Schimbare de comportament

Schimbare de comportament | Autor: kid

Link direct la acest mesaj

De aproape o luna, juniorul meu (2 ani) a inceput sa arunce cu nisip in copii la locul de joaca. La inceput i-am explicat cum ne jucam cu jucariile de nisip, cum se fac formele, cum punem nisipul in galeata, se joaca putin, apoi incepe sa arunce iar cu nisip. I-am spus ca nu e voie, ca loveste copii si plang, dar nu a functionat, am incercat sa-i distrag atentia cu altceva, dar nu vrea. I se pare foarte distractiv sa arunce cu nisip dupa copii, porumbei, caini.

Va rog sa-mi dati niste idei, cum sa procedez sa nu mai arunce cu nisip?

de

Bazar pentru Sonia, Andrei, Mihaita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

hmmmm, complicat.

Sa-i faci si tu la fel nu merge, in sit asta ar fi o metoda prea cruda.
Poate sa plecati din parc de cate ori face. El intelege cand ceva este interzis? Daca in general intelege si-si asuma regulile stabilite, probabil ca o va intelege si pe asta.
Sau poate sa il lasi sa arunce din cand in cand, daca tot ii place, dar strict numai cand ii dai tu voie, intr-o zona unde nu loveste nici un copil. Adica ok, te distrezi cu chestia asta pt ca iti place asa de mult, dar evem grija sa nu ii deranjam pe altii.

Succes, alte idei nu mai am, poate vin fetele cu sugestii.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Eu o scoteam din park in urgenta cand facea asa ceva ,pe drum ii explicam de ce am plecat si ca sunt suparata pe ea,deasemeni ii explicam ca ceilalti copii nu vor dori sa se joace cu ea la gradinita daca arunca cu nisip.

La noi a mers, incearca si tu,dar nu-l certa in fata celorlalti copii

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Parerea mea e sa il inlaturi de la locul de joaca cu nisip cand face asa explicandu-i scurt pe intelesul lui ca nu e frumos. Dupa cateva episoade in care il iei de acolo de cate ori arunca cu nisip sunt convinsa ca va inceta.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Multumesc pentru raspunsuri.
De cand a inceput sa arunce si nu a vrut sa accepte ca nu se arunca cu nisip l-am luat de la locul de joaca si am plecat. In urlete, de ne-a stiut tot parcul, ca el vrea la copii. Si i-am spus ca s-au suparat copii ca a aruncat cu nisip in ei si de asta plecam, dar nu cred ca a inteles.
Nu am incercat sa dau si eu cu nisip, ma gandesc ca fie ar urla daca l-ar deranja, fie ar lua-o ca un joc si atunci n-as rezolva nimic.
Si inca nu cred ca ar intelege cand are voie sa faca si cand nu are voie sa faca ceva. Am aruncat intr-o zi cu pietricele in apa, apoi cand am plecat de langa apa, a inceput sa arunce cu pietre peste tot.

de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

La 2 ani ar trebui sa mearga (dar trebuie in acelasi timp blandete, calm si fermitate)- sa-i spui inca dinainte de a-l duce la nisip ca nu e voie (nu ca nu e frumos - pt. el asta inca nu are inteles). Si ca daca mai arunca nisip veti pleca de-acolo.
Daca ai facut deja asta de cateva ori, el stie ca nu e ceva placut si va incerca sa evite. Cu conditia ca daca totusi arunca, sa-l iei neaparat de acolo. Chiar daca urla.
Apoi incerci sa-i distragi atentia spre altceva interesant pt varsta lui.
Si poti reveni la nisip dupa o vreme (sa zicem 30 min), cu aceeasi poezie.

Pe de alta parte, copilul vrea sa se distreze, nu sa faca ceva rau. Asa ca poti incerca sa-l atragi si spre alte distractii ale parcului, sa nu mai fie nisipul singurul loc atractiv.

De asemenea, cand sunteti la nisip, incearca sa stai jos, langa el si sa te joci realmente cu el, aratandu-i tot felul de lucruri interesante ce se pot face cu nisipul ( de ex - "torturi" - nu cu galetuta, ci cu pahare mai mici, sa faceti repede si multe; apoi le puteti taia cu lopatica, nivela cu buldozerul, cu palma... Puteti "ascunde" obiecte in nisip, apoi sa le descoperiti si sa se bucure cand le gaseste; puteti face impreuna forme diferite, cu formele de nisip; puteti calca si lasa urme in nisip; sau lasati ume cu rotile unei masini mai mari - orice activitate care nu presupune aruncarea nisipului).Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

witeflower Multumesc pentru idei. Am incercat sa-i distrag atentia cu alte activitati si oricum stau langa el tot timpul, dar se plictiseste repede de ceea ce ii arat eu si cum prinde nisip in mana/lopatica/galeata incepe sa il arunce.
Pana acum nu am incercat sa revin la locul de joaca dupa o perioada scurta, l-am luat si am plecat spre casa, cu explicatiile de rigoare. Voi aplica si aceasta metoda, sper sa dea rezultate, in curand va merge la gradinita si sper sa uite de aceasta metoda de distractie.

de

Mergi la inceput