Cum va planificati?
Cum reusiti sa va planificati timpul?
Cate ore are ziua la voi?
Daca a mai fost abordat subiectul acesta ajutati-ma si pe mine cu un link catre el. Poate imi da ceva idei.
Mie nu-mi ajung 24 de ore pentru tot ce imi propun sa fac.
Raspunsuri
witeflower spune:
Exista cineva caruia ii ajung cele 24 de ore???
Inainte de a avea copilul recunosc (desi nu sunt mandra de asta), ca ma mai plictiseam uneori. Dar iata, au trecut 5 ani (si asta o spun cu mandrie!), de cand nu m-am mai plictisit niciun moment!
Si...asta mi se pare super.
szivarvany spune:
De luni pana vineri am acelasi plan: sa vin 10 ore la servici, apoi alte 3 in parc sau pe undeva cu fie`mea.
Planul pt sambata am maxim 4 ore de smotru-spalat-bucatarit, in rest program cu fie`mea.; asta in caz ca nu mergem undeva la strand sau inafara localitatii, ca pica smotruiala din start si o aman pe careva seara.
Planul pt duminica: iesit pe`afara cu fi`mea - daca este teatru de papusi, plimbare la zoo, neaparat vizionat StarGate macar acum
Restu` poa` sa astepte pana cand voi avea timp
Asa ca, planul e subtirel, cuprinde doar lucrul esential si nu mai incerc ever sa multumesc toata planeta, ca nu am cum.
Ooo, si neaparat cate o ingheta de vanilie la intoarcerea din parc, pentru noi, fetele, seara de seara
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui StMihaela Cum reusiti sa va planificati timpul? Cate ore are ziua la voi? Daca a mai fost abordat subiectul acesta ajutati-ma si pe mine cu un link catre el. Poate imi da ceva idei. Mie nu-mi ajung 24 de ore pentru tot ce imi propun sa fac. |
Mihaela, poate ne spui ce iti propui...
Mie imi ajunge timpul...e adevarat inca nu m-am intors la serviciu dar am zilnic timp de cam tot ce ne propunem.Fara sa fac planuri elaborate.
Dar fac in asa fel incat sa imi simplific munca, sa primesc ajutor de la sot, si sa le mai si las unele lucruri pe planul 2.Si nu am mama/soacra sa ma ajute cu copilul sau cu alte treburi.
Ce faci tu zilnic si nu ai timp?
witeflower spune:
Ajung la concluzia ca secretul ar fi sa-ti propui doar atatea lucruri cat timp ai..., sa inveti sa estimezi cam cat dureaza fiecare si sa nu-ti propui prea multe pentru "bugetul" tau de timp.
Numai ca uneori planurile se schimba din mers - ceea ce e bine, fiindca n-ar avea farmec sa mearga totul dupa planificare (cel putin pentru mine). Si atunci, recunosc ca-mi raman treburi nefacute, lucruri propuse si nerealizate.
Ceea ce inseamna ca n-o sa ma fac praf, ci o sa le...reprogramez.
StMihaela spune:
Prima data am fost tentata sa scriu ce fac eu punctual. Dar nu asta e ideea.
Ideea e ca trebuie sa ma ocup de copii cu scoala si sport, de casa, de haine spalat - calcat, de mancare, de curatenie si sa imi si termin ce am de lucru (mi-am luat acasa, deci pot sa adaptez la programul general). Plus de iesit cu copii la joaca, in parc, la un club de distractie etc, ca sunt copii super si merita.
Si mai vreau sa si dorm
Sotul ma ajuta mult, dar el lucreaza ... la lucru. Face si el ce poate, in weeckenduri.
Voi cum faceti? Aveti o zi de spalat, una de calcat sau le spalati din mers si le calcati cum aveti nevoie? Pregatiti mancarea de cu seara sau o faceti la pranz, faceti un meniu saptamanal sa va ghidati dupa inspiratie? Praful apucati sa-l stergeti zilnic, dar sa dati cu aspiratorul? Cand faceti teme daca merge si la sport? Apucati sa iesiti la soare zilnic cate putin cum facem noi sau doar la sfarsit de saptamana? Ce va jucati cu copii?
Poate sunt cam perfectionista, cam pretentioasa eu cu mine. Ma linistesc cand vad ca sunt multe mamici ca mine si mi-ar place ca, unde scartaie la mine, sa "fur" din programul lor.
Vreau sa zic ca ma simt ca o infractoare ca "pierd vremea" pe DC, dar sunt dependenta. Nu am alte vicii, nu fumez, nu beau, sunt fidela
szivarvany spune:
Eu imi linistesc neuronu` repetandu-mi mie insami ca in casa asta traiesc si nu e farmacie
Prefer o seara`n parc decat praful sters la zi.
Ca e mai important cupilu`, ca e mai fain afara decat la smotru, asta e sigur.
Mancare cum apucam: daca mai e in frigi bine, daca nu improvizam sau cumparam de-a gata.
Si cine vine in vizita sa anunte din timp ca e ca dupa razboaie`n casa
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
Adela P spune:
Mihaela, eu ma identific perfect cu tine si tot ce ai zis. Nu-mi ajunge niciodata timpul si mereu am impresia ca daca stau pe net ori imi neglijez casa ori copiii iar mai apoi ma simt vinovata. Nu stiu cum le fac unele femei pe toate, pe cuvant. Eu am ajuns la concluzia ca pur si simplu nu-mi impart eu timpul ca lumea sau probabil acord prea multa atentie detaliilor neesentiale. Oricum, am sa urmaresc cu interes raspunsurile si poate ma mai inspir si eu si mai fur niste idei.
lara_c spune:
Pai Mihaela, in primul rand tb sa iti spun ca eu nu m-am intors la serviciu.Cred ca e totusi un amanunt important.
