BB alaptat, nu vrea diversificat

BB alaptat, nu vrea diversificat | Autor: magghyc

Link direct la acest mesaj

Am o domnisoara de 9 luni – SARAH, cuminte foc, alapatata exclusiv pana acum 3 luni…problema e ca nu e deloc fericita cu diversificarea.
NU vrea sa incerce nimik nou de mancare, cand vede o lingurita incepe sa sufle ca sa se asigure ca nu-i ajunge continutul in gurita. Daca ii ajunge in gura, il scuipa, ca la concurs , adica jumatate de bucatarie e stropita cu mancare.
Pe mine personal ma distreaza cata preocupare pune in a nu manca, am si filmat-o, e clar ca pt ea asta nu e masa, ci distractie. Oricat ar fi de rupta de foame, nu mananca, prefera sa bea apa, asta daca nu primeste san, evident. Singurul compromis pe care il face , atunci cand nu mananca multa vreme si totusi nu primeste san, este sa roada un biscuite tare. (din aceia de bebelusi).
Eu ma bucur tare ca alaptez, ca ii place sa suga si ca plange de bucurie cand o pun la san , dar ma streseaza deja triada bunica-doctor-bunica ca e slaba si nu ia in greutate. (are 7200 g si 69 cm la 9 luni, s-a nascut cu 3550g).
Ma intereseaza daca ati avut astfel de etape cu picii vostri si daca au ramas la fel de nemancaciosi si la varsta mai mari.
(de ce nu o semana cu mine, ca eu mananc de rup...)

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Da, si eu am avut cu ultimul. Eu as face o pauza, daca as fi in locul tau, de o saptamana, sa vad daca se simte ok. Cred ca in mometul cand sunt pregatiti pentru diversificare te lasa sa stii.
Scoate tot, si lasa doar san si apa.
A mea fetita era si ea ff slaba, avea aproape 9 kg la 1 an, nascuta la 3700.
Dupa 1 an jumate-2 si-a revenit, fara sa fac nimic special, doar ca am lasat-o in pace, si i-am dat cat a vrut, o lingurita, 2, 3.. e destul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Io am avutL-am alaptat pe STEFAN pana la 1 an si 8 luni cand s-a intarcat.Pana atunci prefera sanul si manca ca o vrabiuta.Dupa ce nu a mai supt a inceput sa manance foarte bine si detoate.Bineinteles ca acum au si ei p[erioade cand sunt ori foarte mancaciosi ori mofturosi
Am inceput diversificarea la 6 luni insa nu a fost chip sa-i dau sa manance ceva pana la 8 cand a inceput sa mai accepte cateceva.Dupa aceasta varsta am crezut ca incet incet o sa fie bine,dar a fot la fel.Mofturos si trebuia sa plec deacasa sa manance si el ceva.Ream asa de nervoasa si suparata ca auzeam ca toti copii mananca orice si al meu...................

Sfatul meu este NU S-o INTARCI ci sa ai rabdare.Este om si de mancat o sa manance in mod cert.Asa este dragostea asta mare pentru san insa totul este trecator iar efortul alaptatului asigura o viata mai buna pentru copii care prefere sanul si care dupa parerea mea sunt privilegiati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Si eu am o mofturoasa mica...e inca alaptata la san (are 1 an si jumatate) si abia papa foarte putin, cateva lingurite de supa sau un biscuitel de ovaz, o jumatate de iaur intr-o zi intreaga. Cu fructele sta foarte prost, din pacate, nici macr sucul nu-l bea. Are 9 kg acum, dar de la un an si pana acum n-a pus mai mult de 500 grame.
Inca nu reuesc s-o intarc,e innebunita dupa tzatzi nu o pot pacali cu nimic.
Intr-adevar rabdare, rabdare, dar e frustrant sa vezi ca nu mananca puiul si sa arunci muuuulta multa mancare (sau s-o pape tati daca e acasa).
Doxinu, tu cum ai reusit sa-l intarci pe flacaul tau?

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)
Poze Maria Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Citat:
citat din mesajul lui creem
.
Doxinu, tu cum ai reusit sa-l intarci pe flacaul tau?

