. In functie si de aspectul scaunelor, daca s-a deshidratat cumva intre timp, acesta iti va recomanda un anumit tratament. Si eu i-am dat copilului furazolidon cand avea cam 1 an, alaturi de regim alimentar, smecta si debridat. Bioticsul reface flora intestinala insa nu opreste scaunele diareice luat de unul singur.
Multa sanatate!