rog sfaturi

rog sfaturi | Autor: Kaiuda

Link direct la acest mesaj

Puiutul meu are capusorul deformat...inca de cand l-am nascut avea capusorul tuguiat,cu timpul preferand sa doarma doar pe partea stanga pur si simplu sa tesit iar in partea dreapta este ascutit...in fine este mai greu de descris dar faza e ca ortopedul ma trimis la terapie cu el si inca nu am primit programarea...as vrea sa stiu ce as mai putea face pana atunci...incerc cat de mult sa-l culc doar pe partea dreapta pt a se modela...dar mai existe oare si alte modalitati?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si eu am avut la baiatul mai mare o problema asemanatoare. Pana la urma s-a depistat ca se datora lipsei de calciu (se pare ca 4 picaturi de vigantol nu au fost suficiente). Dupa tratament cu calciu + vigantol 6 picaturi, tesirea nu s-a mai accentuat. In timp, copilul si evident si capul lui au crescut si acum (are 6 ani) nu se mai vede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

La un moment dat cautasem si eu ceva remedii pt nepotelul meu. Am gasit un tratament cu un fel de casca care modela craniul. Acest tratament era valabil pana la doi ani. Dar probabil era destinat cazurilor mai grave si poate la voi se rezolva altfel. Eventual cauta pe google dupa plagiocefalie( asa se numeste deformarea craniana) si poate gasesti mai multe informatii.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kalid spune:

Si baiatul meu s-a nascut cu capul deformat, respectiv era tuguiat inspre o parte (nu mai stiu care...). Cica de la cat a stat in bazin pana am nascut. Mi s-a spus ca trece de la sine in cateva saptamani. Nu au fost cateva saptamani (ci cateva luni), dar, intr-adevar, i-a trecut de la sine.
Eu zic sa nu te sperii, ca o sa se rezolve .

Dar ce zice pediatrul (pediatra) si de ce te-a trimis ortopedul la terapie?

kalid si copiii : alex (4 ani) si ioana (9 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Poti sa incerci chiar singura sa ii faci un masaj usor.Capul bebeilor e moale si se poate 'modela'.Asa a facut mama cu mine si nu am nici cea mai mica problema si nu e periculos(mama e cadru medical).
Si cel mai bine e sa intorci patutul invers si automat bebe va intoarce capul.Daca nu merge incearca cu un 'sul' din acela special sau poti chiar tu sa ii confectionezi unul dintr-un prosop rulat.De 'casca' abia acum aud.
Dar ce varsta are?Daca e f mic, nu stiu daca e bine sa il lasi pe timpul noptii cu tot felul de 'dispozitive' in patut.

Mergi la inceput