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)
Poze Maria Sofia

Nu imi pot asuma acest merit.A facut rosu in gat (pentru 1 data) si de cate ori sugea,de la febra varsa tot.El a inteles ca de la san varsa si nu l-a mai vrut.Cea care s-a chinuit am fost io 12 zile groznice cu tot cu Dostinex(8 pastile nu 2),insa am scapat dupa aceste zile.
STEFAN si acum imi desface sutienul si imi pupa sanii,mi-i miroase zi zice:lapte,nu mai e"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

multumesc de mesaje.
s-a cam speriat sotul cand i-am spus cat ati alaptat voi...
el spera ca la 1 an, gata, o intarc...
ati avut vreo problema cu bb din cauza ca manca mai mult lapte...ma refer nivel de vitamine etc.
E singurul aspect care ma preocupa, in rest m-am decis sa o las in pace.
mi se pare buna ideea sa incerc cateva zile sa o alaptez exclusiv. poate asa va fi mai curioasa sa incerce ceva nou, acum e complet dezinteresata.

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Fetita mea mananca nu mult, dar diversificat si suficient. Cand nu vrea sa manance sar cu sanul. Si ea e fotomodel, are 9600 gr la un an si trei luni. I-am facut analizele, pe la un an si doua luni, cam din acelasi principiu: copil mai mult alaptat, fara suplimente de nici un fel, gen calciu, fier. Si analizele au fost perfecte. Deci poti sa o alaptezi in continuare fara probleme.

Nici cerealele nu ii plac? Sau acum poate incerci cu fructele care apar. Chiar azi i-am dat cirese si i-au placut foarte tare.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

A mea are 18 luni, este alaptata inca, acum nu mai este nici pe departe o mofturoasa, baga ca sparta dar pana la 11 luni, mi-a facut creierii praf.
Pana la 9 luni a mers foarte prost cu diversificarea, scuipa, arunca cu mancarea, lua cateva lingurite cu mari pacaleli, apoi a inceput sa mai accepte cate ceva, dar avea preferinte.
La 10 luni a facut prima criza de personalitate, a refuzat brusc lingurita cu mancare. In disperare de cauza i-am oferit, pe tavita de la scaunul ei, bucati de legume fierte, bucati de fructe, si spre surprinderea mea a acceptat sa manance, singura, fara ajutorul meu, desi cu o saptamana inainte manca pasat f fin si se ineca la cea mai mica bucatica. Faza asta cu autohranirea a tinut vreo 2 sapt, la inceput eram ingrozita, se ineca cu mancarea, nu-si nimerea gura prea des, dar m-am relaxat cand am vazut ca nici nu pateste nimic, nici nu slabeste.
Relaxata am ramas si in zilele noastre, fata a inceput sa manance bine, am acceptat si sa murdareasca din cap pana in picioare cu ciorba in incercarea incapatanata de a manca singura, si sa manance o luna de zile numai cu Pocoyo pus pe youtube.
Sfatul meu, relax, masa sa fie un prilej de liniste si bucurie, daca esti tensionata, te simte. Stati cat de des se poate, la masa, in familie, a mea tare se bucura cand mancam toti trei.
Vezi ca exista pe net o chestie numite safe-feeder, un inel cu sita in care poti pune bucatele de fructe moi, si bebe sa manance singur, se murdareste teribil, dar e vara, il lasi la pielea goala si gata distractia. E destul de scump dar merita incercat, noi l-am folosit cu succes

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

eu am avut prb cu fata mare cu legumele si am sfarsit prin a le amesteca cu lapte si a le da in biberon o vreme. apoi usor usor a inceput sa manance foarte bine legume.
9 luni e maricica. sunt niste articole despre "mancarea degetel". daca mananca biscuite poti incerca sa ii dai bucati mici de legume fierte foarte moi ca sa le apuce cu manuta si sa le manance singura - morcov, fasole verde, cartof, ... etc
la fel ii poti da si fructe moi.

copiii de 9 luni deja au reflex de a mesteca cu limba in cerul gurii, bucati moi pot gestiona usor

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Kevin abia dupa 9 luni a inceut sa manance, efectiv sa guste sa savureze mancarea, si preferatul lui a fost ficatul.
Pana la 9 luni, sanul a fost baza.Manca doar masa de dimineata, micul dejun, avocado pasat cu banana, si lapte (titi) si mai tarziu formula.ATAT!
Lua bine in greutate, desi papa numai titi de cate ori avea chef.

Am inceput diversificarea la 6 luni, si prima oara cand a luat mai mult de 3 lingurite de mancare avea 9 luni si cateva zile.
De atunci si pana acum vreo 3 saptamani a bobinat tot ce vedea in fata ochilor si ii era permis sa experimenteze.

