Am nevoie de un sfat

Am nevoie de un sfat | Autor: dima

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,
m-am hotarit sa va scriu si eu citeva din problemele mele, pentru ca am fost foarte impresionata de voi toate si de "atmosfera" de echipa care e pe acest forum! Dupa cum v-ati date seama poate e prima data cind va scriu, asa ca va rog sa-mi scutati eventualele bilbiieli!
Am 30 de ani si de un an si ceva... eu si sotul vrem un bebe! Din pacate nu s-a intimplat nimic pina acum. Eu am avut probleme cu anexita timp de 3-4 ani, insa am reusit sa scap facind tratamente cu antibiotice. Pe de alta parte, acum 3 ani, facind o echografie, am constatat ca am un chist pe un ovar (e vorba despre ovarul care a fost cel mai afectat de anexita); am incercat sa il tratez hormonal, la indicatia unui medic bineinteles, luind medroxiprogesteron si apoi orgametril, insa dupa 2 ani de tratament am ramas cu acelasi chist (nu a reactionat deloc) si cu citeva kile in plus!
Am ajuns la concluzia ca trebuie sa ma duc la un doctor specializat pe probleme de infertilitate si uita asa am dat de alta problema! V-am citit toate subiectele de pe forum incercind sa-mi fac o parere despre medici, insa drept sa va spun sint intr-o mare dilema: nu stiu unde e cel mai bine sa ma duc! Nu as vrea sa merg de la inceput la o somitate, ci la un medic care sa aiba timp sa-mi asculte problemele, sa-mi faca testele necesare si sa nu ma poarte luni de zile pina sa imi afle buba! Ma gindeam la un moment dat la Denisa Protopopescu, de la Medsana, dar nu-s chiar hotarita... Voi ce parere aveti?
dima

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monbb1 spune:

Dima, bun venit si iti doresc sedere scurta. Problema ta cu chistul trebuie sa se rezolve si te agndesti f bine s aschimbi doctorul. Personal, nu-ti pot recomanda un doctor pt ca nu-i stiu (am auzit de bine de multi dintre ei si in special de Prof Ancar) dar sigur fetele iti vor scrie parerile lor.
Vroiam doar sa-ti zic ca pe prima pagina de la "ingeras" e un sticky cu "Doctorii nostri". Poate citind iti mai faci o parere.
Acum, n-am inteles care e ultima problema descoperita dar sper ca se poate rezolva.
Numai bine,
Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Draga Dima, imi permit sa-ti raspund eu, care sunt pacienta dnei dr Protopopescu de aproape un an. Iti pot da cele mai bune referinte despre ea. Pana sa ajung la ea am colindat si eu pe la "somitati" si din pacate nu am rezolvat nimic, nici macar nu stiam care e cauza. In clipa in care am intrat la dr Protopopescu prima data in cabinet i-am spus ce probleme am si mi-a cerut permisiunea sa intre si sotul, in cazul in care nu am eu ceva impotriva, pt ca ea prefera sa vorbeasca cu ambii parteneri. A fost prima care a facut acest gest si care ne-a placut foarte mult la amandoi. Apoi, dupa discutie, care a avut loc in modul cel mai relaxat cu putinta, m-a examinat si mi-a facut o echo, ne-a dat un set de analize la amandoi si dupa numai o luna stiam exact despre ce e vorba. Iar acum incep tratamentul pentru fiv, asa ca nu e nevoie sa-ti mai spun cata incredere avem in ea si ca om si ca medic. Te asigur ca in probleme de infertilitate este unul dintre cei mai buni medici din tara.
Decizia iti apartine, eu ti-am spus parerea mea. Sa auzim de bebe cat mai curand, ca vine toamna. Toate bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gila spune:

