Aversiune pt. carne

Aversiune pt. carne | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

Nu pot sa inteleg la pustiul meu de 2 ani cum poate sa localizeze bucatica de carnita,oricare ar fi ea o refuza fara nicio exceptie.
Sunt disperata,nu am crezut ca poate avea cineva asa o aversiune pt. carne indiferent de originea ei si de modul de preparare.
Nici smecheriile nu tin;ascunsa in piureu,in legume sau in paste,tot este depistata si refuzata.
Sunt necajita pt. ca sunt constienta ca aportul proteic la aceasta varsta este f. important iar oul si lactatele nu cred ca sunt suficiente.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

facem un club? nici matei nu serveste carne, de oricare ar fi. la fel, o simte indiferent cat de mica sau de ascunsa e. rareori, la cateva luni, reusim sa-i dam ceva carnita de pui fiarta. dar atat! sambata a cerut singur "pessste", dar de fapt era carne de pui fiarta. a mancat cam 3/4 dintr-o pulpita superioara.
si noi mai avem chestii pe care nu pune gura, de ex. cartof - nici fiert, nici piure.
eu sper sa fie o faza trecatoare. nici mie nu-mi place carnea in mod deosebit.
nepotica noastra, care acum are 5 ani, cand era mititica alegea orezul. in orice i-l punea ea molfaia minute bune si apoi scuipa in farfurie doar boabele de orez, curate curatele. acum mananca de toate.

A fost o data o printesa ... Emma!
mamica lui Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Buna!
Eu nu am problema asta cu copii mei, dar sotul meu e unul din copii care nu a suportat carnea. Soacra mea, din pacate, a insistat mult mai mult decat era cazul (inclusiv amenintari, batai,bagat fortat in gura ) si al meu sotz a ramas cu o problema serioasa in ce priveste alimentatia. Mananaca f. putine feluri de mancare, carne doar daca e prajita/coapta pe gratar f. f. tare, aproape arsa si numai piept de pui, muschi de vita si carnaciori, parjolutze. El zice ca nu ii place gustul, ca ii vine sa vomite. Nu mananca niciodata, sub nici o forma, carne fiarta. Daca gatesc de ex. pui cu smantana sau ostropel de pui, tocanitza de cartofi cu carne, cand ii pun portia lui,aleg sa nu fie nici un fir de carne in farfuria lui, ca nu ii mai tihneste (efectiv il vad cum se schimba la fatxza cand gaseste vreun fir de carne in lingura). La fel nu suporta deloc si nu mananca niciodata maslinele, ciupercile, conopida, pestele ...
Solutie la problema voastra nu am, dar vreau sa va atrag atentia, sa va rog, sa nu insistati peste o limita. E posibil sa fie doar o faza trecatoare, e posibil sa fie o repulsie de care nu o sa scape niciodata, dar se poate trai sanatos si fara carne. E mult mai grav sa ramana cu sechele psihice si probleme alimentare mai tarziu.

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamecitta_C spune:

subscriu si eu... am un baiat de 12 ani care n-a mancat niciodata carne... adica nu o bucata de carne... mananca doar tocata (chiftele, sarmale) sau foarte rar mezeluri... zice ca-i vine sa vomite... si chiar vomita cand era mai mic si insistam sa-i dau, chiar ascunsa cum zici tu prin piureuri... si eu ma gandeam ca-i va trece cand va fi mai mare, dar parca e din ce in ce mai mofturos...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

revin, in legatura cu insistentele. eu nu insist, tocmai pt ca am exemplu viu sora-mea. nu mananca asa: masline, vinete, icre, mustar - nici macar in maioneza, fasole boabe, varza. si ar mai fi pe care le mananca f rar.

A fost o data o printesa ... Emma!
mamica lui Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Ei, bine, al meu nu mananca lactate.
Daca m-ati intreba ce prefer, as zice ca prefer sa refuze carnea, dar sa ia lactatele.
Numai ca ... in gustul omului nu te poti baga, fie el si copilul tau.

Asa ca, trimiteti canea incoace, pachet sau cum stiti voi, eu va trimit in schimb o multime de branzici, budinci si legume gustoase, de care puiul meu nici nu se atinge!

De ce sa ne stresam, mai bine sa facem schimb (de alimente, bineinteles, caci copilul, oricat de mofturos ar fi, nu-l dau!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

ii pasam carnea la blender (fix pasta iesea) cu piure de cartofi si sos de rosii (indulcit) si asa i-o ascundeam. dar nu puneam mult...
oricum, de la 3 ani incolo, la gradi, pana acum la 4 ani, a ajuns sa manance orice, oricum, si sa ceara supliment.
repet, asta dupa ce am umblat cu lingurita dupa el 3 ani, fara exagerare, in balcon, la tv, la gaini, urcat pe masa, oricum, numai sa-l vad ca papa cate ceva...

succes...

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, in sufletul nostru pentru totdeauna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

si noi...si noi. mananca aproape orice, dar fara carne - o detecteaza imediat (tiitza...) si o scuipa. La un gratar pe carbuni mananca cu o deosebita placere ceapa sau ciuperci, dar sa nu cumva sa ma apropii cu carnea de el. Nu primeste nici un fel de peste, ii mai dadeam ficatel (care ii place) dar mi-a spus pediatra sa ma potolesc pt ca are multe toxine. In schimb, fructe, legume, oua si iaurt cat cuprinde. Inca nu mi-e clar daca la varsta lui (2 ani si 8 luni) ar avea voie linte (desi nu cred).
Trebuie sa introducem in alimentatia mofturosilor acele alimente care inlocuiesc carnea si s-a rezolvat problema.

Bucurie!

Mergi la inceput