Acu, iar am intrat intr-o pasa de nu vrea sa manance, bea apa non stop, si mananca f putin...

Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

magghyc, legat de lipsa anumitor vitamine intalnite la cei alaptati exclusiv...in primul rand deficitul de vitamina D, laptele de mama nu ii furnizeaza necesarul pentru crestere dar, vazand la locatia ta Bucuresti Romania, banui ca ii faci profilaxia rahitismului cu vigantol/vigantollete astfel ca nu cred ca e o problema cum ar fi in tarile in care acesta profilaxie nu se face. De asemenea laptele de mama nu furnizeaza Fe necesar si in literatura de specialitate se specifica ca poate aparea o anemie feripriva la cei alaptati exclusiv dupa (4)6 luni...pana la acea varsta nounascutul se bazeaza pe depozitele cu care s-a nascut. Astfel, eu te sfatuiesc sa ii faci o analiza a sangelui pentru detectarea unei eventuale anemii...daca exista atunci se poate administra Fe pentru acoperirea deficitului.
De asemenea ma gandesc ca poti sa o investighezi pentru o infectie urinara care poate merge cu lipsa poftei de mancare si deficit in crestere.

Sunt departe de categoria mamelor speriate de mofturile nou nascutilor in fata diversificarii dar problema la voi este ca ea s-a nascut pe percentila 50 de greutate si acum se afla putin peste percentila 3. Asta nu e crestere armonioasa...in mod normal copilul creste cam pe aceeasi percentila de la nastere iar cei alaptati exclusiv de multe ori sar peste ea in primele luni de viata.

Ca sfaturi de diversificare...iti recomand relaxarea....multa relaxare...un anturaj stresat de lipsa apetitului intretine cercul vicios. Lasa-i cateva zile pauza dupa care fii constanta...in fiecare zi (o data/de doua ori pe zi) pune-o in scaunel si ofera-i mancare...nu te stresa/supara daca iti scuipa mancarea. Ofera-i atata timp cat nu plange/nu se maraie/nu iti arata ca este cu adevarat suparata.
Aseaz-o la masa cu voi chiar daca nu ii dai si ei mancare specifica varstei. Aseaz-o doar sa se uite la voi...curiozitatea face minuni. Tine pe aproape ceva mancarica potrivita pentru ea si cand vezi ca cere si ea de prin farfuriile voastre atunci ofera-i ce ai pregatit.
Cum iti spuneau si alte mamici...las-o sa fie creativa. Pune-i pe masuta ei mancare ce o poate manca cu mana, stiu ca va face haos in jurul ei dar din joaca va ajunge sa si guste mancarea...si cine stie...poate ii va place.

Acum experienta mea proprie.
Bursucul meu a fost un superextramegaultra fericit alaptat exclusiv pana la 6 luni. Dovada au fost cele 10kile cu care am intrat in diversificare (plecand de la 4). Si ca toti alaptatii mi-a primit bucatele mult alese cu un mare popou intors la mine. A scuipat in 7 zari, a varsat de il suspectam de intolerante...dar am incercat sa imi pastrez calmul...si am reusit.
In fiecare zi cu dragoste ii pregateam jumate de deget de dovlecel cu jumate de deget de morvoc cu jumate de deget de mar etc etc etc...si in fiecare zi aveam parte de acelasi ritual...pereti cu piureuri...copil murdar din cap pana in picioare...
Si intr-o zi a venit minunea...era duminica si avusesem musafiri si nu am avut vreme sa ii pregatesc muruiala zilnica...dar am zis sa fiu constanta ii a-i oferi zilnic ceva de mancare asa ca am scos...BUDINCA DE VANILIE...a ras-o, s-a lins pe bot. Si din acea zi (avea vreo 8 luni jumate) a acceptat in fiecare zi ceva mancare diversificata...o lingura/doua/jumate de borcanel...intotdeauna la primul gest ca nu ii mai trebuie m-am oprit.
Ordinea diversificarii la el a fost pe dea'ndoaselea...la inceput iaurt si budinca de vanilie (ovcorse)...apoi fructe...apoi legume...

Acum are 13 luni si 11 kile...mananca orice oricand cu conditia ca mancarea sa fie pasata. Mancare nepasata mananca doar daca o ia el in mana si si-o duce la gura...

Va doresc succes in diversificare si numa bine printesei tale

Mergi la inceput