"Indoctrinarea copiilor nostri"

"Indoctrinarea copiilor nostri" | Autor: szivarvany

Link direct la acest mesaj

Si ma plimbam aseara cu fi`mea in parc ... si ma gandeam la cate le spun eu ei, cate predici tin celelalte mamici, cine cu ce insista mai mult, etc.

Voi cum va indoctrinati copiii ?

Incep eu cu exemple:
sa nu fumezi vreodata, ca iti imbolnavesti plamanii si organismul
sa te speli pe dintisori, sa-i ai mereu albi ca diamantele (aici adaug vesnica poveste cu ZanaMaseluta care lasa bani doar pt dintii perfect albi)
sa te speli pe maini sa nu ramana bacterii si bacili si alte mizeri
sa nu lasi pe nimeni sa te atinga in partile intime
sa te speli bine pe tot corpul
sa mananci legume, fructe sa ai vitamine si energie
si din copilaria mea ... sa ai shalele acoperite si sosete in picioare sa nu racesti la ovare

Aseara ma gandeam ca i-am zis de cateva ori, cand ma apucase panica si ma gandisem la cum va fi maine ... sa nu se drogheze si sa nu consume alcool sau sa faca sex neprotejat

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Eu insist mult pe
- traversatul "numai pe omul verde",
- spalatul pe maini contra bacililor de care vorbeai,
- curatatul nasului (are rinita crustoasa si daca nu il curata se lasa cu probleme),
- "te rog" si "multumesc"
- mancat sanatos (dulciurile strica dintii, mancarea tip fast food nu e proaspata, fructele si legumele te fac cel mai sanatos si mai puternic)
- nu vorbesti cu strainii
- nu pleci de langa mami/tati/adultul care te insoteste
- sa stie cum il cheama, numele parintilor si adresa
- calculatorul strica ochii (de aceea avem voie doar un sfert de ora din cand in cand)
- nu aruncam hartii pe jos
- colectam deseurile selectiv ca sa protejam natura
- nu fumam ca e daunator sanatatii (ceea ce in prima faza i-a provocat o criza de plans ca a tras concluzia ca niste prieteni de familie care fumeaza vor muri repede si el nu voia sa moaraaaaaaa.....)

... si-or mai fi ....

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Drept sa-ti spun si eu m-am gandit la asta,uneori am impresia ca doar aia fac...maca,maca.
Mi-as dori sa vina firesc toate aceste lucruri si timpul asta petrecut doar cu:
-pune-ti papucii,nu mai umbla cu picioarele goale pe gresie
-stai pe scaun corect si nu te mai suci in toate directiile
-.....etc,timpul asta sa-l folosim la spus povesti,la vorbit despre soare si alte cele.
Si de multe ori nu-i mai zic ce cred eu ca ar fi corect si o las pe ea sa aleaga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Mai adaug si eu asta cu suflatul mucilor (adica 10 luni / an), multumesc si te rog frumos si scuzele de rigoare cand e cazul si o mai rog sa salute

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

stie cineva o caseta de cumparat cu toate astea ca pe mine deja m-am plictisit de atatea "predici" ? :)

tot ce ati scris voi plus inca vreo 10000 mii de chestii in functie de ce situatii ne lovim!

Ma mir ca mai au rabdare cu noi copii astia

www.de-azi.ro
poze familia mea

inspiratie, dragoste, putere ... pentru oricine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Buna ideea cu caseta
Mai ales daca am putea sa le-o punem cand dorm, iar cand sunt treji sa facem impreuna doar lucrurile placute.

Eu as mai adauga:
- nu sta aproape de televizor ca iti strici ochii
Si mai sunt o gramada, dar nu imi vin acum in minte.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

So:

- mancam sanatos ca sa fim frumosi, destepti si sanatosi
- nimeni nu are voie sa o atinga in partile intime, sa ii ceara sa i le arate (sau sa-i ceara sa priveasca asa ceva)
- nu primim nimic de la persoane pe care nu le cunoastem (ciocolata, biscuiti, etc)
- nu vorbim cu oameni straini si nu mergem cu ei sa ne arate cele mai frumoase pisici din lume/ cea mai mare ciocolata, etc
- facem sport ca sa fim frumosi si sanatosi
- alea cu spalatul, fumatul, drogurile etc sunt la ordinea zilei

Pentru ca nu le percepe ca interdictii "per se", am inclus situatii de felul celor descrise mai sus in jocul "ce ar fi daca...", joc pe care il jucam in masina.

