ajutoor

ajutoor | Autor: ramonela

Link direct la acest mesaj

buna,sunt o mamica tanara am 22 de ani si am si eu o mare problema
adam al meu care are 2luni 3 saptamani nu doarme ..ziua maxim o ora si noaptea 2 ore max...de 2 saptamani mananca lapte praf si pana acum 3 zile totul era ok...ba chiar dormea mult mai bine si era mult mai calm decat atunci cand manca tzatza(lactatia mi se micsorase si laptele era aproape incolor asa ca la inceput i`am dat supliment de lapte praf-o saptamana- si apoi am oprit tzatza de tot pentru ca il deranja la stomacel lapticu meu ii fermenta burtica ingrozitor.)
in afara de laptic bea baby calm si baby drink.
voi ati avut probleme de genu?
si daca da ce ati facut?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luny spune:

O, mama...presimt o noua polologhie...
imi pare rau ca micutul tau nu se simte bine si ca ai intrerupt alaptatul asa de repede...nu se strica la burta din cauza laptelui tau, cu siguranta NU!!!era cel mai bun pentru el, pacat ca ai renuntat asa de usor.E normal sa fie mai transparent la inceput, abia spre sfarsit este cel mai alb si consistent... baby drinkul ala...bleah, ff dulce, eu nu-s de acord cu el si nici cu ceaiurile, ii umpli burtica cu ceai,care mai si impiedica absorbtia fierului atat de necesar acum..nu au nevoie de nimic altceva la varsta asta, in afara laptelui, ptr colici, ai incercat picaturile, bonnisan, sab simplex?..
Despre problema cu somnul..este un bebe mic, tu iti faci programul dupa somnicul lui...e normal sa se trezeasca des noaptea

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamecitta_C spune:

nu prea e normal sa doarma atat de putin la varsta lui... dar ce face in rest?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Ramonela, daca tie ti se pare ca nu e bine bebe, si plange, are discomfort, nu doarme bine sau prea putin, du-l la un pediatru sa-l vada!

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

al meu la fel a primit laptic de la mine putin si a baut lapte praf, baby drink (diluat de 4 ori mai tare decat scria pe plic)si are 4 ani este perfect sanatos nu a fost decat racit usor de 2 ori si in rest nimic! nici macar odata antibiotic sau rosu in gat, nici macar odata probleme la plamani sau burtica...merge la gradi de la 2 ani jumate deci este in colectivitate...
Nu te stresa tanara mamica, vezi ce zice pediatrul vostru si relax:) (baby drink este ok doar ca poti sa-l dilueazi nitel sa nu fie prea dulce)
Sanatate multa la puisor si putere pt mamica

www.de-azi.ro
poze familia mea

inspiratie si putere...pentru cine crede ca nu mai poate...NEVER, NEVER, GIVE UP !
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Ramonela, te asteptam la odiseea de ian-feb 2009!

Anuc cu Ioana mica si BB Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Deus, laptele de mama nu are ca singur beneficiu stimularea imunitatii.
Pe mine personal ma deranjeaza atunci cand citesc asemenea destainuiri:"al meu la fel a primit laptic de la mine putin si a baut lapte praf, baby drink (diluat de 4 ori mai tare decat scria pe plic)si are 4 ani este perfect sanatos"
Nu de alta dar nimeni nu sare in sus cand le citeste (desi nu au absolut nici o relevanta statistica) in schimb daca eu apuc sa scriu ca "am 2 copii care sunt sanatosi si au trecut cu bine peste multe comlicatii legate de prematuritate, sunt inteligenti si fericiti pentru ca au fost hraniti cu laptele meu" se vor gasi multe care sa o ia ca pe un afront absolut

Ramonela, la 22 de ani nu ai experienta si nici cunostintele necesare sa afirmi ca laptele tau era posirca si ca ii fermenta in burtica.
Asemenea afirmatii le fac doar persoanele inculte sau cele care se iau dupa babe in loc sa asculte de medic.

In al doilea rand, un sugar de 2 luni trebuie sa doarma mult mai mult decat spui tu (asta daca am inteles noi bine si copilul tau doarme 3 ore in intervalul de 24). Motivele pentru care nu o face sunt multe si musai trebuie investigate de un medic pediatru (nu de familie).