Buna !
Desi sunt nou venita imi permit sa-ti spun parerea mea. Am si eu aceasi problema ca si tine doar ca dureaza de mai bine de sase ani.Nu vreau sa te dezamagesc dar decat sa mergi la un medic ca cel la care ai mers pana acum, cel mai bine ar fi sa iei masuri mai severe, in sensul ca iti recomand sa te internezi cateva zile, cel mai indicat la spitalul militar sau un altul renumit in rezolvarea problemelor"dificile" si sa afli acolo care este problema.In plus poti beneficia de tratament, analize si supraveghere medicala "ca la carte".Abia acum m-a convins si pe mine un medic ca aceasta este solutia cea mai sigura pentru rezolvarea problemei . De asemenea, am auzit de multe cupluri care au plecat in statiuni, gen Sovata, si dupa un scurt tratament au venit cu un bebe.Cazul meu este putin mai complicat decat al tau (am avut si o interventie chirurgicala in ian. a.c.) dar incerc aceesi metoda.De altfel, oricate antibiotice ai lua, daca urmezi tratamentul acasa si esti afectata de aceeasi factori care ti-au provocat chisturi (umezeala, frig sau alte cauze)s-ar putea sa mai treaca ceva timp pana la vindecarea completa.Stiu , de asemenea, ca trebuie sa urmezi concomitent tratament cu antibiotice si hormoni.Nu lasa sa treaca prea mult timp pana sa mergi la medic, mai ales ca am intrat in sezonul rece.
Iti doresc insanatosire grabnica si, daca doresti, poti sa-mi trimiti un mail la adresa larisa@cybernet.ro cu noutati despre tine.
PA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dima spune:

Va multumesc pentru raspunsuri!
Draga Anemona, din cite inteleg dr. Protopopescu a descoperit problema voastra, nu? FIV e ultima posibilitate? A incercat toate metodele pina sa ajungeti aici??

dima

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Da Diana, este nu ultima, ci singura solutie pt noi, pt ca spermograma spune "oligoastenospermie" cu mobilitate foarte foarte mica, asa incat a pierde vremea cu alte incercari inseamna timp, bani si nervi irositi. Si mai ales timp atat de pretios la varsta mea. Oriunde in lume asta este solutia in situatia noastra, fiv cu icsi, asa ca sunt absolut convinsa ca am luat hotararea cea mai buna.
Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcelle spune:

Draga Dima,
Eu nu stiu nici un doctor in tara, iti urez mult succes si reusita grabnica! Scuze ca intru pe subiectul tau, dar as vrea sa o intreb pe Anemona, de caracteristicile spermei sotului ei, deoarece al meu are oligospermie si noua in Franta ni s-a propus inseminare artificiala cu sanse mari de reusita.

Draga Anemona,

poti sa imi scrii caracteristicile spermogramei voastre? Daca nu vrei aici poti sa imi scrii un e-mail pe adresa marcelach2003@yahoo.fr?
Asta ca sa fac o comparatie daca in tara imi vor recomanda FIV sau IAC, in cazul in care nu iese nimic din prima inseminare care o voi face in aceasta luna in Fr.

Pupici fetelor si multumiri ca existati!
Marcela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcelle spune:

Draga Dima,
Eu nu stiu nici un doctor in tara, iti urez mult succes si reusita grabnica! Scuze ca intru pe subiectul tau, dar as vrea sa o intreb pe Anemona, de caracteristicile spermei sotului ei, deoarece al meu are oligospermie si noua in Franta ni s-a propus inseminare artificiala cu sanse mari de reusita.

Draga Anemona,

poti sa imi scrii caracteristicile spermogramei voastre? Daca nu vrei aici poti sa imi scrii un e-mail pe adresa marcelach2003@yahoo.fr?
Asta ca sa fac o comparatie daca in tara imi vor recomanda FIV sau IAC, in cazul in care nu iese nimic din prima inseminare care o voi face in aceasta luna in Fr.

Pupici fetelor si multumiri ca existati!
Marcela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Marcela,la un cabinet particular este alegerea ta sa incerci cu inseminare.Nu conteaza\ce spun dr.Poti incerca de cateva ori.Marina a reusit a treia oara la inseminare.Abia deacum se gandea la FIV.Si sotul ei are oligospermie dar mai usoara ca la al tau sot.

Gabi si Simonica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crangutalil spune:

Gila, la cine te tratezi la spitalul militar?Sau am inteles eu gresit si nu acolo ai fost internata?

Mergi la inceput