Mancarea- noi gatim seara( nu pastram mancare de pe o zi pe alta).Sotul meu gateste de cel putin 3 ori pe saptamana.Restul , eu.La pranz pregatesc ceva usor pt mine si ii pregatesc fiicei mele( de obicei mai mult pt ca suntem deocamdata la capitolul supa/piure/papa la cuptor totul blenduit).De spalat rufe si vase spala masinile.De calcat sotul meu isi calca cand are nevoie.Eu avand bebe mic rar am nevoie de haine 'la dunga'.De asiprat si spalat podele tot el (nu in fiecare zi).Restul curateniei il fac eu zilnic.Curatenia saptamanala o facem impreuna vineri seara.Asta ne lase we liber.Cand sotul meu vine de la serviciu ii da sa mamance fiicei noastre, se joaca cu ea, o schlimba.Chiar daca eu nu am nimic de facut in timpul ala.
Imi ramane timp sa ies cu fiica mea de 3 ori pe saptamana la babygroups, o data la powerpramming (alergat cu carucioarele) si o data cu un grup pt plimbari lungi (2-3 ore).Inafara de asta mai ies cu alte amice cu copii la o cafea,play dates, cumparaturi, cateodata luam pranzul.In we iesim impreuna cu sotul in parc sau la cumparaturi/reaturant.Din cand in cand iesim si intr-un club sau la restaurant doar noi doi (apelam la babysitter, asa cum spuneam nu avem alte ajutoare).
Deci eu chiar consider ca imi ajunge timpul, dar cand ma voi intoarce la serviciu, sigur va tb sa luam o menajera si toate activitatile pe care la merge fiica mea le va face cu bona si cu noi doar in we.
Nu exista nici o reteta minune inafara de aceea de a-i implica pe sotii vostri serios in activitatile casnice si ingrijirea copiilor.
beshter spune:
Mihaela, uite programul meu:
Luni: sculat cu totii la 7:30, imbracat copilul (bagajul - inclusiv bucatele copilului - facut de duminica seara), mers la mama mea (barbatu-meu pleaca mai departe la biroul din Buc sau la Craiova, unde sta cateva zile), unde pregatesc masa de pranz a copilului, culc copilul, plec la facultate. Mama il duce in parc, il hraneste, il schimba, se joaca etc pana seara cand ma intorc si mergem acasa.
Marti: scris cursuri cand doarme copilul, niscaiva traduceri daca mai e timp, pregatit masa de pranz, scos in parc, gustarea, scos in parc, masa de seara, baita, somn. Eu mai raman pe forum sau pe yahoogroups cu studentii sau pregatesc ore.
Miercuri: daca vine mama la mine, smotru. Daca nu, repetam programul de marti. Adica mama sta cu pruncu' si eu smotruiesc dupa care iesim in parc si despicam firu'n saptejdemii.
Joi: repetat programul de luni, cu mentiunea ca ma intorc pe la 20:00 sa iau copchilul (care are un an, am uitat sa spun mai devreme)
Vineri: daca vine mama, smotru, spalat, calcat. Daca nu, idem miercuri, marti etc
Sambata: cea mai fericita zi. Barbatu-meu iese cu copilul in parc sau se intalneste cu prietenii lui cu tot cu copii, iar eu ori fac curat si citesc ori stau cu un ochi pe forum, cu al doilea intr-o carte si cu al treilea inventariez hainele mele si ale copilului. Dupa-amiaza mergem la socrii mei, plantam copilul in pietrisul din curte (sau in iarba, depinde de ce anume e interesat), lasam lista cu ce e de facut soacrei si mergem la film.
Duminica: idem sambata.
You cannot both dance and not pay the piper.
Adela P spune:
Ca o parantezala la subiect, cum faceti cu dezordinea pe care o lasa copiii in urma? Si aici ma refer la cei putin mai marisori cum sunt ai mei 6 si 4 ani. Nu stiu altii cum sunt dar ai mei nu stau o clipa in loc, "lucreaza" incontinuu, jucariile ne ies si prin urechi, actibilde, litere, creioane, hartiute decupate in mii de bucatele, jucarii mici si piese care trec neobservate dar cand calci pe ele te doare talpa o saptamana... sunt peste tot, cum au umplut un loc se muta in altul, starang ce strang ii mai implic si pe ei dar ala ca nu el celalalt ca nu el...am mai pus si timer 10 minute dupa care am zis ca tot ce-mi iese in cale arunc...degeaba, apoi hainele de care se schimba de 3 ori pe zi, zilnic in mare spal vreo 3 masini de haine, incontinuu la noi in casa se aude masina de spalat sau de uscat in fundal. Cred ca intrebarea mea de fapt e cum va implicati copiii in a pastra curatenia? Si nu am pretentia sa faca treburi casnice, ci doar sa-si mai adune dupa ei. Nici ca jandarmul nu-mi place sa fiu as vrea asa sa aibe ei un pic de spirit de ordine, dar cum le insuflu asta, nu stiu. Idei?