La varsta asta (e valabil si pentru Deus) sa ii dai ceaiuri diluate (recte apa chioara cu arome) nu fac decat sa umfle burtica copilului si in loc sa bea laptele (ideal ar fi cel de la propria lui mama, asa incolor cum e) care il ajuta sa creasca, se satura cu apa care nu are nici o calorie
Daca nu ma crezi cauta pe cutia de ceai cate calorii aduce acesta comparativ cu formula sau cu laptele de mama si fa socoteala de cate calorii il privezi pe copil inlocuindu-i laptele cu ceai (apropo, ala nu e aproape incolor si el ?)

Pentru cine are de gand sa imi rastalmaceasca acest mesaj (nu prea mai am timp si dorinte de polemici pe tema nutritiei sugarului) sa rasfoiasca aceste pagini
http://www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english

Concluzionand:
1. sugarul care nu doarme suficient poate fi bolnav si trebuie sa il duci la un control riguros pediatric
2. ceaiul de colici e medicament si nu sa da in cantitate mai mare de cativa ml (o lingurita) la o varsta asa mica
3. laptele de mama e cel mai hranitor aliment pentru sugar indiferent de culoare, nu fermenteaza, nu face absolut nici un rau si, mai ales, are mai multe beneficii decat rolul in imunitate, muuuuult mai multe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Shean bravo mama! mai serios, mai clar si mai corect decat atat nici ca se putea spune. Pacat ca autoarea subiectului a descoperit forumul DC prea tarziu; incat a ajuns sa puna o intrebare despre o anumita problema, dar n-a avut timp sa ajunga sa se dumireasca cum e cu laptele de la san pentru pruncul ei...

m-as bucura sa vad ca sunt mult mai multe mamici "indoctrinate" pro-alaptat dar cand vad ca mai apare cate un caz de genul asta care spune ca <laptele de mama e incolor, ce rost mai are sa-l dau bebelusului?> mi se urca si mie parul in cap, dar ce sa-i faci? nu poti informa pe toata lumea, nu poti obliga pe nimeni, dar o anumita compatimire am pentru bebelusul respectiv; imi pare rau tocmai pentru ca mi se pare nedrept ca drepturile lui nu mai pot fi aparate de nimeni, atata timp cat mama il creste cum vrea!

prin comparatie cu closca cu pui care lasa puii mult prea mici si nu-i mai incalzeste, nu-i mai cheama la mancare (pt.cei care stiu cum e cu pasarile de curte) sau o pisica, sau orice animalutz mic si dragut, care nu-si mai primeste puii la san sa le dea tzatza, asa vad eu si alungarea prucului de la sanul mamei care fie din necunostinta de cauza, sau din comoditate, prefera sa dea lapte praf in loc sa il alapteze; sunt pardonabile fara doar si poate cazurile medicale insa acelea sunt putine in comparatie cu ce aud: "am facut ragade mari, nu mai rezistam sa suga"... "am lapte putin, rau, incolor etc."... "vrea sa suga prea des, nu se satura".... toate niste lucruri peste care cu putina asistenta la momentul potrivit s-ar putea depasi. Dar pana la urma o mamica care vrea sa alapteze va alapta chit ca doare sau NU, chit ca ea doarme suficient sau NU, ideea e ca asta o faci numai si numai din dorinta de a-i da bebelusului fix ce are el nevoie.

Imi pare rau daca suna dur ce-am zis, dar eu asta cred.

Ar fi sanatos daca cineva s-ar implica cu adevarat in sprijinirea si informarea femeilor din Romania in acest sens.... prea putine femei ajung sa citeasca pe internet, prea multe femei ajung sa se ia dupa gura lumii.

E nevoie cred eu si de multa mediatizare; daca pentru toate prostiile exista reclame, pt. asta de ce nu exista? daca pentru toate prostiile se fac emisiuni zi de zi, seriale cu n-spe episoade.. cu talk-showuri la ore de varf, pentru asta de ce nu exista? raspunsuri mi-as putea da si singura, dar nu asta intentionez; mai bine sa ramana intrebarile cu raspunsurile nedate pana cand intr-o zi sa fiu nevoita sa sterg intrebarile pentru ca realitatea ma contrazice brusc!

Sper sa ne desteptam asa putin cate putin.

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Ramonela, as mai dori sa adaug cateva impresii din ce am trait si eu alaptand-o pe fetita mea; laptele matern indiferent cand vine este intr-adevar in primele zile mai galbui, mai consistent; el se mentine asa o perioada de cateva zile, poate o saptamana-doua; dupa ce trece perioada colostrului, caci asa se numeste laptele acesta de la inceput, sanii devin si ei mai productivi, odata cu suptul mai viguros al bebelusului, care de-acum stie foarte bine tehnica suptului si detine foarte bine controlul cand trebuie sa manance.