"Ce-ar fi daca in parc ar veni la tine cel mai frumos print, cu cea mai frumoasa pelerina de print, dar pe care tu nu il cunosti si care ti-ar spune sa mergi cu el sa-ti arate cea mai frumoasa pisica/ sa-ti dea cea mai mare si gustoase ciocolata, etc"

"Ce-ar fi daca Georgel (baiat cunoscut, mai mare) ar vrea sa mearga cu tine la baie"

Intrebari de genul asta intercalate printre intrebari simple, fara mesaj, din povesti.

In masina ascultam radio Itzy Bitzy unde exista indemnul "spiritul bun sa-ti lumineze inima/ mintea" - explicata de mine tot cu jocul "ce-ar fi daca..." sau diferite intamplari, pentru a intelege indemnul.

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

ahahahahaa ce tare asta cu caseta.... dar daca pe mine nu ma asculta nu stiu cat ar asculta-o pe banda
- traversezi doar pe verde
- nu dai drumul la mana adultului cu care esti cand treci strada
- nu o zbughesti din mana nimanui fara avertizare
- te uiti pe unde mergi (ha ha ) ca altfel iti julesti (iar) nasul
- nu vorbesti cu nimeni necunoscut
- te speli pe maini dupa orice mers la toaleta si inainte de orice masa (stiati ca enterocolita e "o caracatita"? )
- te speli pe dinti dimineata si seara (fara circ....)
- nu pui mana pe nimic ce nu e al tau (la asta se lucreaza intens...)

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Si eu il "indoctrinez" cu:
- traversatul pe verde si, neaparat, sa se asigure si cand traverseaza pe verde, fiindca se intra de multe ori pe rosu, fara jena, sau sunt multi care se bazeaza ca ptr. dreapta e verde intermitent...
- sa nu pofteasca la dulciuri sau alte chestii imbietoare pe care i le ofera strainii, chiar si copiii necunoscuti sau neinsotiti din parc, mai ales daca e cu buni! M-am gandit ca pot fi pusi copii sa atraga alti copii!
- cu fumatul nu i-am zis sa nu fumeze niciodata, dar i-am explicat ce inseamna fumatul pentru organism, si deocamdata a inteles!
- opritul apei cand se spala pe dinti, folosirea cat mai economica a apei...dusuri scurte etc. El oricum tine foarte mult la planeta asta din proprie convingere si vrea sa faca cand va fi mare multe ptr. planeta!
- spalatul pe dinti, seara si dimineata;
- cu drogurile nu i-am zis inca nimic, dar va veni aceeasi explicatie cu ce sunt drogurile si care sunt efectele acestora!
- cu "te rog" si "multumesc", chiar l-am 'stresat" atat, incat nu-i lipsesc din vocabular!

Cam atat, dar daca imi mai amintesc revin!

Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei

"O lumanare nu pierde nimic daca aprinde alta lumanare..."
"Se zice ca timpul trece.Timpul nu trece niciodata. Noi trecem prin timp..."
"Invata sa pretuiesti ceea ce ai, ca altfel vei pretui ceea ce ai avut..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gargoyle spune:

Sa stiti ca ma intrebam cat de eficient este sa-mi barai copilul la cap incontinuu.... dar pe cuvant ca imi amintesc perfect (si cuvintele si tonul) cum ma batea bunica la cap cand era si eu mica. Unele au devenit reflex.
Cred ca sunt fraze general valabile, precum "te rog", "multumesc", "da buna-ziua lu' nenea", "trebuie sa te speli pe dintisori ca sa nu faca buba" "descalta-te si spala-te pe maini cand intri in casa" etc

La noi se mai adauga unele care parca-s ticuri de limbaj:
"mergi de manuta, nu mai fugi asa, ca lovesti pe cineva/trebuie sa traversam..."
"uita-te pe unde mergi, te rog frumos, pentru a suta mia oara iti zic!!!!!"
"mananca frumos, nu te mai prosti cu mancarea, ca nu-i de joaca!"
"ai grija cu apa/laptele/ceaiul sa nu il versi" (daca uit sa zic, consecinta e clara, stau in patru labe stergand covorul)
"strange-ti jucariile"
"cu creioanele si cariocile se deseneaza pe caietel, nu pe degete, pereti si alte alea"
"te rog, nu mai baga toata pensula in borcanasul de culoare si clateste-o bine, ca sa nu amesteci iar culorile!" (mu stiu de ce ma obosesc, ma simt ca radioul pus pe un program neinteresant)

Si tati, cu o voce isterica si obsedata "pune-ti imediat papuceii, ce cauti desculta pe gresie? Vrei sa racesti?" si "nu ma mai udaaa, te rog frumooos!!" (el ii face baita).

Cred ca sunt multe altele, doar ca nu-mi vin in cap acum.

Mami de pisicuta (28.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Pai atunci hai sa i lasam salbatici...

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput