fetita mea de 5.5 ani acuza dureri de buric
hy am o fetita de 5 ani jumatate si de ceva timp acuza durere de buric
de multe ori o atingeam fara sa vreau cand o imbracam sau o desbracam si se ferea,nici la baita nu ma lasa sa o ating , am intrebat-o daca o doare si mi-a spus ca nu pt ca este o fire care nu spune daca o doare ceva chiar daca numai poate de durere.Nu stiu ce poate sa insemne asta ,imi este frica ,daca poate sa ma lamureasca cineva....multumesc
Raspunsuri
Tisina spune:
Eu as duce-o la un pediatru. Sau macar as suna la unul sa imi spuna daca are idee ce se intampla.
EllaX spune:
Pe mine ma durea buricul (atunci cand ma intindeam sau cand stateam pe burta, nu cand il atingeam) cand faceam cistite.
Mai poate sa doara buricul, chiar si la atingere, in hernii ombilicale (de buric) sau in cele abdominale vecine cu buricul.
Mai poate durea buricul (sau in jurul lui) cand debuteaza o apendicita.
Pot fi dureri si in parazitoze intestinale.
A, si se mai poate sa fie o "buba" (ceva inflamat) chiar la/in buric, se mai intampla.
Astea imi vin mie in minte, acum.
Se poate, la fel de bine, sa nu fie nimic rau. Eu, in locul tau, mi-as duce fata la pediatru, macar pentru niste analize de sange, urina, scaun si o ecografie abdominala. Macar sa stiu ca m-am ingrijorat degeaba.
EllaX cu Ana (30 iunie 2006)
yula94 spune:
problema este ca suntem plecati din tara acu o luna am adus si fetita...si inca nu au iesit si actele ei poate in 2 3 sapt ii ies.si dupa aia o sa mergem la doctor pt ca e foarte scump sa mergi la medic in strainatatema gandesc ca poate chiar nu o doare poate ca simte altceva.....asa cum mi-a zis si ea..ca nu o doare ca simte ceva da nu stie cum sa-mi explice....dar pe de alta parte stiu ca ea nu imi spune niciodata ca o doare ceva nici cand o intreb....nu stiu ce sa mai zic oricum multumesc pt sfaturi....
ioanadara spune:
Eu cred ca in orice tara a-ti fi voi acum, trebuie sa existe un serviciu medical gratuit al statului pentru copii.Chiar si pentru cei ai caror parinti nu sunt asigurati sau nu au acte intara respectiva.Intreaba eventual fetele care locuiesc deja de mai mult timp acolo si scriu aici pe DC si mergi totusi la un control pentru a te linisti.Succes.
marius spune:
Eu cred ca trebuie sa mergeti la medic. Pot sa fie probleme care se rezolva mult mai greu si intradevar costisitor daca nu sunt rezolvate la timp. Asta daca este vorba de durere la simpla atingere. Daca este vorba de o durere disipata, vaga, disconfort tot trebuie rezolvat. Chestia cu o sa mai vedem ca este scump sau poate trece NU este o rezolvare.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
NicoletaB spune:
sora mea cand era copil acuza astfel de dureri, acu vreo 15 ani, cand avea vreo 6 ani
s-a plimbat mama cu ea pe la nspe doctorii, si fiecare in parte spunea ca minte, caci analizele standard erau bune
ajunsese pediatru sa nu o mai primeasca facandu-i trimitere la psihiatrie ca cica se masturba si de la aia acuza dureri
ce o fi avand.... cu prefectura
mama a refuzat aberatiile pediatrei si pana la urma a ajuns la budimex ( spital specializat pt copii) si au descoperit ca de fapt avea viermi intestinali uriasi ( nu stiu neamu', specia si rasa)
iau dat niste pastilute care sa-i omoare si sa-i elimine cand face caca
dupa 2 luni de tratament a scapat de viermi si de dureri
danat spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioanadara Eu cred ca in orice tara a-ti fi voi acum, trebuie sa existe un serviciu medical gratuit al statului pentru copii.Chiar si pentru cei ai caror parinti nu sunt asigurati sau nu au acte intara respectiva.Intreaba eventual fetele care locuiesc deja de mai mult timp acolo si scriu aici pe DC si mergi totusi la un control pentru a te linisti.Succes. |
Nu exista in orice tara!
Trebuie sa ai asigurare de sanatate. Daca nu, ura si la gara!
Pentru cetatenii straini care nu sunt inca asigurati, ar putea merge o asigurare de sanatate ca cele pt calatorie, pe o perioada anume. Insa inteleg ca nu aveti nici asa ceva.
Si da, intr-adevar, o consultatie este cca 100 euro (aici la Viena).
Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hobby
www.youtube.com/watch?v=8-3jf3Vj850" target="_blank">Melodia mea de azi :-)
yula94 spune:
in urma cu vreo saptamana,cand i-am facut dus fetitei mi-a spus sa o clatesc repede cu apa ca ii intrase samponel la buric si o ustura.am fost la doctor ieri cu ea , sa vad ce are pentru ca eram ingrijorata,si m-i s-a spus ca nu are nimic ca e putin iritata,si i-a pus un pansament cu putina crema si ca o sa-i treacaCand am ajuns acasa a baut fetita putina apa si mi-a spus ca simte rece la buric cand bea...oare sa nu fie nimic,asa cum a spus doctorul?