Astfel ca daca ai fi stat sa studiezi putin ce suge copilul acolo ai fi observat ca laptele este mai incolor la inceput, cand sanul din care suge bebe e plin-plin, si de un alb mat mai spre sfarsit cand sanul e detensionat deja. Se spune ca primul lapte ii tine de sete, iar celalalt de foame. De aceea cand este recomandata alaptarea exclusiva in primele 6 luni de viata a bebelusului, mamica nu trebuie sa isi faca griji de genul "vai, ii dau apa sau ceai pt.ca ii e sete"; el are solutia deja incorporata; lucrurile sunt deja calculate daca pot sa spun asa.

Poate ca la un eventual bebe 2 vei fi citit mai mult si vei proceda in consecinta, adica sa alaptezi mai mult. Succes!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Nimeni nu este contra laptelui matern, dar daca nu ai sau medicul iti spune ca al tau nu este bun trebuie sa te adaptezi
Deci nu are nimeni de ce sa sara sau sa fie deranjat, daca as fi avut i-as fi dat 1 an macar, asa i-am dat lapte praf, nu inseamna ca asta este solutia,inseamna ca astea sunt posibilitatile.
Si daca va uitati cu atentie si eu i-am spus sa fie relaxata si sa mearga la pediatru cu copilul care poate sa-i spuna ce si cum sa faca mai bine pt bebe.
Sanatate la bebe

www.de-azi.ro
poze familia mea

inspiratie si putere...pentru cine crede ca nu mai poate...NEVER, NEVER, GIVE UP !
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sheannamp

Deus, laptele de mama nu are ca singur beneficiu stimularea imunitatii.
Pe mine personal ma deranjeaza atunci cand citesc asemenea destainuiri:"al meu la fel a primit laptic de la mine putin si a baut lapte praf, baby drink (diluat de 4 ori mai tare decat scria pe plic)si are 4 ani este perfect sanatos"
Nu de alta dar nimeni nu sare in sus cand le citeste (desi nu au absolut nici o relevanta statistica) in schimb daca eu apuc sa scriu ca "am 2 copii care sunt sanatosi si au trecut cu bine peste multe comlicatii legate de prematuritate, sunt inteligenti si fericiti pentru ca au fost hraniti cu laptele meu" se vor gasi multe care sa o ia ca pe un afront absolut

Ramonela, la 22 de ani nu ai experienta si nici cunostintele necesare sa afirmi ca laptele tau era posirca si ca ii fermenta in burtica.
Asemenea afirmatii le fac doar persoanele inculte sau cele care se iau dupa babe in loc sa asculte de medic.

In al doilea rand, un sugar de 2 luni trebuie sa doarma mult mai mult decat spui tu (asta daca am inteles noi bine si copilul tau doarme 3 ore in intervalul de 24). Motivele pentru care nu o face sunt multe si musai trebuie investigate de un medic pediatru (nu de familie).

La varsta asta (e valabil si pentru Deus) sa ii dai ceaiuri diluate (recte apa chioara cu arome) nu fac decat sa umfle burtica copilului si in loc sa bea laptele (ideal ar fi cel de la propria lui mama, asa incolor cum e) care il ajuta sa creasca, se satura cu apa care nu are nici o calorie
Daca nu ma crezi cauta pe cutia de ceai cate calorii aduce acesta comparativ cu formula sau cu laptele de mama si fa socoteala de cate calorii il privezi pe copil inlocuindu-i laptele cu ceai (apropo, ala nu e aproape incolor si el ?)

Pentru cine are de gand sa imi rastalmaceasca acest mesaj (nu prea mai am timp si dorinte de polemici pe tema nutritiei sugarului) sa rasfoiasca aceste pagini
http://www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english

Concluzionand:
1. sugarul care nu doarme suficient poate fi bolnav si trebuie sa il duci la un control riguros pediatric
2. ceaiul de colici e medicament si nu sa da in cantitate mai mare de cativa ml (o lingurita) la o varsta asa mica
3. laptele de mama e cel mai hranitor aliment pentru sugar indiferent de culoare, nu fermenteaza, nu face absolut nici un rau si, mai ales, are mai multe beneficii decat rolul in imunitate, muuuuult mai multe

Daca mamele aflate la inceput de drum s-ar documenta mai mult inainte de a decide intreruperea alaptatului, cat bine i-ar face copilului!

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput